Close

Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 192

Domyślnie

u mnie zywotnosc baterii zalezy w duzym stopniu wlasnie od LCD. Im jasniej swieci - tym krocej pracuje. Przy pracy nad zdjeciami pracuje jakies 80-100 minut na najjasniejszym LCD.
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

Mam IBM/Lenovo 3000 N100, nie wiem jak odwzorowanie kolorow (nie jestem zbyt wyczulony) ale sam laptop sprawuje sie swietnie.
    Sprzedalem dwie takie sztuki i wlasciciele takze chwala.

Jesli ktos potrzebuje do grafiki, to nie mialem okazji ale jesli chodzi o baterie to zywotne sa tablety (niektore powyzej 6 godzin) - laptop z odpinanym LCD.
    Do tego rysik jak w palmtopie.
    Maja dotykowe ekrany, nie wiem jak z jakoscia obrazu.

Domyślnie

Ja śmigam na MacBook Pro 17'' od Apple. Sprzęt super, do wyboru z matrycą glossy lub matt ( ja wybrałem, matową- kolory bliższe rzeczywistości).
    Procek Core Duo 2,16, 2Gb DDR II 667 Mhz, Dysk 120Gb, Grafika ATI X1600 256 DDR II wbudowanej, wyświetlacz 17'' 1680x1050, praca na baterii 4 godziny komfortowej pracy (jak przycisne, to więcej poleci), obudowa alu.
    Wady: mocno się grzeje (obudowa alu), mała ilość oprogramowania na Universal Binary Mac, podświetlenie matrycy (ciemno w dolnych rogach), powolne działanie Photshopa CS2 Nikona Capture i innych programów emulowanych przez Rosette, makabryczne ceny
    Zalety: możliwość pracy na Windzie, OS X, Linux, Ubuntu i innych na wirtualnej maszynie, bądź w pełnym wypasie na dysku.
    Ostatnio edytowane przez Robert S. ; 12-11-2006 o 00:18
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert S. Zobacz posta
    Ja śmigam na MacBook Pro 17'' od Apple...
    hmm...tylko podstawowa wada jest cena...a moze ktos uzywa jakiegos tanszego maca ktory by dobrze chodzil

Domyślnie

Jeżeli chodzi o Maci, to jest mnówstwo możliwości, zależy, czego potrzebujesz.
    Jeżeli musisz mieć windowsa, to tylko Maci z nowej linii Core Duo bądź Core 2 Duo (jeszcze niedostępne w Polsce). Na nowych macach możesz równocześnie pracować na windowsie i OS X. Świetna sprawa.
    Wcześniej miałem MacBooka Pro 15'', też świetny sprzęt, tylko matryca mała. Z tego powodu wymieniłem. Co do MacBooków to w ogóle odradzam, matryca 13,3'' to mordęga przy obróbce zdjęć.
    Jeżeli chodzi o cenę, to pewnie zauważyłeś, że ceny mocno spadły. Wyszły nowe MBP z procesorami Core 2 Duo (i tylko tym sie różnią) i jest to uper okazja do zakupu poprzedniego MacBooka Pro z Core Duo. Cena 15'' to tylko 6999zł. Grafika taka jak w 17'', procesor 2.0 Ghz, 512 ramu i 80Gb dysk.
    Jeżeli się uprzesz, to dasz radę na 13,3'' i warto poczekać . W USA są już nowe MacBooki, jak pojawią się w Polsce, to cena spadnie, i to sporo. Taki sprzęcik będzie do wzięcia za 3500zł.

Druga opcja- nie potrzebujesz Windowsa- tu jest bajeczka Kupujesz za 4000zł 17'' z genialnym procesorem G4, wszystko zapakowane w identyczną obudowę jak nowe MacBooki Pro (cała z alumminium). Ma nawet więcej zalet, mniej się grzeje, jest dużo cichszy i przy aplikacjach typowo pod PPC (czyli procesory serii G) działa dużo szybciej niż na nowych MacBookach.
    Największą wadą tego rozzwiązania jest to, że dla tych sprzętów nie ma przyszłości. Nowy system operacyjny OS X Leopard nie będzię chodził na starych, bardzo dobrych, Procesorach serii G..

Powiem jedno, od urodzenia byłem PCtowcem, to jest mój pierwszy Mac i już nigdy, nigdy nie wrócę do PC i Windowsa. Nic się nie wiesza, nie ma żadnych błędów, wszystko śmiga jak należy. Tego sprztu się używa! Nie ma wirusów, nie musisz mieć tony programów do obrony przed śmieciami w sieci, jest mnóstwo bardzo dobrych programów, które są za darmo!! Np. Pakiet NeoOffice- możliwości MicrosoftOffice, pełna kompatybilność, a wszystko za free.

Dobra, trochę przydługawo, więc kończę
    Polecam Applea
    Ostatnio edytowane przez Robert S. ; 12-11-2006 o 11:39
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

A ja polecam Ci IBM. Jeśli nie stać Cię na serię T, to serię R. Różni się tylko obudową, a róznica w cenie spora.
    Do wyboru zwykłe ekrany 14" lub 15" w rozdzielczości 1024x768 lub 1400x1050. Ja mam niestety 1024, przydałaby się większa.
    Wykonanie sprzętu świetne, klawiatura jak marzenie. Brak niepotrzebnych wodotrysków, jakichś diód oświetlajacych głośniki na niebiesko nie wiadomo w jakim celu. Matryca nie True Brite, bo od niej jak ktoś napisał refleksy są paskudne.
    Po prostu, niezawodny, świetnie wykonany sprzęt do pracy.
    D70, GRD, FM2, Wyniki

Domyślnie

Akurat co do IBMów to sie nie bardzo zgodzę.
    Nie ma już IBMów tylko cudaczne Lenovo.

W pracy mam kilkaset laptopów u ludzi.
    W ciągu ostatnich kilku lat było ich w sumie z ponad 1000.
    Część IBM/Lenovo, część Dell.

Awaryjność IBMów - około 50-60%
    Awaryjność DELLi - 5-10%
    Z czego z modeli z serii D DELLa na około 400 zepsuły się DWA.

Faktem jest, że po kilku latach DELLe wyglądaja na naprawdę używane, ale działają.
    IBMy wyglądają jak nówki, ale potrafią się zepsuć juz po kilku miesiącach.

Ja i tak mam zamiar kupić używanego HP NW8000, bo to jest (jak to nazywa producent) przenośna stacja robocza. Głównie na plus działa matryca 1600x1200 i karta graficzna z własnym 128RAM.

Domyślnie

przegladalem macbooki i spodobaly mi sie tylko sie zastanawiam zy jambym wrzocil w niego 1GB ramu to czy PS i flash bez problemu by chodzily? juz pomijajac matryce 13,3 chodzi mi o wydajnosc sprzetu i szybkosc

Domyślnie

Spokojnie idzie na 1GB. Ja dodatkowy pasek 1GB kupiłem po pewym czasie użytkowania, i przez cały ten czas spokojnie pracowałen na PS. Dodatkowo możesz pracować na Windowsie, gdzie prędkość działania zwala z nóg.
    MacBooki są na prawdę fajne, teraz na Allegro licytuję jednego, póki co za 2600zł. Jest sens kupić używany, ale nówki nie warto. Za góra miesiąc w ofercie polskiego dystrybutora Apple pojawią się "nowe" MacBooki, różniące się od starych modeli jedynie procesorem i nagrywarka. Jeżeli jesteś cierpliwy, to poczekaj, będzie wyprzedaż starych modeli (tak jak to jest z MacBookami Pro) i drapniesz malucha za 1000zł taniej, a może i więcej.

Generalnie, Apple są stworzone do pracy na aplikacjach graficznych, nawet małe MacBooki z zintegrowaną grafiką ce****ą się świetną wydajnością (bylibyście zdziwieni, jakie gry chodzą na tych laptopach ). Gdy wyjdzie nowy PS, to już w ogóle wymiatacze .

Gorąco polecam Apple, a mówię to jako człowiek, który przez całe życie pracował na windowsie
    Ostatnio edytowane przez Robert S. ; 13-11-2006 o 17:56
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

wiesz kupujac macbooka to napewno bym windy nie instalowal bo po co ale chodzi mi teraz po glowie mac bo do konca roku jako student mam 10% znizki i wsumie mialbym jabluszko za 500zl taniej i jeszcze moze b ede miec kozystne raty studenckiepowac nowki? przeciez jest gwarancja i pewnosc ze bedzie dzialal

a dlaczego nie warto ku

Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów