Close

Strona 664 z 1948 PierwszyPierwszy ... 16456461465466266366466566667471476411641664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 631 do 6 640 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Niektorzy uzytkownicy z tego drwia pomimo tego, ze sa katolikami (niepraktykujacymi, jak to sie zwia). Ktos kiedys napisal, ba nawet zaspiewal: Trudno nie wierzyc w nic, prawde mowiac, trudno. Ale chrzescijanie juz przyzwyczaili sie, ze moga byc tluczeni po twarzy z kazdej mozliwej strony... Muzulmanie nie dadza sobie na wtykac, to samo buddysci i zydzi... zawsze sie odwoluja na odpowiedni paragraf... a chrzescijanie siedza spokojnie... dziwne to ale prawdziwe. Mnie jednak nie bawi ten obrazek, ale rowniez nie czuje sie urazony. Kazdego szanuje jako czlowieka, i nie wazne co w kto werzy[wiezy] (jak dla mnie) ale wazne, ze jest dobrym czlowiekiem i pomaga innym. Jedno jest pewne, ze "Ten na gorze" popelnil jeden jedyny blad... pomiksowal jezyk na rozne kategorie.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Normalnie HA, HA, HA... nie uważasz, że czymś takim urażasz niektórych użytkowników?
    Nie bardziej niż użytkownicy mnie dowcipami o "pedałach", "żydach", itp., itd. Nie ma tutaj żadnych treści przeciw obyczajowości, brak podżegania do nienawiści. Humor powinien być uniwersalny. Możesz zgłosić do moderacji, jeżeli uważasz, że zostały przekroczone granice. Jeżeli okaże się że post jest niezgodny z polityką forum, zapewne zostanie usunięty.

P.S. Piszesz, ponieważ interesują cię moje poglądy i postrzeganie świata (vide: " nie uważasz, że czymś takim urażasz niektórych użytkowników?"), czy chcesz ogólnie podyskutować w dziale?
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinokio Zobacz posta
    W końcu to dział humor
    Nie no zgoda, ale jednak umówmy się... są pewne granice, choćby nawet ta związana z poszanowaniem religii innych ludzi, gdzie rzeczy które nas śmieszą powinniśmy zostawiać dla siebie. Ja ze swojej strony zakończę ten OT zanim się na dobre rozkręci.

PS.
    Nie interesują mnie Twoje poglądy ani postrzeganie świata. Do życia nie jest mi to niezbędne... I nie mam też zamiaru o tym dyskutować bo to nie jest miejsce do tego.

PS 2.
    Sebastian ma sporo racji w tym co pisze. Chrześcijaninowi często sra się na głowę, ale co tam... strzepnie sobie gówno i pójdzie dalej... jakby próbował protestować to zaraz zleci się stado sępów i go zadziobią.

Z mojej strony to już naprawdę EOT.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 12-02-2010 o 01:53
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Nie no zgoda, ale jednak umówmy się... są pewne granice, choćby nawet ta związana z poszanowaniem religii innych ludzi,
    tak samo jak jest granica przekonan. a dowcipy "o pedalach" jakie pojawiaja sie chocby w tym watku, przekraczaja te granice i to z duzym okladem.

Nie interesują mnie Twoje poglądy ani postrzeganie świata. Do życia nie jest mi to niezbędne... I nie mam też zamiaru o tym dyskutować bo to nie jest miejsce do tego.
    a jego zapewne nie interesuja Twoje poglady. tylko to nie on zaczal dyskusje o jakims cenzurowaniu czy ogolnie dopuszczalnosci tresci

Sebastian ma sporo racji w tym co pisze. Chrześcijaninowi często sra się na głowę, ale co tam... strzepnie sobie gówno i pójdzie dalej... jakby próbował protestować to zaraz zleci się stado sępów i go zadziobią.
    w Polsce? w Polsce to katolicy wszystkim sraja na glowe, wlacznie z innymi chrzescijanami. a juz na pewno ateistom czy nie daj biosie wiernym innych religii.

nie przesadzajmy z tym. po takich kawalkach jakie tu szly o mniejszosciach seksualnych, ten dowcip z Jezusem to jest maly pikus.

Domyślnie

Idzie Jezus przez pustynię z apostołami i naucza:
    - Raj jest jak x2 + 2x + 3...
    Tomasz szturcha Jana i pyta:
    - Te, o co mu właściwie chodzi?
    - Nie wiem, to chyba jakaś parabola.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Próbujesz kogoś obrazić czy co? Jak dla mnie to już robisz coś na siłę. Jak dla mnie dowcipy na tle wyznaniowym/religijnym są żenujące i płytkie...
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Właściwie to ten ostatni to mi ksiądz chyba opowiadał... no jeśli miał zamiar kogoś urazić, to wątpię, żeby się udało.
    Jeśli miał rozśmieszyć, to.. hm.. no trochę suchar
    Naucz się czytać

Domyślnie

CNN podaje w wiadomościach:
    Wczoraj na jednym z polskich cmentarzy rozbił się samolot PLL LOT.
    Jak do tej pory znaleziono 3000 ciał.

Domyślnie

jasne - zaraz wszyscy poczują się urażeni - nawet dowcip o zwierzątkach będzie przeginką - bo się znajdą obrońcy zwierząt.

Dajcie na luz - rolą dowcipu w społeczeństwie jest przede wszystkim możliwość spojrzenia na siebie i własne przekonania z innej perspektywy - trochę jak rola Stańczyka - prześmiewca - mędrcem.

Nie twierdzę, że wszystkie dowcipy tu mnie śmieszą - niektóre są wręcz żałosne, ale żartu celem nie jest obrażanie a wyśmiewanie.

Piss on you brothers - jak by powiedzieli indianie gdzieś na dalekim zachodzie ameryki

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Ten jest śmieszny i wcale nie obraźliwy. W końcu nie sądzę aby Jezus był bez poczucia humoru. Mówią że poczucie humoru jest proporcjonalne do inteligencji...

Strona 664 z 1948 PierwszyPierwszy ... 16456461465466266366466566667471476411641664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów