Close

Strona 39 z 371 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peter Zobacz posta
    Przeczytałem. Powtórzę wcześniejszy wywód. System operacyjny jest bazą, na której działa oprogramowanie.
    Używam Windows XP Pro i mam powyłączane wszystkie efekty pulpitu itd. Nie potrzebuję wodotrysków. Działa stabilnie. Nie ma wirusów.
    Poszczególne elementy hardware swojego domowego pc-ta sam wybrałem dla swoich potrzeb i wygody.
    Gotowy Mac niestety mi tego nie zapewni, podobnie jak znaczna część składaków pc z marketu.
    Działam świadomie zwłaszcza jeśli mam wydać własne pieniądze. I tyle.
    Nie przeczytałeś.
    Nie mówię w tym momencie, że nie masz racji - bo to co napisałeś w poście, ktory właśnie komentuję, jest słuszne i prawdziwe. Ale się ma nijak do posta EDiego. Tylko tyle. Także Twój poprzedni komentarz do posta EDiego nie był raczej do końca przemyślany - tylko był typową wojenką sprzętową.

Domyślnie

Peter:
    I wszystkie programy kupujesz legalnie ... to nie ma roznicy czy Mac czy PCet.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    .:. EDi, pecety składam sam i żaden koncern nie będzie mi mówił co tam powinno się znaleźć, to ja decyduję.
    Widzisz, a ja grzebałem się w tym kilkanaście lat i teraz już nie mam ochoty. Okazało się, że mogę o wiele lepiej spożytkować czas wolny, niż dokręcając śrubki i konfigurując komputer. Bardziej opłaca mi się zapłacić za to firmie, a samemu zająć się pracą, albo pstrykaniem fotek. A firmę wybrałem akurat tą, bo miała dobry produkt.

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Poza tym jak ktoś tak tęskni do MacOS-a to moze go sobie zainstalować na PC=-cie.
    Nie może. Chyba, że za nic ma sobie przepisy prawa.
    EDi .:. nabi.pl
    [D200 : SB900 : Nkr 18-70-300 : Sgm 18-50/2.8 : Ptn 50/1.8 : 3M5A 500/8]

Domyślnie

ja napisalem ze dyskusja jest bez sensu bo nikt nikogo przeca nie przekona. nie ma sie co ludzic. ja jestem makowcem z koszmarnie dlugim stazem, ale nie mam religijnego podejscia do sprzetu. tyle tylko
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ale z ta kupa kasy za Mack'a to przesada, dzisiaj zamowilem sobie MackPro, w niezlej konfigracji za 5500 Brutto, a na "pokladzie" chyba procek Dual z 2,2 plus 2 MB Ramu. Oczywiscie oficjalna dystrybucja, to wszystko z Leorpardem, jakas promocja maja, czy cus. Niedawno McBook'i mieli tez chyba z 1500 taniej, a za iMack'i to juz w ogole to jakies "grosze" chcieli.

PS. Kazdemu zycze, zeby mial te przyjemnosc poobcowania z Mack'iem, mozna sie nie odkochac, ja z wielka przyjemnascia pozbede sie mojego ostatniego PC (W pracy oczywiscie PC, ale wystarczy sobie pararels zainstalowac i "styka").

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Peter:
    I wszystkie programy kupujesz legalnie ... to nie ma roznicy czy Mac czy PCet.
    No własnie, to tez bardzo wazne, jak kupilem mac-a to sukcesywnie kupowalem potrzebna programy, mam tylko orginalne, no i jednego triala ktory jeszcze nie skonczyl sie

na windowsie 4 lata temu to roznie bylo, ale tez czasy inne.

wazne ze przy legalnym oprogramowaniu mozna smialo zglaszac wszelkie błędy no i aktualizowac bez problemu a to już dużo.
    D300s, D800, N80-200 f/2.8, N50 f/1.8; T17-55 f/2.8, SB900, Samyang 24 T1.5, Samyang 85 T1.5
    | tobiks flickR

Domyślnie

nielegalne oprogramowanie - śliczny eufemizm

Domyślnie

Mi tez juz zobrzydlo grzebanie w PCetach (ponad 15 lat), kiedys mnie to bawilo, Linuxa uzywalem ale to nie domowego zastosowania, od niepamietnych czasow uzywalem WinNT 4.0 potem Win2000 a obecnie po 2 latach padl mi w notku WinXP. Ide po wygodnej linii oporu i obecnie mam komputer domowy HPka z WinXP (poza standard dawany przez HP to karta graficzna Matrox P650), ale nastepny laptop to bedzie Mac, bo mi sie podoba:
    1. wzornictwo,
    2. interfejs systemu i jego filozofia.

Argument z iloscia proramow dla szarego fotografa/zjadacza chleba jest naiwny, poniewaz obie platformy maja dokladnie te same programu. Co innego jak juz mowimy o specjalizowanych programach za ciezkie tysiace dolarow/funtow to bywa ze Windows wygrywa (np. ATP-EMPT, Amtech i trudno znalezc odpowiedniki) ale obecnie to tez nie problem, bo na makowce mozna zainstalowac Windowsa tylko wlasnie dla tych programow.

Ludzie takze narzekaja na iPoda/iPhona ze sa przestarzale ... tylko dziwnym trafem sa to produkty dobrze sie sprzedajace i dobrze skrojone/zaprojektowane. W PL sa to drogie zabawki, bo jestesmy za biedni. W UK na najprostszego iPoda pracuje ... max. 2h w PL ... szkoda gadac.
    Niby za cene najprostrzego iPoda mozna miec super-wypasnego-mp3plejera z mp4, wyswietlaczem, radiem i diabli wiedza czym ... tylko po co?
    To tak samo jak z telefonami komorkowymi jak ze 3 lata temu moj ojciec poszedl wymienic wysluzona Nokie 5110. Sprzedawca rozwodzil sie nad nowymi technologiami, radiem, dyktafonem i 65tys kolorow na wyswietlaczu ... ale na pytanie: "Czy z tego telefonu mozna zadzwonic i wyslac zwyklego SMS?" to sie zapowietrzyl i nie wiedzial co powiedziec. Sam do dzis uzywam Nokii 6310i i innego telefonu nie chce/nie potrzebuje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Sam do dzis uzywam Nokii 6310i i innego telefonu nie chce/nie potrzebuje.
    A co powiesz na używanie Nokii 3310?
    Telefon jest to rozmów i póki spełnia swoje zadanie, to nie zamienię go "na nowszy model".
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soprano Zobacz posta
    ...chyba procek Dual z 2,2 plus 2 MB Ramu. ...
    Trochę mało ramu, może dlatego taka promocja
    SB900

Strona 39 z 371 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów