Close

Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 192

Domyślnie

dzis zadecydowalem i sprawdzam swoja zdolnosc ratalna w grudniu biore maca jak oczywiscie wszystko pojdzie zgodnie z planem

Domyślnie

Bardzo dobry wybór! Napewno będziesz zadowolony
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

tez tak mi sie wydaje wkoncu od kiedy mam nikona nauczylem sie ze warto inwestowac w jakosc a tak na marginesie to jak wszystko dobrze pojdzie bedzie macparty w przyszlym roku ale poki co sa tylko przymiarki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    - zreszta Vista juz u dzwi i identyko jak OS X
    Dobrze zozumiałem koniec Twojej wypowiedzi - czyli, że żartujesz...
    Pozdrawiam

Domyślnie

zdecydowanie dowcipniś
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

heh widze ze rozpoczyna sie rozmowa ideowa o systemach slyszalem wiele dobrego o nowym winie ale jakos mnie to nie przekonuje juz dawno chcialem to zmienic i wydaje mi sie ze os to najlepsze rozwiazanie oparty na unixie a prosty w urzyciu chyba ze sie myle to mnie wyprostujcie

pebees
    Gość

Domyślnie

radziu.art.pl jeśli masz konkretne, sprecyzowane potrzeby to bierz, co uważasz za stosowne. Jeśli jest jednak taka sytuacja, że nie wiesz dokładnie, co jeszcze będziesz na tym robił to się zastanów. Niestety jedyny popularny system, do którego są aplikacje każdego rodzaju, to Windows.

Domyślnie

Dyskusja o wyzszosci Windows nad Mac lub odwrotnie jest bezcelowa.
    Kazdy kupuje to co jest mu potrzebne i w zaleznosci ile kasy ma na to.
    Nikt nie bedzie jezdzil Jelczem w trasy do Hiszpanii ani nowego Volvo nie da na budowe do wozenia piachu.
    Trzeba okreslic : cel, kase, zastosowanie (amator,pro) itp.
    A co do Windows - wszyscy narzekaja a tak naprawde XP,2000,2003 to calkiem fajne systemy i o ile na 9x , ME mozna bylo wieszac psy to nie czepialbym sie XP,2K,2K3.
    Poza tym Linux, wszyscy tak go chwala a wcale nie jest taki fajny, wyprobowalem ostatnio chyba 8 dystrybucji i tylko jedna obslugiwala moja karte dzwiekowa.
    Linux tez ma latki a tym samym dziury i bledy, obsluga nowych urzadzen wychodzi z opoznieniem.
    Mac OS - takze z doswiadczenia Klientow wiem, ze rzadziej ale sypie sie a serwis jest znacznie drozszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    A co do Windows - wszyscy narzekaja a tak naprawde XP,2000,2003 to calkiem fajne systemy i o ile na 9x , ME mozna bylo wieszac psy to nie czepialbym sie XP,2K,2K3.
    Zgadza się, ale nie do końca. 2k jest fajny, ale powoli odstaje od nowszych systemów. I te rozwiązania np: nieczność wyłączenia pendriv'a przed wyjęciem by nie stracić danych. Czasami poprostu nie ma czasu na szukanie debilnych ikonek.

Cytat Zamieszczone przez pdzran
    Poza tym Linux, wszyscy tak go chwala a wcale nie jest taki fajny, wyprobowalem ostatnio chyba 8 dystrybucji i tylko jedna obslugiwala moja karte dzwiekowa.
    Widzę, że kolega szuka alternatywy w X'ach i słusznie. Linux jest fajny, nawet powiem bardzo fajny. Ale chyba zabrakło odrobiny cierpliwości. Powiedz mi jaką masz w kompie kartę? Tylko nie mów, że nie było binarek lub źródła. Jeśli pamiętasz czasy kiedy instalowałeś kolejnego direct X'a, bo coś nie hulało to przy linuxie też nie masz innego wyboru. GCC i jazda ze źródłem. Druga sprawa - zawsze możesz przkompilować z innej dystrybucji jeśli ta ma "twój" sterownik. Rozwiązań jest wiele.

Cytat Zamieszczone przez pdzran
    Linux tez ma latki a tym samym dziury i bledy, obsluga nowych urzadzen wychodzi z opoznieniem.
    A w windows'ie masz to nadrabiane strownikami, które nie zawsze chodzą jak potrzeba. Potem wychodzi BlueScreen, bo sterownik działa niestablinie na jądrze. Natomiast w Linux'ie masz wszystko obsługiwane przez kernel. Wyższość pewnych rozwiązań nie podlega dyskusji, bo jest oczywista i jasna. Dopiero w zapowiedziach Vista zblizy się do rozwiązań linuxowych i jeszcze trzeba będzie poczekać na service pack'a. Może będzie chodzić.

Absolutnie nie chcę wywołać wojny systemowej, bo zawsze znajdzie się zwolennik jednego, drugiego systemu lub moderator co skończy kwawą jatkę. Ludzie nauczyli się cenić to co im w danym momencie jest wygodne lub pożadane: prostota obsługi/instalacji, bezpieczeństwo, niewiedza/ bark umiejętności lub poprostu lenistwo i przyzwyczajenia. Dobrze, że mamy wybór i inikt nie skazuje nas na jednyny słuszny system.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ruffio Zobacz posta
    Zgadza się, ale nie do końca. 2k jest fajny, ale powoli odstaje od nowszych systemów. I te rozwiązania np: nieczność wyłączenia pendriv'a przed wyjęciem by nie stracić danych. Czasami poprostu nie ma czasu na szukanie debilnych ikonek.

Widzę, że kolega szuka alternatywy w X'ach i słusznie. Linux jest fajny, nawet powiem bardzo fajny. Ale chyba zabrakło odrobiny cierpliwości. Powiedz mi jaką masz w kompie kartę? Tylko nie mów, że nie było binarek lub źródła. Jeśli pamiętasz czasy kiedy instalowałeś kolejnego direct X'a, bo coś nie hulało to przy linuxie też nie masz innego wyboru. GCC i jazda ze źródłem. Druga sprawa - zawsze możesz przkompilować z innej dystrybucji jeśli ta ma "twój" sterownik. Rozwiązań jest wiele.

A w windows'ie masz to nadrabiane strownikami, które nie zawsze chodzą jak potrzeba. Potem wychodzi BlueScreen, bo sterownik działa niestablinie na jądrze. Natomiast w Linux'ie masz wszystko obsługiwane przez kernel. Wyższość pewnych rozwiązań nie podlega dyskusji, bo jest oczywista i jasna. Dopiero w zapowiedziach Vista zblizy się do rozwiązań linuxowych i jeszcze trzeba będzie poczekać na service pack'a. Może będzie chodzić.

Absolutnie nie chcę wywołać wojny systemowej, bo zawsze znajdzie się zwolennik jednego, drugiego systemu lub moderator co skończy kwawą jatkę. Ludzie nauczyli się cenić to co im w danym momencie jest wygodne lub pożadane: prostota obsługi/instalacji, bezpieczeństwo, niewiedza/ bark umiejętności lub poprostu lenistwo i przyzwyczajenia. Dobrze, że mamy wybór i inikt nie skazuje nas na jednyny słuszny system.
    Linux'a mam (Mandrive), poniewaz mam SOP na uczelni i musze go miec.
    Moim zdaniem Windows dla przecietnego Uzytkownika jest bardziej przyjazny.
    Kompilacja , rekompilacja itp. zabiegi sa duzo trudniejsze niz instalacja pakietu DirectX czy jakiegokolwiek dodatku.
    Co do dziurek, to na wielu stronach sa zestawienia i pamietam, ze Novell Netware (system serwerowy mial ich najmniej, chyba odkryte 2-3).
    Windows i Linux, sa niestety na starcie dziurawe ...
    Najlepiej moglem sie o tym przekonac, jak pewnego tygodnia i mi i kumplowi hosting przestal dzialac i okazalo sie, ze mialy miejsce masowe wlamania - to bylo niedawno, powiedzmy miesiac temu i nie dotyczylo tylko jednego serwera czy firmy hostingowej.
    Wojny wywolywac nie chce - sam mam Windows i Linux'a.
    Pisze to dlatego aby inni Uzytkownicy byli swiadomi wyboru.
    Nie ma jednego i najlepszego systemu.
    Jeden jest lepszy w jednej dziedzinie, inny w innej, jeden jest tanszy, drugi drozszy.
    Podobnie ma sie sprawa z pytaniami na Grupie: jakie body, jakie szkla.
    Tak jak ze slynnym obiektywem Nikona z VR, chyba 18-200 - tyle samo bylo zwolennikow co przeciwnikow.
    Podobnie bedzie z systemem - nic sie nie zmieni.

Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów