Close

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 149

Domyślnie

Oj gietrzy kusisz takimi stwierdzeniami, jakich szkiełek używasz z panasem?Uużywałeś manualnych słoików? Bo mi się nie chce już lustrzanki dźwigać a panas zachęcający jest. Problem to ultra szerokie szkła jak na razie ich nie wiele jest. Ciekawe jak wygląda samyang 8mm podpięty do panasa i jaki obrazek wypluwa.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rg2000 Zobacz posta
    Problem to ultra szerokie szkła jak na razie ich nie wiele jest.
    wystarczy jedno a dobre... Panasek 7-14 jest z tego co czytałem szkłem rewelacyjnym do u4/3. Niestety nie jest to szkło małe, no i cena poraża (niestety). Dlatego czekam na naleśnika 14mm f/2.5, powinien się w czerwcu pokazać. Oby, bo potrzebował będę tego w Beskidach w końcu lipca.

Domyślnie

Gf1 + naleśnik zamiast 10 kilowej torby sprzętu - tak to można jechać na wakacje
    pozdrawiam,
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gbh Zobacz posta
    Gf1 + naleśnik zamiast 10 kilowej torby sprzętu - tak to można jechać na wakacje
    Mi wystarcza D700 + 50/1.4
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Oj gietrzy kusisz takimi stwierdzeniami, jakich szkiełek używasz z panasem?
    20mm, 45mm i czasami 14-45; zum wymiata (rozmiarem, szybkością AF i stabilizatorem)

Uużywałeś manualnych słoików?
    Nie.

Bo mi się nie chce już lustrzanki dźwigać a panas zachęcający jest.
    Powiedzmy tak: GF1 plus 20/1.7 to prawie kompakt (szybkość AF), GF1 plus 14-45 to Nikon D3 plus jakiś zum. Oczywiście chodzi mi o warunki odpowiadające przysłonie tego zuma.

Problem to ultra szerokie szkła jak na razie ich nie wiele jest.
    Nie ma takiego problemu a właściwie nie będzie go za rok
    Jest Panas 7-14 i Oly 8-19: pierwszy to ogór z cudną optyką, drugi to ultra kompaktowiec za okrutną (jak na tą przysłonę) cenę. Optyka do zweryfikowania.
    Za rok problemu nie będzie bo Panas puści 14/2.5 a za nim Oly 12mm, oba w naleśniku (Panas w dosłownie micro naleśniku).

Reasumując: jeśli chodzi ci o fotki na polu/dworze w normalnych, letnich godzinach to 14-45 w zestawie z GF1 szybkością AF odstawia wszystkie imho kompakty i dużo luster. Lag (bez lampy!) na poziomie entry dslr.
    Dla mnie prawie bajka, nie mam jeszcze mojego kochanego naleśnika Oly 12mm
    NYCH - Americana

Domyślnie

Gdzie pójdę pomacać panasa, to ma wydojoną baterię. Jedno muszę powiedzieć, on faktycznie jest "micro". W moich dużych dłoniach wygląda zabawnie. Czy jest może jakiś grip do niego, tak jak kiedyś były gripy do leicy cyfrowej? Bo boję sie, że go kupię i będzie mnie wkurzał brakiem dobrego chwytu Olki są chyba lepiej wyprofilowane?
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Olki są chyba lepiej wyprofilowane?
    Podobnie akurat. Tylko AF bardziej a'la kompakt, drastycznie inna szybkość.

Domyślnie

Kurcze macałem ep-1 i epl1. Ep1 autofokus szybki i lepiej sobie radził od pl1 przy mniej kontrastowych obiektach. Jeżeli gf1 jest szybszy od olka, to ja nie mam dalszych pytań. Tylko do tego kadrowania się przyzwyczaić Bo te wizjery drogie.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

Zawsze można kupić wizjer optyczny od Feda
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Eeeetaaam .... zaraz od Feda
    Cosina/Voigtlander robi przecież obiektyw 40mm i świetny wizjerek optyczny do tego szkiełka. Szczegóły pod tym linkiem: http://cameraquest.com/voigtacc.htm

pozdrawiam
    FOTO-MECHON ---- zapraszam na bloga

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów