Close

Strona 614 z 1948 PierwszyPierwszy ... 11451456460461261361461561662466471411141614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 131 do 6 140 z 19477

Wątek: Humor

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laroc Zobacz posta
    Chyba ich...
    To jest bardziej żałosne niż śmieszne...
    Jest wiele kierunków, gdzie trzeba mieć wyższe inżynierskie (nie żaden licencjat z serii Wyższa Szkoła Tańca i Humoru) i zarabia się 1300 zl lub mniej, także w stolicy, więc naprawdę nie rozumiem tego zaszokowania. Przecież już po samej treści można się domyślić, że to ogłoszenie kierowane jest do jakiegoś imigranta lub jego potomków, nie absolwenta filologii...

Co broń Boże nie oznacza, że pochwalam takie praktyki.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-01-2010 o 18:10 Powód: pis. ("na prawdę")

Domyślnie

Jeśli po dobrej uczelni idziesz pracować za 1300zł w Warszawie to masz chleb na ustach od rodziców, lub nie jesteś przygotowany do prawdziwego dorosłego życia. Serwis sprzątajacy ma po 1600 +...
    Byliśmy ostatnio z żoną, proszę pana, w Hali Mirowskiej, gdzie ja miałem aparat Zorkę 5, zrobiłem kilka zdjęć. - Rejs

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucky_Luck Zobacz posta
    Jeśli po dobrej uczelni idziesz pracować za 1300zł w Warszawie to masz chleb na ustach od rodziców, lub nie jesteś przygotowany do prawdziwego dorosłego życia. Serwis sprzątajacy ma po 1600 +...
    W takim razie idź na PW na Wydział Geodezji i Kartografii i powiedz to ludziom w twarz.

Domyślnie

Akurat w geodezji nie ma tak niskich pensji.
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Korchez, to zależy gdzie. Rozumiem, że nie mówiłeś o zarobkach w firmach typu OPGK itp.? Trójmiasto ma ten plus, że do niedawna nie było tam "branżowej" uczelni, więc i z zarobkami jest lepiej, w przeciwieństwie do Warszawy, Krakowa czy Wrocławia. Chcesz konkretów? Kraków, standardowa płaca dla absolwenta to dokładnie 1300 zł. Znajomy (zeszłoroczny absolwent) szukał lepiej płatnej pracy (oczywiście mówimy o pracy w zawodzie, nie w Tesco), znalazł po 2 miesiącach. Za 1500. I takich kierunków na prawdę jest więcej, teraz już dyplom polibudy nie gwarantuje średniej krajowej na stracie. "Die fetten Jahre sind vorbei".
    Dobra, chyba czas kończyć, bo się OT robi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    W takim razie idź na PW na Wydział Geodezji i Kartografii i powiedz to ludziom w twarz.
    Źle się zozumieliśmy. Nie pisałem o pracy w zawodzie.

Czarny humor, było?

http://www.joemonster.org/filmy/2171...cego_na_bungee
    Byliśmy ostatnio z żoną, proszę pana, w Hali Mirowskiej, gdzie ja miałem aparat Zorkę 5, zrobiłem kilka zdjęć. - Rejs

Domyślnie

W TV mówią, że za godzinę odśnieżania płacą 50 zł. Po diabła umiejętności grafika komputerowego czy wynajmowanie studia foto. Tam godzina jest tańsza, a trzeba miec cos w głowie i wyposażenie jest droższe niż łopata.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    W TV mówią, że za godzinę odśnieżania płacą 50 zł. Po diabła umiejętności grafika komputerowego czy wynajmowanie studia foto. Tam godzina jest tańsza, a trzeba miec cos w głowie i wyposażenie jest droższe niż łopata.
    jasne, chyba w Norwegii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    jasne, chyba w Norwegii
    to i tak lepiej! nic tylko do Norwegii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    to i tak lepiej! nic tylko do Norwegii

o wypraszam sobie , najniższa stawka legalna w Norwegii dla odśnieżania to prawie 80 zł prywatnie lub 180 zł (plus opłaty za drabiny , rusztowania , podnośnik i łopaty) gdy robi to firma
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 614 z 1948 PierwszyPierwszy ... 11451456460461261361461561662466471411141614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów