Szukaj
Ciekawa sprawa, ale testy Garego są g... wartenowy produkt naprawdę fajny, ale pozostanę przy swojej wersji universal na rzep
Ps. Gary kup sobie większą czapkę bo dziwnie wyglądasz
Fx
A jak wygladał pokój z modelkami przy samej lampie bez dyfuzora. Bo najlepiej jest jednak porównać.
koledzy może ktos opisze jak sie pracuje z tym dyfuzorkiem, czy dzuiała ttl jak nastawiac lampe żeby były zadowalające efekty?
Ja pracuje normalnie w ttl, najczęściej palnik na wprost, bo moja chińska podróba lubi składać lampę przy palniku w górze
to aż tyle waży?!
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Dokładnie, to mnie właśnie denerwuje w tym wynalazku, że jest źle wyważone względem lampy i palnik potrafi sam "spaść" do pozycji poziomej.
zanabyłem kiedyś też to ustrojstwo, świetnie chroniło mi jeden z obiektywów w torbie
Poważnie już to faktycznie użycie jest dyskusyjne, jak na kościół ciemny to należałoby w ogóle zdjąć wieczko mleczne, aby coś w ogóle doleciało do sufitu. ..i żeby nie trzeba było podkręcać lampy do tego stopnia, że w końcu światło lecące na wprost będzie zbyt ostre - bo przecież nie o to chodziło. Odległość do sufitu daje przekichane proporcje.
Ze zdjętym deklem światło ma szansę dolecieć do sufitu i szczęśliwie powrócića otwarty lightsphere daje tylko dodatkowe smagnięcie na wprost, jak niektórzy zauważyli wystarczy karteczka na gumce albo ta wbudowana w lampie.
Kadr pionowy? - karteczka wbudowana też da rade jeśli lampa na brakecie i kablu ttl - (przekręcić się da aby uniknąć bocznych cieni)
Wracając do ciemności to przywidziano jeszcze ten srebrny dekiel który daje mocniej do przodu, IMO światło na wprost jest i tak nie pożądane.
Przestałem próbować tego wynalazku stwierdzając, że cuda czynią tylko jasne obiektywy i wysokie ISO.
Plener - radzą walić na wprost z założonym mlecznym dekielkiem - osobiście wole parasolkę spoza body - ma większą powierzchnię.
Ah znalazłem wielki plus - jak to raz założyłem rozbawiłem skutecznie Pana młodego który był bardzo spięty jeszcze przed wyjściem z domu.uśmiał się po pachy. W kościele zwracać to będzie pewnie uwagę wszystkich łącznie z księdzem, w plenerze można sobie pozwolić na cokolwiek, więc nie ma co szczędzić środków i minimalizować.
Skontaktuj się z nami