Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 91

Wątek: d4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Hmmmm
    Znajomi fotografowie używający równolegle starej piątki i nowej, tacy co to zdjęcia robią, a nie wielkie kropy analizują na stronach www twierdzą coś odwrotnego. Mniej więcej, że ISO 1600 z nowej piąteczki to jak ISO 800 ze starej ( przy dużych rawach )
    Jak zrobią resize do mniejszego formatu (12 Mpx) to tak. Trzeba wybrać: albo megapiksele, albo szumy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    oko wcale nie ma dużego DR, tylko źrenica momentalnie się zwęża/roszerza w zalezności na czym skoncentrujemy wzrok. W ten sam sposób możemy powiedzieć, że DR aparatu jest bardzo duże jeśli będziemy zmieniali przysłonę.
    Spoko, nie znam dokładnego działania oka, ale wiem - ile, co i w jakiej jakości widzę gdy jest malutko światła. I o to mi chodzi Nie pomnę już o takim fenomenie, że ludzkie oko w ciemności przyzwyczaja się i wraz z czasem spędzanym w tych warunkach - więcej widzi No, ale to już fenomen natury człowieka i w sumie rzeczywiście bez sensu porównywać to do bezdusznych urządzeń elektronicznych

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Jak zrobią resize do mniejszego formatu (12 Mpx) to tak. Trzeba wybrać: albo megapiksele, albo szumy.
    Oni twierdzą, że pełny raw bez przeskalowania mniej zaszumiony jest. Czyżby sugetia jakaś marketingowa

Domyślnie

Jak najbardziej. Trzeba wziąc 2 pliki zrobione w tym samym świetle.
    U nas tez ludzie widzieli przewagę 2 Ev D3s nad D3. Przewaga była widoczna, dopóki nie było plików z tych samych warunków oświetleniowych. To wszystko sa pobożne życzenia lub próby usprawiedliwienia swoich zakupów.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

... To wszystko sa pobożne życzenia lub próby usprawiedliwienia swoich zakupów.
    lub odwrotne, usilne udowadnianie, że nie warto przez tych, którzy nie chcą lub nie mogą sobie pozwolić na zakup.

Domyślnie

jeśli chodzi o mnie, to jest mi zupełnie obojętne który z canonów jest lepszy, bo nie zmieniam systemu, obojetne tez który D3 czy D3s jest lepszy, bo nie mam apatytu na żaden z nich (juz prędzej na D3x). Zresztą D3s za chwile będzie miał taką cene jaką miał D3, bo to tylko mała ewolucja body, a nie prawdziwy następca.

Domyślnie

BTW to wczoraj na nowo zakochałem się w wysokim ISO D700-tki. Zrobiłem kilka testowych zdjęć, pod kątem pewnej sesji - szkiełko 35/2, czas 1/30, ISO5000, f2. Totalna ciemnica, tylko jedno małe źródło światla z boku oświetlające postać. Efekty całkiem najs, a po przepuszczeniu przez odszumiarkę z Nik Soft. - super

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    ... Korzystamy z 1/4 tego co oferują nam sprzęty ...
    ale 1/4 z więcej to więcej niż 1/4 z mniej :P
    nie mam przyjemności posiadania D# ale d4 mógłby być w dwóch wersjach FX i DX.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Pomijając już D4 to ja życzyłbym sobie by po wojnie na mpx, wysokie ISO, fps... producenci skupili się na rozpiętości tonalnej matryc...
    Cytat Zamieszczone przez mibartek Zobacz posta
    ...myślę że D4 też czymś nas "zaskoczy" - może właśnie ten AF, dużo lepszy DR...
    Panom, choć myślę, że nam wszystkim, marzy się takie D3 z DR takim samym lub lepszym niż w Fuji S5Pro. Tylko uwaga: trzeba będzie pogodzić się z prędkością dajmy na to max. 3 kl/s! Ja bym stawiał na poprawę AF i jeszcze lepszy (?) pomiar światła (może WB)...
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

aaa... i żeby bandingu nie było na wysokim ISO hehehe...

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów