Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 78

Wątek: Red oldschool

Domyślnie

zdjęcia są utrzymane w ostatnio modnej konwencji ala "festyn" czy i love fake

polecam japońskiego Vogue czy wspominany magazyn I love fake

Jacku Gold - piszesz o modzie , a delikatnie mówiąc nie masz o niej zielonego pojęcia..
    Zatem twoje wypowiedzi są tak miarodajne i rzeczowe jak wypowiedzi pani H.G. Waltz na temat struktur ultras panujących na Łazienkowskiej

Kliknij pan linka
    zawarte są w nim przykładowe publikacje w tym stylu z magazynów Vogue , Fudge , High Fashion , Fashion PH czy Elle.. Zatem albo naczelni w tych gazetach nie znają się na modzie albo ty masz po prostu o tym blade pojęcie..

Fotografia mody rządzi się swoimi prawami , nie zmieni tego twój wpis porównujący do naszej klasy

A co do samych zdjęć -> świeże i dobre! - rozbraja mnie 2 i 4
    pozdrawiam

Domyślnie

Stoję murem za bukkake'em Swoją drogą, fantastyczna ksywa ;D
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

nie muszę mieć pojęcia o modzie by napisać czy coś mi się podoba czy nie
    wystarczy że mam własne zdanie a nie beczę z zachwytu jak baran bo akurat taki trend jest
    tudzież nie muszę sie wstydzić tego ze mi się nie podoba
    kliknąłem linka i dalej nie pieję z zachwytu nad tymi tu i tamtymi z linka bo jakoś tak może konserwatywny jestem i wolę glamour w wydaniu Qstry czy Phoenixa niż popkulturowe stylizacje rodem ze wspomnianych wcześniej portali

nie zauważyłem też żebym starał się porównywać Cię do kogoś kto w moim mniemaniu jest idiotą więc podaruj sobie na przyszłość wycieczki osobiste bo pomimo że mi to lata to jednak minimum kultury warto zachować

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    nie muszę mieć pojęcia o modzie by napisać czy coś mi się podoba czy nie
    wystarczy że mam własne zdanie a nie beczę z zachwytu jak baran bo akurat taki trend jest
    tudzież nie muszę sie wstydzić tego ze mi się nie podoba
    kliknąłem linka i dalej nie pieję z zachwytu nad tymi tu i tamtymi z linka bo jakoś tak może konserwatywny jestem i wolę glamour w wydaniu Qstry czy Phoenixa niż popkulturowe stylizacje rodem ze wspomnianych wcześniej portali

nie zauważyłem też żebym starał się porównywać Cię do kogoś kto w moim mniemaniu jest idiotą więc podaruj sobie na przyszłość wycieczki osobiste bo pomimo że mi to lata to jednak minimum kultury warto zachować

zacznijmy od podstaw:
    po 1 - z całą pewnością nie piszemy tu o zdjęciach GLAMOUR
    po 2 - nie porównuje ciebie , a jedynie twój brak wiedzy na temat na który się wypowiadasz..
    po 3 - piszesz o kulturze a chwile wcześniej porównujesz czyjeś prace do NK czy Fotka [które to portale , nie oszukujmy się - kojarzą się raczej z największym rynsztokiem jeśli chodzi o zdjęcia].. okazałeś zwykły brak szacunku do autora i jego pracy.. nie na tym polega chyba krytyka?
    po 4 - "nie beczę z zachwytu jak baran bo akurat taki trend jest" - nikt ci nie karze zachwycać się nad zdjęciami , jedynie kilka osób delikatnie ci sugeruje - byś następnym razem jak zachce ci się pisać na dany temat , poznał chociaż podstawy z nim związane..

moda / trend - słowa klucze - wraca przełom 80/90 lat - jeśli pamiętasz w tamtych latach ulice zalewał kicz i tanina..
    Forma zdjęć idealnie pasuje do ubrań i czasu do których ten wątek ewidentnie nawiązuje.. Jak pokazać "festyn"? plastikowym "glamourkiem" ala Dash? - pan raczy żartować panie Jacku Gold!

A co do Qstry/Phoenixa - również uwielbiam ich prace , ale nie znaczy wcale że mam się zamykać na zupełnie odmienne style obrzucając innych obelgami..

pozdrawiam

Domyślnie

rzadko wdaje się pomiędzy dyskusje na forum, ale muszę napisać, że bukkake cowboys ma racje i propsuje jego post w tym temacie pozdr.

Domyślnie

Dużo nauki przed Tobą w tego typu fotografii. Nie rozumiem tych zdjęć. Cienie wszystko niszczą, czyli musisz pobawić się z innymi źródłami światła. Zdjęcie nr. 4 puste, mam na myśli brak przedmiotów, może jakieś rekwizyty? Zdjęcia nr. 6 tutaj chyba miały być pkt. głównym oczy, są zakryte + cień od oprawek. Zdjęcie nr. 7 brak ostrości. Ja tak to widzę. Powodzenia.
    Byliśmy ostatnio z żoną, proszę pana, w Hali Mirowskiej, gdzie ja miałem aparat Zorkę 5, zrobiłem kilka zdjęć. - Rejs

Domyślnie

a mi sie seria podoba!
    nie będę sie rozwodził nad szczegółami, po prostu ogólny odbiór jest dla mnie jak najbardziej na tak.

no i brawo za pokazanie, że bez wymyślnej miejscówki i nie wiadomo jakiego oświetlenia można robić niezłe foty, uczyc się i jak podejrzewam całkiem nieźle przy okazji bawić...
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    a mi sie seria podoba!
    nie będę sie rozwodził nad szczegółami
    Szczegóły w fotografii to podstawa.
    Byliśmy ostatnio z żoną, proszę pana, w Hali Mirowskiej, gdzie ja miałem aparat Zorkę 5, zrobiłem kilka zdjęć. - Rejs

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucky_Luck Zobacz posta
    Szczegóły w fotografii to podstawa.
    wybacz ale sie nie zgodzę... być może w fotografii policyjnej...

jeśli zdjęcie jest dobre w ogólnym odbiorze to o sczegółach owszem pogadać można, ale dyskwalifikować nimi fotke to już nie bardzo
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów