Close

Strona 89 z 371 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebwer Zobacz posta
    Teraz na pewno bym nie wydawał kasy na mac'ka skoro pracuje na procesorach pentium a nie motorolla to właściwie już pc. Można na nim spokojnie zainstalować windę (tak słyszałem, nie sprawdzałem osobiście) a skoro tak, to po co przepłacać?
    Totalnym nieporozumieniem byłaby instalacja Windows na platformach Apple. Wszystkie zalety wymienione powyżej poszłyby w niepamięć, a że fizycznie da się zainstalować Windows to prawda.

Domyślnie

A ja bede powtarzał ciągle że Mac jest komputerem dla osoby chcącej go posiadać i która jest skłonna wydać troszke wiecej. Oprocz podzespołów liczy sie też jak cały komp wygląda a maczki pod względem designu są boskie. Ciągle zajomi sie dziwią jak widzą moje mini na biurku i że tak mały może być komputer
    ps nie mozna przeciez namawiac kazdego do kupna mercedesa bo sie fajnie jezdzi...tego poprostu trzeba chciec !

mac = hardware + software
    Ostatnio edytowane przez MrQba ; 18-01-2010 o 19:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ark Zobacz posta
    Totalnym nieporozumieniem byłaby instalacja Windows na platformach Apple. Wszystkie zalety wymienione powyżej poszłyby w niepamięć, a że fizycznie da się zainstalować Windows to prawda.
    Zgodzę się z powyższym... ale jest jeden powód - póki co, nie do przeskoczenia:
    Mała Księgowość Rzeczypospolitej.
    Tylko po to mam dodatkowo przez parralelsy postawione to gówno Microsoftu na MBP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Zgodzę się z powyższym... ale jest jeden powód - póki co, nie do przeskoczenia:
    Mała Księgowość Rzeczypospolitej.
    Tylko po to mam dodatkowo przez parralelsy postawione to gówno Microsoftu na MBP.
    No tak...problem podobny do tego z Linuxem i "Płatnikiem"...nie wiem, może jest już rozwiązany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Zapominasz że znakomita większość kupuje te komputery dla systemu OSX a nie Windows.
    Nie zapominam, ale skoro mają już procesory intela to system nie wnosi aż tak wiele mz. Na pewno nie opłaca się wydawać aż tylu pieniędzy za system i design jabłuszka. Zresztą zastanawiam się czu osx nie poszedł by na pc. muszę kiedyś sprawdzić. Jeśli to się uda i będzie chodził stabilnie to nie widzę potrzeby przepłacania, a nie jest to 200 zł.
    DX|FX|kilka szkiełek|SB600 i Yungnuo
    http://blog.foto-radom.pl

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Nie zapominam, ale skoro mają już procesory intela to system nie wnosi aż tak wiele mz. Na pewno nie opłaca się wydawać aż tylu pieniędzy za system i design jabłuszka. Zresztą zastanawiam się czu osx nie poszedł by na pc. muszę kiedyś sprawdzić. Jeśli to się uda i będzie chodził stabilnie to nie widzę potrzeby przepłacania, a nie jest to 200 zł.
    Da się, na niektórych netbookach (z powodu użycia komponentów podobnych do tych z Macbooków) ludzie instalują z powodzeniem OS X. Tylko kruczek jest taki, że jest to niezgodne z licencją systemu (nawet jeśli zakupiliśmy go legalnie).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Da się, na niektórych netbookach (z powodu użycia komponentów podobnych do tych z Macbooków) ludzie instalują z powodzeniem OS X. Tylko kruczek jest taki, że jest to niezgodne z licencją systemu (nawet jeśli zakupiliśmy go legalnie).
    No to akurat nie powinno nikogo dziwić

Domyślnie

ja poczekam aż się lekko skomercjalizuje linux (co jeszcze potrwa) i zaczną robić także pod niego. Ostatnio bawię się różnymi dystrybucjami i mogę powiedzieć wszystko fajnie, lecz mało niestety softu a i ze sterami nieraz niezły problem. Jest to jednak moim zdaniem dla zwykłego użytkownika teraz najlepsza propozycja. Jeśli jednak chodzi o grafikę czy muzykę, to trochę trzeba poczekać, ale przyszłościowo może będzie całkiem ok. Szkoda, że wszystkim rządzą pieniądze i nie chcą za bardzo pisać pod pingwinka komercyjne firmy
    DX|FX|kilka szkiełek|SB600 i Yungnuo
    http://blog.foto-radom.pl

Domyślnie

System wnosi bardzo duzo, po twojej wypowiedzi jest dla mnie jasne ze nigdy nie miales Appla, sprobuj bo warto. Wielu moich znajomych regularnie przechodzi na OSa ewentualnie Linuxa ale w druga strone? Nie spotkalem jeszcze nikogo takiego . . . Do dobrego latwo sie przyzwyczaic

Domyślnie

Nie zapominam, ale skoro mają już procesory intela to system nie wnosi aż tak wiele mz.
    Zdecydowanie nie jest to prawda. Na dwóch komputerach z różnymi procesorami i tym samym systemem można pracować tak samo, ale na dwóch takich samych CPU i innych systemach jest diametralna różnica. System operacyjny decyduje o zdecydowanej większość aspektów składających się na jakość pracy.

PS. OSX może działać na PC, choć dokonanie tego nie jest proste.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 89 z 371 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów