Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekCz Zobacz posta
    W sumie powinien wykorzystać te dziewczyny, bo zestaw jest atrakcyjny.
    nawet jesli tak jest, to czy umowa z modelkami przewiduje te opcje?

Domyślnie

Ciekawa sprawa, ale testy Garego są g... warte nowy produkt naprawdę fajny, ale pozostanę przy swojej wersji universal na rzep

Ps. Gary kup sobie większą czapkę bo dziwnie wyglądasz
    Fx

Domyślnie

A jak wygladał pokój z modelkami przy samej lampie bez dyfuzora. Bo najlepiej jest jednak porównać.

Domyślnie

koledzy może ktos opisze jak sie pracuje z tym dyfuzorkiem, czy dzuiała ttl jak nastawiac lampe żeby były zadowalające efekty?
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Ja pracuje normalnie w ttl, najczęściej palnik na wprost, bo moja chińska podróba lubi składać lampę przy palniku w górze

Domyślnie

to aż tyle waży?!
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Dokładnie, to mnie właśnie denerwuje w tym wynalazku, że jest źle wyważone względem lampy i palnik potrafi sam "spaść" do pozycji poziomej.

Domyślnie

zanabyłem kiedyś też to ustrojstwo, świetnie chroniło mi jeden z obiektywów w torbie
    Poważnie już to faktycznie użycie jest dyskusyjne, jak na kościół ciemny to należałoby w ogóle zdjąć wieczko mleczne, aby coś w ogóle doleciało do sufitu. ..i żeby nie trzeba było podkręcać lampy do tego stopnia, że w końcu światło lecące na wprost będzie zbyt ostre - bo przecież nie o to chodziło. Odległość do sufitu daje przekichane proporcje.
    Ze zdjętym deklem światło ma szansę dolecieć do sufitu i szczęśliwie powrócić a otwarty lightsphere daje tylko dodatkowe smagnięcie na wprost, jak niektórzy zauważyli wystarczy karteczka na gumce albo ta wbudowana w lampie.
    Kadr pionowy? - karteczka wbudowana też da rade jeśli lampa na brakecie i kablu ttl - (przekręcić się da aby uniknąć bocznych cieni)
    Wracając do ciemności to przywidziano jeszcze ten srebrny dekiel który daje mocniej do przodu, IMO światło na wprost jest i tak nie pożądane.
    Przestałem próbować tego wynalazku stwierdzając, że cuda czynią tylko jasne obiektywy i wysokie ISO.

Plener - radzą walić na wprost z założonym mlecznym dekielkiem - osobiście wole parasolkę spoza body - ma większą powierzchnię.

Ah znalazłem wielki plus - jak to raz założyłem rozbawiłem skutecznie Pana młodego który był bardzo spięty jeszcze przed wyjściem z domu. uśmiał się po pachy. W kościele zwracać to będzie pewnie uwagę wszystkich łącznie z księdzem, w plenerze można sobie pozwolić na cokolwiek, więc nie ma co szczędzić środków i minimalizować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Dokładnie, to mnie właśnie denerwuje w tym wynalazku, że jest źle wyważone względem lampy i palnik potrafi sam "spaść" do pozycji poziomej.
    Potwierdzam - zdarza się czasami taka "przypadłość".
    W sumie jak sam opada to nie jest dobrze - może powinni dodawać niebieskie tabletki w zestawie z tym ?

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów