Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Wątek: d4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dex Zobacz posta
    A jaka data jest najlepsza?
    hmm... Data sprzed premiery D700. Jak ustawiam datę premiery D700 to już szału nie ma...
    Wiadomo, w dniu premiery D700 wykryto już masę bugów i niedoskonałości tego korpusu i zaczęto spekulować, że dopiero następca będzie OK.. ale to już pisałem w moich poprzednich postach tu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    A o D4 spekuluje się, że ponoć ma wyznaczać nową jakość w kwestii AF.
    Ty nie załamuj canonierów, bo sobie czytam wątek o 7D na CB. Ale fakt, nikon powinien opracować moduł AF na FX, z punktami na prawie całej klatce. Nie muszą być tak gęsto, ale niech będą na bokach i niech będą krzyżowe.
    DR jest już naprawdę dobre. Do tej pory robiłem więcej w jpg, teraz siedzę coraz więcej w RAW i jestem zdziwiony co w nich siedzi (z D700). Przecież teraz wcale się nie trzeba starać by poprawnie naświetlic klatkę. +/- 2 EV wystarczy.

Cytat Zamieszczone przez downunder Zobacz posta
    Tylko po co czekać i gonić za marzeniami, skoro od dawna można robić bardzo dobre zdjęcia już dostępnymi aparatami?
    no właśnie
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Sith Hospodar Impaler Awatar Dex
    Miasto
    Alpy Transylwańskie

Domyślnie

Aaaa, to ja musze ustawić date sprzed premiery D70s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mibartek Zobacz posta
    ja zamiast ogromnych ISO i MPX w D4 bardziej bym spodziewał się jakiejś "nowości" - czegoś co sprawi że ludzie zaczną sprzedawać masowo swoje D3

Aparat tak szybki jak D3, z wizjerem 100%, bez lampy błyskowej, z dobrym uszczelnieniem i w postaci body bez pionowego gripa, waga ok. 1000 gramów - coś jak przeskok z analogowego F5 na F6.

Domyślnie

kolejnym krokiem powinna być większa matryca a nie wodotryski i pierdoły

Domyślnie

Co rozumiesz pisząc "większa matryca"? Większej się nie da użyć w systemie nikona. Więcej megapikseli ma D3x.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    DR jest już naprawdę dobre.
    Ja porównuję do tego co jest w stanie zobaczyć ludzkie oko Przy tym punkcie odniesienia obecne matryce to kiszka

Domyślnie

oko wcale nie ma dużego DR, tylko źrenica momentalnie się zwęża/roszerza w zalezności na czym skoncentrujemy wzrok. W ten sam sposób możemy powiedzieć, że DR aparatu jest bardzo duże jeśli będziemy zmieniali przysłonę.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Proszę popatrzeć na starą i nowa piątkę canona, które to body dzieli wiele, wiele lat. Stara piątka ma per piksel mniejsze szumy niż nowa...
    Hmmmm
    Znajomi fotografowie używający równolegle starej piątki i nowej, tacy co to zdjęcia robią, a nie wielkie kropy analizują na stronach www twierdzą coś odwrotnego. Mniej więcej, że ISO 1600 z nowej piąteczki to jak ISO 800 ze starej ( przy dużych rawach )

Domyślnie

A ja życzę sobie i Wam, abyśmy nauczyli się nie popadać w paranoję. Od około dekady widać zmasowany atak wszelkich producentów (samochody, telefony, AV, fotografia...) aby wmawiać ludziom, że czegoś potrzebują. Korzystamy z 1/4 tego co oferują nam sprzęty a wymieniamy je tylko dlatego, że nie posiadają jakiejś tam funkcji, która jest w nowszym modelu i której i tak nie użyjemy. Kierowca potrzebuje tylko samochód ze wspomaganiem i ABSem, fotografik potrzebuje aparatu cyfrowego z szybkim AF i dobrym ISO do 3200. Cała reszta to najlepszy chwyt marketingowy, czyli 'stwórzmy najpierw sztucznie potrzebę w ludziach a potem wciśnijmy im odpowiedni produkt'.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów