Close

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 149
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No na razie jest to oficjalna zapowiedź EP-2. W sprzedaży będzie w Polsce pewnie na początku roku. Rzeczywiście opcjonalny EVF i dwa trochę przekombinowane filtry to mało. Za mało. Jedynym plusem wejścia na rynek następcy EP-1 będzie może to, że spadnie cena tego pierwszego. I na to czekam...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

No i trzeba pamiętać, że w systemie m3/4 można poprzez przejściówki używać masę genialnych obiektywów w tym od Zeiss'a - ja na przykład ostrzę zęby, że gdy kupię E-P1 to przypnę do niego Planara 45/2 T2 od Contax'a i będę miał za całkiem przystępną cenę jeden z najlepszych obiektywów jaki powstał (według mojej subiektywnej opinii popartej opiniami innych), który w tym systemie będzie odpowiednikiem portretowej 90 - tki. A ostrzenie manualne E-P1 jest bardzo przyjemne. Do tego systemowa 20/1.7 i nic mi więcej nie potrzeba.

Domyślnie

Odkopuję temat, bo może ktoś kupił już GF1 i może się podzielić wrażeniami. A jeśli kupił, to może napisze gdzie i za ile?

pozdrawiam
    Piowa
    D50, 10.5/2.8, 18-200VR, 50/1.8, Tamron 90/2.8, Pasikonik LX3, Volvo 940, Trek 4300

Homo sapiens non urinat in ventum

Domyślnie

Nie wiem czy było, ale NOVOFLEX produkuje przejściówkę dla obiektywów Nikon do body micro4/3. Przejściówka obsługuje również obiektywy, które nie mają pierścienia przysłony. Pierścień przysłony jest na przejściówce. Czyli nic nie stoi na przeszkodzie aby podpiąć Nikora AF-S 14-24 do GF-1, EP-1/2.

AF'a nie ma, ale w micro 4/3 bardzo dobrze obsługiwany jest tryb MF.

Są też przejściówki o takiej samej funkcjonalności do Sony/Minolta i Pentax.

Cena około 170 euro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Nie wiem czy było, ale NOVOFLEX produkuje przejściówkę dla obiektywów Nikon do body micro4/3. Przejściówka obsługuje również obiektywy, które nie mają pierścienia przysłony. Pierścień przysłony jest na przejściówce. Czyli nic nie stoi na przeszkodzie aby podpiąć Nikora AF-S 14-24 do GF-1, EP-1/2.

AF'a nie ma, ale w micro 4/3 bardzo dobrze obsługiwany jest tryb MF.

Są też przejściówki o takiej samej funkcjonalności do Sony/Minolta i Pentax.

Cena około 170 euro.
    Nie mogę pojąć jak w ogóle można rozważać podpinanie pod takiego E-P1 AF-S 14-24? Zaprzeczenie idei. Jakbym miał korzystać w systemie m4/3 z tak wielachnych i ciężkich obiektywów, to zamiast E-P1 wolałbym targać przykładowo D90. Nie musiałbym rezygnować z AF i jakość obrazka miałbym lepszą.

Jeśli już podpinać pod body m4/3 nie dedykowaną dla tego systemu optykę, to przede wszystkim analogową optykę aparatów dalmierzowych. Z reguły są, to obiektywy małe i doskonałe optycznie.
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

nie chcąc zrezygnowac z filigranowości możesz kupić Panasa 7-14, który z jednej strony jest szerszy (na małej matrycy) a zarazem dużo mniejszy
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    nie chcąc zrezygnowac z filigranowości możesz kupić Panasa 7-14, który z jednej strony jest szerszy (na małej matrycy) a zarazem dużo mniejszy
    Nie, dziękuję. Panasonic nie produkuje na chwilę obecną niczego, co chciałbym kupić za cenę jaką sobie woła. Niektórych produktów nie kupiłbym nawet jeśli dołączane, by były do gazet. Tak baznadziejnego obrazka jak z 20/1,7 nie widziałem już dawno. To, co się dzieje na granicach GO jest jakimś nieporozumieniem.

Pozdrawiam
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

Domyślnie

[QUOTE=EuroLiberty;1680783]Nie, dziękuję. Panasonic nie produkuje na chwilę obecną niczego, co chciałbym kupić za cenę jaką sobie woła. Niektórych produktów nie kupiłbym nawet jeśli dołączane, by były do gazet. Tak baznadziejnego obrazka jak z 20/1,7 nie widziałem już dawno. To, co się dzieje na granicach GO jest jakimś nieporozumieniem.

Czy coś nie tak z tym obiektywem?Wydaje się optymalny do tego zestawu?Napisz proszę szerzej o tym, bo jestem (bylem) zainteresowany tym zestawem tzn. GF! plus 20/1.7.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzejek Zobacz posta
    Czy coś nie tak z tym obiektywem?Wydaje się optymalny do tego zestawu?Napisz proszę szerzej o tym, bo jestem (bylem) zainteresowany tym zestawem tzn. GF! plus 20/1.7.
    W sieci jest już cała masa sampli. RWów do pobrania również. Sam się przekonaj. Ingerencja softu jest na tyle znacząca, że często robi bagno z obrazu.

O tym jednak trzeba się przekonac osobiście. Każdy ma inny próg bólu.

Pozdrawiam

Domyślnie

Każdy ma swoje zdanie, ja od d3 z 14-24 wolałbym GF-1 z 7-14, no ale każdemu wg potrzeb
    Naucz się czytać

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów