Close

Strona 665 z 1948 PierwszyPierwszy ... 16556561565566366466566666767571576511651665 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 641 do 6 650 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Nie przesadzajmy z tym urażaniem uczuć za dowcipy religijne lub rasistowskie. Bardziej niesmaczą mnie wulgarne dowcipy. Jak dowcip jest smieszny to nie odbieram go jako wyśmiewanie religii lub narodu. Po prostu się śmieję.
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak samo jak jest granica przekonan. a dowcipy "o pedalach" jakie pojawiaja sie chocby w tym watku, przekraczaja te granice i to z duzym okladem.

a jego zapewne nie interesuja Twoje poglady. tylko to nie on zaczal dyskusje o jakims cenzurowaniu czy ogolnie dopuszczalnosci tresci

w Polsce? w Polsce to katolicy wszystkim sraja na glowe, wlacznie z innymi chrzescijanami. a juz na pewno ateistom czy nie daj biosie wiernym innych religii.

nie przesadzajmy z tym. po takich kawalkach jakie tu szly o mniejszosciach seksualnych, ten dowcip z Jezusem to jest maly pikus.
    Pięknie ująłeś moje myśli, dziękuję.

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Idzie Jezus przez pustynię z apostołami i naucza:
    - Raj jest jak x2 + 2x + 3...
    Tomasz szturcha Jana i pyta:
    - Te, o co mu właściwie chodzi?
    - Nie wiem, to chyba jakaś parabola.
    Mistrz ciętej riposty
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Rozmowny Awatar iahveh
    Miasto
    Druga gwiazda na prawo, i prosto, aż do poranka

Domyślnie

Prawnicy nigdy nie powinni zadawać pytań babciom z Mississippi, jeśli naprawdę nie są gotowi na odpowiedź.

Podczas procesu, w małym miasteczku na południu stanu, pełnomocnik prokuratora wezwał swojego pierwszego świadka - starszą kobietę.

Zbliżył się do niej i zapytał:

- Pani Jones, czy pani mnie zna?

Kobieta odpowiedziała:
    - Tak, znam pana, panie Williams. Znam pana odkąd pan był małym chłopcem i szczerze, był pan dla mnie wielkim rozczarowaniem. Pan kłamie, zdradza żonę, manipuluje ludźmi i obgaduje ich za ich plecami. Myśli pan, że jest wielkim paniczem, jednak nie potrafi sobie zdać sprawy z tego, że nigdy nie będzie nikim więcej, niż marnym gryzipiórkiem. Tak, znam Pana.

Prawnik był zamurowany. Nie wiedząc, co więcej począć, wskazał na drugą stronę sali, pytając:
    - Pani Jones, czy zna pani pełnomocnika obrony?

Kobieta znów rozpoczęła tyradę:
    - Tak, również znam pana Bradleya odkąd był młodzieńcem. Jest leniwym bigotem z problemem alkoholowym. Nie potrafi zbudować normalnego związku z kimkolwiek a jego kancelaria prawna jest jedną z najgorszych w całym stanie. Nie wspominając już o tym, że zdradzał swoją żonę z trzema różnymi kobietami. Jedną z nich była pana żona. Tak, znam go.

Pełnomocnik obrony zamarł.

Sędzia poprosił obu pełnomocników do swej ławy i, stonowanym, cichym głosem, powiedział:
    - Jeśli którykolwiek z was idiotów spyta ją czy mnie zna, wyślę was obu na krzesło elektryczne.

Domyślnie

hmmm zaraz prawnicy, sędziowie, babcie oraz mieszkańcy missisippi napiszą, że poczuli się urażeni...
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    hmmm zaraz prawnicy, sędziowie, babcie oraz mieszkańcy missisippi napiszą, że poczuli się urażeni...
    jestem babcia, sedzia (wiec i prawnikiem) i mieszkam w Mississipi. a jak bylem maly to tez bylem murzynem i tak gralem w kosza...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    CNN podaje w wiadomościach:
    Wczoraj na jednym z polskich cmentarzy rozbił się samolot PLL LOT.
    Jak do tej pory znaleziono 3000 ciał.
    Sądząc po ilości ciał to musiał być katolicki cmentarz
    I krzykacze-dewotki mogą mnie zjeść.

