Close

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 149

Domyślnie

ja GF1 w Polsce jeszcze na półce nie widziałem

Domyślnie

W Mickey Mouse w Warszawie leżą panasoniki, tyle że nie z dwudziestką a 14-45 niestety.

Potrzymałem sobie e-p1 i gf1- piękne przedmioty
    wybieram inne systemy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prad Zobacz posta
    ja GF1 w Polsce jeszcze na półce nie widziałem
    Jakieś dwa tygodnie temu były w MM w Poznaniu. I z 20mm i z 14-45mm i nawet chyba 45-200mm i 45mm plus inne dodatki. A wszystko w dedykowanej gablocie dla m4/3 czyli wspólnie z Olkiem EP-1. Nawet baterie były naładowane i poużywać do woli można było.

Skąd te informacje? Ja w sklepach widzę m4/3 cały czas dostępne. Od ręki. Zatem skąd te info o niesamowitym popycie na m4/3 i brakach mocy produkcyjnych Panasonica?
    Wystarczy jedynie logicznie pomysleć. Gdyby nie "schodziły", to spadałaby ich cena - jasne, nie.

Na ulicy nie widziałem ani jednego m4/3, a Dublin, a tym bardziej Londyn do najmniejszych miast nie należą.
    Bo to nie jest wielka lustrzana z jeszcze większą lufą. Ot potwierdzenie tezy o tym, że sprzęt jest dyskretny - wystarczy logicznie pomyśleć - jasne, nie.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 23-01-2010 o 20:21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Wystarczy jedynie logicznie pomysleć. Gdyby nie "schodziły", to spadałaby ich cena - jasne, nie.
    Ja widzę, że ich ceny spadają. G1, GH1, E-P1... wszystko znacząco potaniało. Pamiętam również Panasonica L1 i L10. Zeszły ze świata niedocenione, ale cenę trzymały absurdalnie wysoką do końca. Logika bywa zgubna jeśli tylko wydaje nam się, że się nią kierujemy.

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Bo to nie jest wielka lustrzana z jeszcze większą lufą. Ot potwierdzenie tezy o tym, że sprzęt jest dyskretny - wystarczy logicznie pomyśleć - jasne, nie.
    Patrz, a sprzęt Leica widać. Ponoć bardziej niszowy, a przy tym równie dyskretny.

Nie widać tak licznej grupy użytkowników m4/3 jak sugerują udzielający się na forach NIELICZNI fanboye m4/3.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 23-01-2010 o 21:04
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Patrz, a sprzęt Leica widać. Ponoć bardziej niszowy, a przy tym równie dyskretny.
    Czerwoną (w końcu to najbardziej rzucający się w oczy kolor, dlatego znak stop jest na czerwono) kropkę dość łatwo zauważyć

Nie widać tak licznej grupy użytkowników m4/3 jak sugerują udzielający się na forach NIELICZNI fanboye m4/3.
    Zdecydowanie liczniejsi są "antyfani" u43.

Gdyby nie ciężka dostępność i cena GF1 i 20/1.7 (obiektyw który sprawia, że u43 ma sens), na pewno bym się zdecydował na zmianę systemu. W tej chwili pozostaje mi cicho pokładać nadzieję w tym rozwiązaniu i czekać, aż będzie na wyciągnięcie ręki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kptYossarian Zobacz posta
    Zdecydowanie liczniejsi są "antyfani" u43.
    Szczerze, to ja tych antyfanów zbyt wielu nie widzę. Stwierdzę, że obie grupy się równoważą. Ekstazę przeżywa równie niewielu Ogólnie ludzie piszą pochlebnie.

Ja antyfanem m4/3 nie jestem i zapewne kupię któreś body tego systemu. Nie sądzę jednak, by moje D700 zrobiło się od tego cięższe niż było IMO posiadanie m4/3 nie stoi w sprzeczności z równoległym posiadaniem dslr'a. Tylko niektórzy nieustannie próbują przekonać świat, że sens ma już tylko m4/3.

Historia zna już podobne zdarzenie. Miało miejsce przy okazji premiery 4/3
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

IMO posiadanie m4/3 nie stoi w sprzeczności z równoległym posiadaniem dslr'a.
    Przeszkodą są jak zawsze finanse

Domyślnie

IMO posiadanie m4/3 nie stoi w sprzeczności z równoległym posiadaniem dslr'a.
    I taka chyba jest najbardziej prawdopodobna przyszłość m4/3 - nie jako pierwszy lub jedyny system, tylko uzupełnienie. Wtedy im bardziej FF będzie się rozpowszechniał, tym lepiej dla m4/3. Na zasadzie "przeciwieństwa się przyciągają".

Domyślnie

Ktos tutaj pisal, ze zestaw D3000 + kit jest niewiele wiekszy niz Panas GF-1 + 20/1.7...

Hmmm...

Na zdjeciu jest co prawda D3000 z 35/1.8, ale jego gabaryty raczej nie przekraczaja gabarytow kita 18-55.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ale miniaturyzacja kosztuje.
    Przy podobnej jakości zdjęć i zbliżonych parametrach D3000+35/1,8 jest ponad dwa razy tańszy of GF-1+20/1,7.
    Co nie zmienia faktu, że niedługo zamierzam go nabyć

Pozdrawiam
    Tomek...
    DX i m43.

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów