ja GF1 w Polsce jeszcze na półce nie widziałem![]()
Szukaj
ja GF1 w Polsce jeszcze na półce nie widziałem![]()
W Mickey Mouse w Warszawie leżą panasoniki, tyle że nie z dwudziestką a 14-45 niestety.
Potrzymałem sobie e-p1 i gf1- piękne przedmioty![]()
wybieram inne systemy
Jakieś dwa tygodnie temu były w MM w Poznaniu. I z 20mm i z 14-45mm i nawet chyba 45-200mm i 45mm plus inne dodatki. A wszystko w dedykowanej gablocie dla m4/3 czyli wspólnie z Olkiem EP-1. Nawet baterie były naładowane i poużywać do woli można było.
Wystarczy jedynie logicznie pomysleć. Gdyby nie "schodziły", to spadałaby ich cena - jasne, nie.Skąd te informacje? Ja w sklepach widzę m4/3 cały czas dostępne. Od ręki. Zatem skąd te info o niesamowitym popycie na m4/3 i brakach mocy produkcyjnych Panasonica?
Bo to nie jest wielka lustrzana z jeszcze większą lufą. Ot potwierdzenie tezy o tym, że sprzęt jest dyskretny - wystarczy logicznie pomyśleć - jasne, nie.Na ulicy nie widziałem ani jednego m4/3, a Dublin, a tym bardziej Londyn do najmniejszych miast nie należą.
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 23-01-2010 o 20:21
Ja widzę, że ich ceny spadają. G1, GH1, E-P1... wszystko znacząco potaniało. Pamiętam również Panasonica L1 i L10. Zeszły ze świata niedocenione, ale cenę trzymały absurdalnie wysoką do końca. Logika bywa zgubna jeśli tylko wydaje nam się, że się nią kierujemy.
Patrz, a sprzęt Leica widać. Ponoć bardziej niszowy, a przy tym równie dyskretny.
Nie widać tak licznej grupy użytkowników m4/3 jak sugerują udzielający się na forach NIELICZNI fanboye m4/3.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 23-01-2010 o 21:04
...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...
...życie, to podróż, nie cel...
Czerwoną (w końcu to najbardziej rzucający się w oczy kolor, dlatego znak stop jest na czerwono) kropkę dość łatwo zauważyć
Zdecydowanie liczniejsi są "antyfani" u43.Nie widać tak licznej grupy użytkowników m4/3 jak sugerują udzielający się na forach NIELICZNI fanboye m4/3.
Gdyby nie ciężka dostępność i cena GF1 i 20/1.7 (obiektyw który sprawia, że u43 ma sens), na pewno bym się zdecydował na zmianę systemu. W tej chwili pozostaje mi cicho pokładać nadzieję w tym rozwiązaniu i czekać, aż będzie na wyciągnięcie ręki.
Szczerze, to ja tych antyfanów zbyt wielu nie widzę. Stwierdzę, że obie grupy się równoważą. Ekstazę przeżywa równie niewieluOgólnie ludzie piszą pochlebnie.
Ja antyfanem m4/3 nie jestem i zapewne kupię któreś body tego systemu. Nie sądzę jednak, by moje D700 zrobiło się od tego cięższe niż byłoIMO posiadanie m4/3 nie stoi w sprzeczności z równoległym posiadaniem dslr'a. Tylko niektórzy nieustannie próbują przekonać świat, że sens ma już tylko m4/3.
Historia zna już podobne zdarzenie. Miało miejsce przy okazji premiery 4/3![]()
...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...
...życie, to podróż, nie cel...
Ktos tutaj pisal, ze zestaw D3000 + kit jest niewiele wiekszy niz Panas GF-1 + 20/1.7...
Hmmm...
Na zdjeciu jest co prawda D3000 z 35/1.8, ale jego gabaryty raczej nie przekraczaja gabarytow kita 18-55.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Ale miniaturyzacja kosztuje.
Przy podobnej jakości zdjęć i zbliżonych parametrach D3000+35/1,8 jest ponad dwa razy tańszy of GF-1+20/1,7.
Co nie zmienia faktu, że niedługo zamierzam go nabyć
Pozdrawiam
Tomek...
DX i m43.
Skontaktuj się z nami