Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Wątek: Red oldschool

Domyślnie

foto nr 2 - podoba się (szczególnie gra modelki)
    "Jest sztuką widzenie rzeczy niewidzialnych." Jonathan Swift

Domyślnie

Powody, dla których coraz mniej ludzi pokazuje tu interesujące rzeczy są dla mnie coraz bardziej wyraziste po przebrnięciu przez ten wątek.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Powody, dla których coraz mniej ludzi pokazuje tu interesujące rzeczy są dla mnie coraz bardziej wyraziste po przebrnięciu przez ten wątek.
    +

Domyślnie

A ja mam mieszane uczucia co do zaprezentowanych tu zdjec. Nie mam zamiaru dyskutowac tu na temat trendu, co sie komu podoba a co nie. Natomiast w moim odczuciu fotki a la festyn graja (sila przekazu) kiedys mamy jakas kosmiczna modelke (uroda, ekspresja), ekstra ciuchy, dobry i prowokujacy temat, ktory zwroci uwage widza.

Gdy, ktorys z tych elementow, czyli nieprzecietna uroda, ekspresja, ciuchy, czy tez prowokujacy przekaz kontrastuja
    z ta "techniczna prostota/bezposrednioscia", wtedy calosc dobrze gra i takie fotki zapadna widzowi w pamiec.

A ogladajac te fotki, mam wrazenie ze jest tak wszystkiego po trochu, ale nie ma niczego na tyle mocnego i wyraznego/wyrazistego, zeby zaskoczylo. Jest surowe wnetrze, wrecz tandetne, sa tanie, wrecz tandetne ciuchy, ekspresja modelki idzie w dobra strone, ale jeszcze jest IMHO za malo przekonywujaca, do tego prosta technika, a brakuje temu wszystkiemu jakiegos mocnego kontrapunktu.

Jak ogladam fotki Richardsona to na jego zdjeciach mimo tej wlasnie techniki zawsze jest cos co od razu na pierwrzy rzut oka zwroci uwage widza (czy to kosmiczna modelka - uroda), czy to jej ekpresja, czy jakas nagosc, czy tez jakies zwracajawage uwage zestawienie, np. fotki dla Toma Forda, albo dla katalogu Barneys.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 13-11-2009 o 13:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta

A ogladajac te fotki, mam wrazenie ze jest tak wszystkiego po trochu, ale nie ma niczego na tyle mocnego i wyraznego/wyrazistego, zeby zaskoczylo. Jest surowe wnetrze, wrecz tandetne, sa tanie, wrecz tandetne ciuchy, ekspresja modelki idzie w dobra strone, ale jeszcze jest IMHO za malo przekonywujaca, do tego prosta technika, a brakuje temu wszystkiemu jakiegos mocnego kontrapunktu.

Jak ogladam fotki Richardsona to na jego zdjeciach mimo tej wlasnie techniki zawsze jest cos co od razu na pierwrzy rzut oka zwroci uwage widza (czy to kosmiczna modelka - uroda), czy to jej ekpresja, czy jakas nagosc, czy tez jakies zwracajawage uwage zestawienie, np. fotki dla Toma Forda, albo dla katalogu Barneys.
    I chyba to jest to.....
    dlatego też pisałem o minimalizmie środków
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 13-11-2009 o 17:48

Oszczędny w słowach Awatar buntux
    Miasto
    Płock
    Wpisów
    1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    no jezeli jest taki "trynd" to mam nadzieje ze szybko przeminie
    A ja mam nadzieję, że ludzie będą więcej eksperymentować. Zastój jest niedobry.
    Popieram. IMHO na NKP zrobił się mały "trynd" na "Olę z Paradiso".
    Nie mam nic do dziewczyny, ale jak to mówią: enough is enough.

A co do zdjęć mality: 1,3,6 - moim zdaniem super.
    XT4 + X100F + D750 (Sprzedane: Z6, F100 || Posiadane, ale nieużywane: D300s)

Domyślnie

bo zrobić "Olę z Paradiso" to trzeba już mieć naprawdę dobry warsztat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buntux Zobacz posta
    Popieram. IMHO na NKP zrobił się mały "trynd" na "Olę z Paradiso".
    Nie mam nic do dziewczyny, ale jak to mówią: enough is enough.
    Tylko drogi kolego Ola z Paradiso nijak sie ma do tego watku. Fotki z Paradiso to nie jest zaden "trynd" jak piszesz,a wylacznie nastepstwo tego, ze jakis czas temu mial miejsce plener grupy fotokujawy i teraz pojawiaja sie na forum fotki robione przez osoby w nim uczestniczace... dokladnie tak jak to sie dzieje, przy okazji wielu innych wspolnych forumowych spotkan czy plenerow. Mamy pozniej wysyp zdjec z tego pleneru/spotkania, fala mija i wracamy do normalnosci. Nijak nie utozsamialbym fotek poplenerowych wykonywanych niejako grupowo z indywidualnym pracami poszczegolnych osob. Dwa inne swiaty.

Zajrzyj sobie do dzialu "Warsztaty i plenery".... jest tam wysyp tych - jak ty to piszesz - tryndow.

Oszczędny w słowach Awatar buntux
    Miasto
    Płock
    Wpisów
    1

Domyślnie

Panowie - łłuuuussssaaa cytując np. "Bad Boysów II".
    Serio, spokojnie. Ja tu nic do nikogo nie mam
    EOT
    XT4 + X100F + D750 (Sprzedane: Z6, F100 || Posiadane, ale nieużywane: D300s)

Domyślnie

Life is easy & U playing cool smart pics, love 'em all
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów