Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysztofu Zobacz posta
    big thanx

Dyfuzor nadmuchiwany doskonały do wielu lamp - 19,00 zł za sztukę

gwarancja 24 m-cy, zapewniamy serwis także po okresie gwarancyjnym

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    Zgadza się. Ja np ostatnio testowałem sobie pompowaną "poduszkę" zakładaną na lampę
    Na allegro kosztuje ok 18zł, śmiesznie wygląda, ale daje świetne efekty...
    masz możliwość pokazania paru fotek?

Domyślnie

Kurcze, ten dmuchany by mnie interesował bo znajomy chwalił mi go do ślubniaków. Nikt nie ma fotek z tego dmuchanego cudactwa?
    Moje portfolio: mirekzak.pl Mój Blog: Mirosław Żak - Blog Fotograficzny
    Zapraszam!

Domyślnie

No i dyfuzorek odsprzedany... - nie mieścił się na SB-900
    Szczerze powiedziawszy, po dłuższym namyśle, nie sądzę abym ponownie decydował się na zakup.
    Efekty są mniej "spektakularne" niż sądziłem, po za tym zestaw - aparat + obiektyw + lampa + dyfuzor + (ewentualnie battery pack) robi się nieprzyzwoicie ciężki i nieporęczny...
    MarcinWilk

Domyślnie

nieporecznosc to jego podstawowa wada
    efekty rzeczywiscie nie do konca takie
    ale przy zakupie nie orginalu a podrobki to jesli sie przyda przynajmniej kilka razy
    to warto wydac pare zlotych

Domyślnie

teraz weszla nowa zabawka od Garego Lightsphere Collapsible testowal ktos moze juz to : ??

http://store.garyfonginc.com/lsc-01.html

D90, D70s, 70-210/4 , 50/1,8 ,T28-70/2.8 , N18-70/3,5-4,5 , Sb-600 , CY200 + dodatki
    http://www.fotolens.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LensFoto Zobacz posta
    teraz weszla nowa zabawka od Garego Lightsphere Collapsible testowal ktos moze juz to : ??

http://store.garyfonginc.com/lsc-01.html
    Tak. O wiele poręczniejsza od poprzedniej wersji. Mieści się praktycznie wszędzie. Waga jest zdecydowanie mniejsza. Pasuje na SB 800 i SB 900. Trzeba tylko wyciąć kilka 'listków' dociskających nasadkę do lampy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zasada jest taka. Jesli ma być miękkie światło, to musi świecić duża powierzchnia. To coś jest małe, więc bezpośrednio nie da miękkiego światła. Dobrze, że rozprasza na boki i dzięki temu światło sie odbija - np od sufitu. Sufit to duża powierzchnia, która świeci - dlatego daje miękkie światło.
    Reszta - to kwestia proporcji ile na nasz oswietlany motyw padło bezpośrednio z tej "mydelniczki", a ile z sufitu, bo tu się mieszają dwa "źródła" światła. Sufit jest słabszym źródłem - jest dalej od palnika lampy.

By mieć naprawdę miękkie światełko trzeba mieć coś na lampie co ma np 0,5 m kwadratowego powierzchni albo i więcej
    Dokładnie.

Wszystkie "testy" dyfuzorów (podobnie marketing Fonga) są o kant "d" robić, bo są testami SUFITU i dyfuzora. W tej kolejności. W pustej czarnej stodole LIGHTSPHERE v.17 1/2 też guzik da, chyba że poniżej metra to jeszcze widać wpływ..

Widziałem kilka testów i recenzji, przeważnie wstydliwie, ku zdziwieniu autora, w zakończeniu pada stwierdzenie, że światło z gumki recepturki i kartonika za 10gr jest nie do odróżnienia od urządzenia za 50USD. Oczywiście nie można tego napisać jawnie w czasopiśmie żyjącym z reklam, ale na forum można.

Plus ma jeden, rozwiązuje w prosty sposób problem w kadrze pionowym (gdzie wizytówki i inne daszki nie wiedzą jak to rozwiązać). Tu skręcasz lampę i układ nadal działa. Energetycznie kiepściutko (jak pozwalasz światłu spieprzać dookoła to tak ma być).

Mi od chińczyka podoba się Origami - za obrócony na bok układ (chodzi o kadr pionowy). To jest świeże. Pobawię się w Adama Słodowego.

Marketing mają super, jak wziąć $50 za kawałek plastiku .... podziwiam.
    Ostatnio edytowane przez JacekCz ; 17-12-2009 o 18:50
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

ale ten nowy dyfuzorek mi sie podoba ciekawe czy beda podrobki i kiedy
    D90, D70s, 70-210/4 , 50/1,8 ,T28-70/2.8 , N18-70/3,5-4,5 , Sb-600 , CY200 + dodatki
    http://www.fotolens.pl

Domyślnie

ja mam tego LIGHTSPHERE II CLOUD wielkosc C4 i powiem Wam, że dyfuzorek daje naprawdę rade
    dla przykładu dwie fotki autorstwa amacewicz, która testowała ten dyfuzorek u mnie w pokoju z modelkami, mając go przypięty do SB-900 w pionie, a lampe ustawiona na (A) przy ogniskowej 50mm. myślę, że efekt jest naprawdę niezły:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saer Zobacz posta
    testowała ten dyfuzorek u mnie w pokoju
    Nie neguję efektu, i ze daje radę, tylko nie tu jest centrum problemu

Oświetleniowcy (studyjni) mają swoje rysuneczki POKOJU (nawet jest do tego oprogramowanie).

W "branży dyfuzorowej" przyjęło się, ze daję zdjęcia i to ma coś udowadniać....

a to chyba nie za bardzo.

(Zaznaczam, obejrzałem chyba wszystkie informacje Gary Fonga, w większości filmy, i dyskretnie pomijają te zagadnienia).
    W sumie powinien wykorzystać te dziewczyny, bo zestaw jest atrakcyjny. Jeszcze chwila i wyjmę te 50 USD. Chyba że dziewczyny są w kicie Pro za 159.99USD
    Ostatnio edytowane przez JacekCz ; 18-12-2009 o 11:34
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów