Szukaj
A ja bede powtarzał ciągle że Mac jest komputerem dla osoby chcącej go posiadać i która jest skłonna wydać troszke wiecej. Oprocz podzespołów liczy sie też jak cały komp wygląda a maczki pod względem designu są boskie. Ciągle zajomi sie dziwią jak widzą moje mini na biurku i że tak mały może być komputer![]()
ps nie mozna przeciez namawiac kazdego do kupna mercedesa bo sie fajnie jezdzi...tego poprostu trzeba chciec !
mac = hardware + software
Ostatnio edytowane przez MrQba ; 18-01-2010 o 19:56
Nie zapominam, ale skoro mają już procesory intela to system nie wnosi aż tak wiele mz. Na pewno nie opłaca się wydawać aż tylu pieniędzy za system i design jabłuszka. Zresztą zastanawiam się czu osx nie poszedł by na pc. muszę kiedyś sprawdzić. Jeśli to się uda i będzie chodził stabilnie to nie widzę potrzeby przepłacania, a nie jest to 200 zł.
ja poczekam aż się lekko skomercjalizuje linux (co jeszcze potrwa) i zaczną robić także pod niego. Ostatnio bawię się różnymi dystrybucjami i mogę powiedzieć wszystko fajnie, lecz mało niestety softu a i ze sterami nieraz niezły problem. Jest to jednak moim zdaniem dla zwykłego użytkownika teraz najlepsza propozycja. Jeśli jednak chodzi o grafikę czy muzykę, to trochę trzeba poczekać, ale przyszłościowo może będzie całkiem ok. Szkoda, że wszystkim rządzą pieniądze i nie chcą za bardzo pisać pod pingwinka komercyjne firmy
System wnosi bardzo duzo, po twojej wypowiedzi jest dla mnie jasne ze nigdy nie miales Appla, sprobuj bo warto. Wielu moich znajomych regularnie przechodzi na OSa ewentualnie Linuxa ale w druga strone? Nie spotkalem jeszcze nikogo takiego . . . Do dobrego latwo sie przyzwyczaic![]()
Zdecydowanie nie jest to prawda. Na dwóch komputerach z różnymi procesorami i tym samym systemem można pracować tak samo, ale na dwóch takich samych CPU i innych systemach jest diametralna różnica. System operacyjny decyduje o zdecydowanej większość aspektów składających się na jakość pracy.
PS. OSX może działać na PC, choć dokonanie tego nie jest proste.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Skontaktuj się z nami