Szukaj
Kurcze, ten dmuchany by mnie interesował bo znajomy chwalił mi go do ślubniaków. Nikt nie ma fotek z tego dmuchanego cudactwa?
No i dyfuzorek odsprzedany... - nie mieścił się na SB-900
Szczerze powiedziawszy, po dłuższym namyśle, nie sądzę abym ponownie decydował się na zakup.
Efekty są mniej "spektakularne" niż sądziłem, po za tym zestaw - aparat + obiektyw + lampa + dyfuzor + (ewentualnie battery pack) robi się nieprzyzwoicie ciężki i nieporęczny...
MarcinWilk
nieporecznosc to jego podstawowa wada
efekty rzeczywiscie nie do konca takie
ale przy zakupie nie orginalu a podrobki to jesli sie przyda przynajmniej kilka razy
to warto wydac pare zlotych
teraz weszla nowa zabawka od Garego Lightsphere Collapsible testowal ktos moze juz to : ??
http://store.garyfonginc.com/lsc-01.html
D90, D70s, 70-210/4 , 50/1,8 ,T28-70/2.8 , N18-70/3,5-4,5 , Sb-600 , CY200 + dodatki
http://www.fotolens.pl
Dokładnie.
Wszystkie "testy" dyfuzorów (podobnie marketing Fonga) są o kant "d" robić, bo są testami SUFITU i dyfuzora. W tej kolejności. W pustej czarnej stodole LIGHTSPHERE v.17 1/2 też guzik da, chyba że poniżej metra to jeszcze widać wpływ..
Widziałem kilka testów i recenzji, przeważnie wstydliwie, ku zdziwieniu autora, w zakończeniu pada stwierdzenie, że światło z gumki recepturki i kartonika za 10gr jest nie do odróżnienia od urządzenia za 50USD. Oczywiście nie można tego napisać jawnie w czasopiśmie żyjącym z reklam, ale na forum można.
Plus ma jeden, rozwiązuje w prosty sposób problem w kadrze pionowym (gdzie wizytówki i inne daszki nie wiedzą jak to rozwiązać). Tu skręcasz lampę i układ nadal działa. Energetycznie kiepściutko (jak pozwalasz światłu spieprzać dookoła to tak ma być).
Mi od chińczyka podoba się Origami - za obrócony na bok układ (chodzi o kadr pionowy). To jest świeże. Pobawię się w Adama Słodowego.
Marketing mają super, jak wziąć $50 za kawałek plastiku .... podziwiam.
Ostatnio edytowane przez JacekCz ; 17-12-2009 o 18:50
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
ale ten nowy dyfuzorek mi sie podoba ciekawe czy beda podrobki i kiedy![]()
D90, D70s, 70-210/4 , 50/1,8 ,T28-70/2.8 , N18-70/3,5-4,5 , Sb-600 , CY200 + dodatki
http://www.fotolens.pl
ja mam tego LIGHTSPHERE II CLOUD wielkosc C4 i powiem Wam, że dyfuzorek daje naprawdę rade
dla przykładu dwie fotki autorstwa amacewicz, która testowała ten dyfuzorek u mnie w pokoju z modelkami, mając go przypięty do SB-900 w pionie, a lampe ustawiona na (A) przy ogniskowej 50mm. myślę, że efekt jest naprawdę niezły:
Nie neguję efektu, i ze daje radę, tylko nie tu jest centrum problemu
Oświetleniowcy (studyjni) mają swoje rysuneczki POKOJU (nawet jest do tego oprogramowanie).
W "branży dyfuzorowej" przyjęło się, ze daję zdjęcia i to ma coś udowadniać....
a to chyba nie za bardzo.
(Zaznaczam, obejrzałem chyba wszystkie informacje Gary Fonga, w większości filmy, i dyskretnie pomijają te zagadnienia).
W sumie powinien wykorzystać te dziewczyny, bo zestaw jest atrakcyjny. Jeszcze chwila i wyjmę te 50 USD. Chyba że dziewczyny są w kicie Pro za 159.99USD
Ostatnio edytowane przez JacekCz ; 18-12-2009 o 11:34
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Skontaktuj się z nami