I tak pod rozwagę wyżej wymienionym cytacik:

"Co zrobicie jeśli okaże się, że iż Bóg jedyny
    Jest ulepion, zrobiony z takiej samej jak człowiek gliny?
    Co zrobicie jeśli jedynym Panem świata tego
    Jest ten, który wymyślił Boga w niebie jedynego? "

oraz

"Co poczniecie, jeśli okaże się, że Boga nie ma?
    Dokąd pójdziecie, gdy nie ma nieba piekła tylko jest ziemia?
    Co zrobicie, jeśli okaże się, że żywot cały
    To jedyne, co Ty dostałeś i co ja dostałem?"
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak samo jak jest granica przekonan. a dowcipy "o pedalach" jakie pojawiaja sie chocby w tym watku, przekraczaja te granice i to z duzym okladem.

a jego zapewne nie interesuja Twoje poglady. tylko to nie on zaczal dyskusje o jakims cenzurowaniu czy ogolnie dopuszczalnosci tresci

w Polsce? w Polsce to katolicy wszystkim sraja na glowe, wlacznie z innymi chrzescijanami. a juz na pewno ateistom czy nie daj biosie wiernym innych religii.

nie przesadzajmy z tym. po takich kawalkach jakie tu szly o mniejszosciach seksualnych, ten dowcip z Jezusem to jest maly pikus.
    Bardzo trafne spostrzeżenia, zwłaszcza te, dotyczące katolików w Polsce i ich obrażonych uczuć.
    Moim skromnym zdaniem śmiać się można ze wszystkiego, ważniejsza jest forma dowcipu niż to, czego on dotyczy.
    Zauważyłem już kilkakrotnie, że najgłośniej krzyczą ci, którzy nie zawsze do końca wiedzą o co chodzi w tym dowcipie. Krzyczą na alarm po zauważeniu pewnych haseł, np. "Polak" "katolik", "żyd", "pedał" itp i nawet nie przyjdzie im do głowy zastanowić się, czy treść dowcipu nie jest akurat całkiem dowcipna i trafna.
    Ci ludzie są jak filtry na niektórych witrynach, nieważna treść, ważne hasło i...ban

PS
    A co do mniejszości seksualnych...to jak tu się nie śmiać czytając takie kawałki?
    Emerytury dla homoseksualnych partnerów kleru
    Życie, zwłaszcza w Unii Europejskiej, pisze często lepsze kawałki jak satyrycy
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woytec60 Zobacz posta
    (...)

PS
    A co do mniejszości seksualnych...to jak tu się nie śmiać czytając takie kawałki?
    Emerytury dla homoseksualnych partnerów kleru
    Życie, zwłaszcza w Unii Europejskiej, pisze często lepsze kawałki jak satyrycy
    Ale przynajmniej nie udają, że problemu nie ma. U nas wszyscy wiedzą, że księża to hetero i tylko kobiety ich interesują.

Co by nie było OT dyżurny kawał:

Idzie policjant drogą i myśli.
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 12-02-2010 o 12:16

Domyślnie

Jeśli chodzi o poczucie humoru katolików, to polecam kontakt z moją żoną. Jest ewangeliczką i całe dzieciństwo spędziła wśród śmiesznego plucia, kopania, wyzwisk i alienacji wynikającej z tego, ze nie chodziła na religię i nie przystąpiła do 1 komunii. Żeby było śmieszniej, najczęściej wyzywaną ją od "żydów". Pęka ze śmiechu do dziś.

Myślę, że nie jest to dobry temat do dyskusji na forum, szczególnie w tym dziale.
    Ja osobiście uważam, że śmiać się można ze wszystkiego - ważne jak.

Domyślnie

Monty Python powinien być w programie nauczania od podstawówki. U mnie był i w kawałach mnie nic nie rusza (a dają czasem do myślenia lecz nie tym co najgłośniej krzyczą), niezależnie kogo dotyczą. Mają być tylko śmieszne.

EDIT: skoro to dział humor to:
    "Podczas zjazdu radzili, jak przeciwdziałać najczęstszym przyczynom opętania: okultyzmowi, ezoteryzmowi, wschodnim metodom medytacji czy homeopatii."

źródło
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 12-02-2010 o 12:27

Strona 665 z 1948 PierwszyPierwszy ... 16556561565566366466566666767571576511651665 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów