1 dlaczego brak jest exifa? Nie wiem nic na temat puszki /czulosci - jak chcesz byc dokładny to tego nie wycinaj
2 nie rozumiem kwesti zabawy w wymyślaniu sygnału analogowego którego nie zdegraduje cyfryzacja. Co on niby miałby obrazować? Czarno białą szachownicę z polami 100% i polami 0% - proszę... Jaki to jest argument w dyskusji dotyczącej fotografii??? To że zaprzeczasz zdaniu inżyniera w depresjii to twoja sprawa, ale wystawianie argumentu o hipotetycznym sygnale analogowym to już jest czysta manipulacja (w kontekście sensu/tematu dyskusji) więc proszę nie pisz mi o obśmiewaniu bezpodstawnym.
To trochę tak jakbyś w dyskusji o stylu impresjonistów wyskoczył nagle z argumentem - wyobraźcie sobie że musieli malować tylko czarna farba - to dopiero mieliby zadanie- trochę bezsensu prawda?
Chyba nie czytasz wypowiedzi innych - piszę po raz kolejny - NIE MAM ZAMIARU PRZEKONYWAĆ CIE DO SZKLA 16-50 !!! (bo widzę że nie dotarło) - co do ruletki - to kilka szkieł innych producentów to też ruletka.
Nie chodzi o to że widziałem dobre zdjęcia z tego szkła jak sugerujesz (rozumiem że nie rozumiesz tego co czytasz...) UŻYWAŁEM tego szkła. Napisałem też ze rozrzut jakościowy to nie najlepsza sytuacja...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami