Close

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 78

Wątek: Red oldschool

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    wybacz ale sie nie zgodzę... być może w fotografii policyjnej...

jeśli zdjęcie jest dobre w ogólnym odbiorze to o sczegółach owszem pogadać można, ale dyskwalifikować nimi fotke to już nie bardzo
    ehehe, mamy odmienne zdanie, ale żeby od policjantów?
    Byliśmy ostatnio z żoną, proszę pana, w Hali Mirowskiej, gdzie ja miałem aparat Zorkę 5, zrobiłem kilka zdjęć. - Rejs

Domyślnie

czołem harcerze !

nie będę cytował wszystkich więc odpowiem zbiorczo.
    akurat ten set był robiony sb600 z softboxem na lampie, drugi gdzie iwona
    jest w koszuli w kratkę z samym sb600 i według mnie o wiele lepsze efekty
    surowa sb600 daje niż z softboxem, zdjęcia z aparatu wychodzą bardzo
    przyjemne dla mnie i w klimacie który sobie wyznaczyłem na początku.
    A propo klimatu (terry richardson pozdrawiam cię jeśli to czytasz) no tak terry
    jeden z wielu ale o ile pamiętam mam jedno zdjęcie jego w przykładach które sobie
    przygotowałem ale szukając zdjęć po calikartel czy ben trovato etc natknąłem się
    na dziesiątki fotografów w podobnym stylu (np Andrew Woffinden, Brooke Nipar, Jonathan Waiter etc).
    Jak robił kalendarz pirelli to używał małpki ale na innych zdjęciach i filmach backstegowych trzyma
    nikona w łapie i lampą prosto daje po oczach. Koray Birand na jednym backstagu do kampanii pod średni
    format sb600 miał podpięte i też prosto w oczy dawał, ja nie miałem 1/5 tego co on ale uważam
    że pokój i drzwi dobrze wykorzystałem a iwona wyszła oldschoolowo czyli tak jak miało być.
    Nie zrobiliśmy wszystkich pomysłów co mieliśmy, nie ma na zdjęciach króliczych uszu, banana, szminki, deskorolki,
    stroju supermena i jeszcze coś tam było ). Nie wszystkie zdjęcia muszą się podobać, do pf wybiorę może parę z wszystkich,
    nie wszystkie zdjęcia co mogły być tutaj są pokaże, na lajcie jeszcze set 3 mogę utworzyć.
    Ja i iwona mamy świetny kontakt, to nie pierwsze i nie osatnie zdjęcia razem, w sobote coś kombinujemy razem
    ale mam nadzieje że wyjdzie z tego coś kompletnie innego. Dobry kontakt z dziewczyna z agencji to podstawa,
    porobisz parę razy zdjęcia jak wszyscy to nikt o tobie nie będzie pamiętał i na twoje miejsce jest ktoś inny.

Zdaje sobie sprawę że nie jest dużo wytrawnych zawodników na forum co lubią dobre edytoriale i zdjęcia fashion
    gdzie myślenie kreatywne, dziwaczne kadry, cięcia palców czy ręki (to wogule możliwe ?!) czy centralny kadr nadaje
    zdjęciu to coś że odróżnia je od zdjęcia ładnego ale monotematycznego i jednego z wielu. Jest parę osób co mają
    podobne gusta i zdanie na forum i chwała bogu że wypowiedzieli się tutaj. Ja wiem że od jacka.gold mogę się dużo
    nauczyć ale to może innym razem bo narazie nie należę do wzajemnej adoracji i robimy kompletnie inne zdjęcia.

Kończąc bo nie wiem czy się to trzyma to bukkake cowboys ta zlepka http://img101.imageshack.us/img101/9710/festyn.jpg
    to 2 od lewej akurat miałem w przykładach.
    Ostatnio edytowane przez malita ; 12-11-2009 o 21:39
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucky_Luck Zobacz posta
    ehehe, mamy odmienne zdanie, ale żeby od policjantów?
    eee no... nic osobistego....
    bardziej liczyłem, że się ktos jeszcze wypowie czy ogólny odbiór czy szczegóły...
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

no jezeli jest taki "trynd" to mam nadzieje ze szybko przeminie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    no jezeli jest taki "trynd" to mam nadzieje ze szybko przeminie
    A ja mam nadzieję, że ludzie będą więcej eksperymentować. Zastój jest niedobry.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Eksperymenty sprowadzajace sie do realizacji takich zdjec czy produkcji typu borat lub idioci itp. mnie nie kręcą.
    Minimalizm środków w pewnym momencie zaczyna przekładać się na minimum przekazu

edit:
    nie jestem pewny czy "minimalizm" jest wlasciwym słowem...

Domyślnie

się widzi się - na big "+"

Domyślnie

a ja - za fafniak.
    Sa trendy, które mi się nie podobają, niestety czasami te trendy staja sie "obowiązujące". Tu by trzeba się cofnąć o więcej lat i to uzasadniać, a nie bardzo chce pisać duży esej przed 2-ga w nocy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Są amatorzy seriali brazylijskich, są też amatorzy takich zdjęć.
    Może coś być trendy, co nie znaczy, że nie jest kiepskie.
    Swoją drogą, wywalałem zdjęcia do kosza, a tu proszę

Domyślnie

poziom zenady jaka wynikla w tej dyskusji powinna naklonic Cie malita do refleksji, to raczej nie jest miejsce do publikowania mody.. Ja na Twoim miejscu skladalbym ksiazke.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów