Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 192

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Laptop Forumowicza

ostanio zastanawiam sie nad zakupek jakiegos przenosnego komputra z tego wzgledu ze stacjonarny trzeba wymienic na cos na czym pojdzie PS i Flash a po drugi wszedzie mozna go zabrac...z doswiadczen wiem ze kupowac cos tanszego to albo cos odrazu padnie albo bedzie taki ze odrazu po koncu gwarancji padnie bateria i nici z mobilnosci a z kolei cos lepszego to wiadomo...$$$$$ a tego jak zwykle brakuje...a jakie sa wasze doswiadczenia, mozecie cos polecic jakies firmy modele?? dodam ze kompa uzywam glownie do PS, Flasha i robienia stron

Domyślnie

Właśnie niedługo będę zmieniał laptopa.

Po długim zastanowieniu wybór padł na używanego HP NW8000.

Za tą kasę kupię jakiegoś celerona w panoramie.

Tutaj mam centrino 1.6, 1GB RAM, rozdziałkę 1600x1200 i kartę graficzną z 128MB własnej pamięci

Domyślnie

Uzywam Dell'a Latitude d610 - odradzam. Trzeba przyznac ze aplikacje dzialaja sprawnie i nie doswiadczylem na nim zadnej zwiechy przez prawie rok, ale LCD go kompletnie dyskwalifikuje. A uzywam tylko dlatego ze firmowy - nie mialem niestety wyboru.
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

Ja od ponad roku uzywam ACERA Aspire 9502 - na dzien dobry dolozylem mu tylko dodatkowe 512 MB RAMu i hula (tfu tfu) bez problemow. 17" ekran z Crystal Brite'm pieknie odzwierciedla kolory... Niestety nie byl tani ale ten, choc wiekszy od mojego poprzedniego HP'ka 15" jest o wiele lzejszy. Mozna kupic plecak fotograficzny z kieszenia na 17-tkę (np. LowePro) i heja w podroz

Pozdrawiam
    D3, D200, D70s, SB800 masa szkieł + 2x Bowens Esprit Gemini 500 z generatorem .... i studio w Warszawie + warsztaty foto www.fotosima.pl

Domyślnie

Ja używam acer 3615 z procem 1,5MHz, 1GB ramu i jeśli chodzi o szybkość, to nie mam powodów do narzekania.
    Matryca 15,4" crystal brite nie nadaje się jednak do zdjęć Sterownik grafiki strasznie ubogi, jedynie poprzez adobe gamma mozna go zmusić do nieco lepszego oddania koloru - niestety do ideału wiele brakuje. Stanowczo zbyt zimne barwy, zdecydowanie za duzy kontrast Można próbować to zmienić, ale z efektu końcowego i tak nie jestem zadowolony, choć jest o niebo lepiej niż przed użyciem Adobe gamma.

ps. moja żona jest tłumaczem i całymi dniami klepie w klawiaturę - ta z acera jest wg niej do bani, ja nie widzę problemu
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Matryce Crystal Bright to się nadają ale jedynie do oglądania filmów w zacenionym pokoju (bo refleksy zabijają przyjemość patrzenia na tą*matrycę) - czyli lipa. Najlepiej szukać*laptopów z matrycami 15" przy rozdzielczości matrycy 1400x1050 (jeden z moich starych laptopów ma taką - IBM A31- do fotografii rewelacja) lub FUJITSU SIEMENS - CELSIUS - nie do pobicia przenośna stacja graficzna - nowe drogie, ale używane z dobrego żródła będą śmigać jak należy - ekrany w nich to szczyt wymagań. Pomijam oczywiście jedyny słuszny wybór - IBook firmy Apple (odrębna historia) /
    Sam używam Fujitsu Siemens Lifebook P1510 - jako podręczny notatnik z PS i innymi badziawiami - matryca 8.9" ale 0.9kg wagi robi mu dobrze - i oto mi chodziło.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mad_mark Zobacz posta
    Uzywam Dell'a Latitude d610 - odradzam. Trzeba przyznac ze aplikacje dzialaja sprawnie i nie doswiadczylem na nim zadnej zwiechy przez prawie rok, ale LCD go kompletnie dyskwalifikuje. A uzywam tylko dlatego ze firmowy - nie mialem niestety wyboru.

A ja mam D600 1,8 procek i 1 giga ramu. Grafika ATI.
    Fajnie to śmiga, a z kolorami na wyświetlaczu jest ok.
    Tragedia z monitorem to była w serii C.

Teraz chociaż do grafiki używam zewnętrznego monitora- to z kolorów na
    nmonitorze wbudowanym jestem bardzo zadowolony.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    A ja mam D600 1,8 procek i 1 giga ramu. Grafika ATI.
    Fajnie to śmiga, a z kolorami na wyświetlaczu jest ok.
    Tragedia z monitorem to była w serii C.

Teraz chociaż do grafiki używam zewnętrznego monitora- to z kolorów na
    nmonitorze wbudowanym jestem bardzo zadowolony.

hmmm, tez mam grafike ATI mozliwe ze to to samo ustrojstwo. ma toto centrino 1,7, 512 ramu i radek mobility x300. wyswietlacz sie nie nadaje chociazby z tego wzgledu ze nie rowno podswietlony ("winietuje" przy zawiasach...") i bardzo trzeba sie pilnowac zeby patrzec pod odpowiednim katem. kilka razy sie przylapalem, ze zamiast zmieniac ekspozycje przy wywolywaniu nef'ow to odchylam glowe w gore/dol
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

Wszystko prawda z patrzeniem pod kątem. W serii C to była tragedia.
    W moim D600 jest duuużo lepiej.
    Widziałem matrycę z nowego fujitsu i tam z patrzeniem pod kątem było jeszcze lepiej,
    natomiast wyrażnie odbijały się światła, co imo dyskwalifikuje wyświetlacz.

Możliwe, że mam mniejsze wymagania, poza tym do zdjęć mam 21" Samsunga CRT i
    to jest ekstra.

pozdrawiam
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Oszczędny w słowach Awatar karolo
    Miasto
    Świętokrzyskie

Domyślnie

witam
    od pewnego czasu nosze sie ze zmiana stacjonarnego na laptopa(ciagla praca w delegacji i z PC korzystam tylko w weekend) .PC bez szalu ( 1.7 celeron , 512ram 40gb hdd)monitor mam starego samsunga 19tke crt.
    Ktorego laptopa polecicie tak do 1200zl ?? z gory mowie z tym temacie jestem zielony jak szczypiorek w pc mi brakowalo tylko pamieci ram pozatym dziala nawet nawet , w nic nie gram tylko net , film i czasem przy foto dzialam.
    z gory dzieki za wszelkie rady

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów