Szukaj
i tak też powinno być - jestem zdania, że konkurencja poprawia jakość usług/produktów ogółem...oczywiście zdrowa konkurencja...
co do reakcji...nastąpiła ona po powstaniu strony stworzonej przez docxxx a fakt napraw poza granicami PL jest wynikową tej stronki...
akcja powinna trwać nadal - tak aby Japończyki i Holendrzy dowiedzieli się o tej sytuacji, może wtedy powstał by DRUGI alternatywny serwis autoryzowany w PL
btw - sam pracuję w handlu w firmie producenta i z tego co widzę/odnoszę wrażenie, że firmą Nikon Polska rządzą amatorzy, którzy liczą tylko zyski przy najmniejszych nakładach ponoszonych na działalność tej firmy...
Ostatnio edytowane przez AsKier ; 29-10-2009 o 15:22
Pozdrawiam
Tomek
Tak, dokładnie - na prośbę i przez szacunek. Właśnie przez to można potraktować to jako wspomnianą przez kichu1979 próbę "pośredniego blokowania swobody wypowiedzi na forum".
Ps. Poprawiony autor cytatu - oko mi z wątku zlazło
Ostatnio edytowane przez jarkko ; 29-10-2009 o 15:30
Dokładnie. Sprawa jest załatwiana na zasadzie 'wicie rozumicie'.
Sprawa się ciągnie długo - nie da się jej nie zauważyć - czego najlepszym przykladem jestem sam. Od 10 lat używam sprzętu Nikona - aktualnie mam chybą już 6 puszkę. I nie mogę złego słowa powiedzieć. Jedyny kontakt z serwisem to jednokrotna wizyta w ramach NPS - i załatwiono jak należy. Duży plus i tyle w temacie.
Ale nie da się nie zauważyć narastającego od dosyć dawna problemu. I gdy narósł i pokazała się omawiana strona, to zabrano się za załatwianie problemu właśnie na zasadzie 'wicie rozumicie'.
Tak - Przepraszam - to słowa kichu1979
Poprawione
Ostatnio edytowane przez jarkko ; 29-10-2009 o 15:29
ok ale zauważ, że oficjalnego zakazu nie ma więc jeżeli sytuacja się nie zmieni na lepsze to nie sądzę aby ktoś zakaz taki wprowadził - będziemy mogli wrócić do tego co robiliśmy...wydaje mi się, że czytałem iż admin jest po naszej stronie w tej batalii..teraz jest między młotem a kowadłem, dajmy mu czas i zróbmy jak prosił, jak nic z tego nie wyjdzie wrócimy do ofensywy...
![]()
Pozdrawiam
Tomek
Ja jestem za tym aby dać czas serwisowi Nikona, niezbyt często słyszy się o reakcji na postulaty grupy entuzjastów, więc nie idźmy na wojnę skoro istnieje szansa na pokojowe rozwiązanie....
Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
moje obserwacje...
Skontaktuj się z nami