Close

Strona 7 z 32 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarkko Zobacz posta
    Słusznie - piłka była i jest po ich stronie. Reakcja ze strony użytkowników odnoście usunięcia linków powinna być odpowiedzą na kroki osób odpowiedzialnych za działanie serwisu. Do czasu oficjalnego zajęcia stanowiska, akcja powinna trwać.
    przepraszam, że się wtrącę ale wydaje mi się, że to iż usunęliśmy linki w stopkach jest wynikiem tego, że sanujemy naszego admina a nie dlatego, że Nikon Polska nam tak kazał...pragnę zauważyć, że to była prośba a nie nakaz
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AsKier Zobacz posta
    przyznanie się do winy to cecha uczciwego człowieka, jeżeli tego nie zrobią to jestem pewien, że oficjalne stanowisko będzie mydleniem oczu
    PR zrobi swoje. I tak pomydlą. Bardziej bym wolał usłyszeć konkretny termin w którym można spodziewać się poprawy sytuacji. Jeśli pół roku - ok, rok - trudno, przemęczymy się. Byle się tylko doczekać....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez titus1 Zobacz posta
    AsKier, a zauważyłeś że reakcja nastąpiła po tym, jak na forum zaczęto coraz częściej mówić o możliwościach naprawy sprzętu za granicą. Czyżby monopolista poczuł zagrożenie dla swojej pozycji?
    i tak też powinno być - jestem zdania, że konkurencja poprawia jakość usług/produktów ogółem...oczywiście zdrowa konkurencja...

co do reakcji...nastąpiła ona po powstaniu strony stworzonej przez docxxx a fakt napraw poza granicami PL jest wynikową tej stronki...

PR zrobi swoje. I tak pomydlą. Bardziej bym wolał usłyszeć konkretny termin w którym można spodziewać się poprawy sytuacji. Jeśli pół roku - ok, rok - trudno, przemęczymy się. Byle się tylko doczekać....
    akcja powinna trwać nadal - tak aby Japończyki i Holendrzy dowiedzieli się o tej sytuacji, może wtedy powstał by DRUGI alternatywny serwis autoryzowany w PL

btw - sam pracuję w handlu w firmie producenta i z tego co widzę/odnoszę wrażenie, że firmą Nikon Polska rządzą amatorzy, którzy liczą tylko zyski przy najmniejszych nakładach ponoszonych na działalność tej firmy...
    Ostatnio edytowane przez AsKier ; 29-10-2009 o 15:22
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AsKier Zobacz posta
    przepraszam, że się wtrącę ale wydaje mi się, że to iż usunęliśmy linki w stopkach jest wynikiem tego, że sanujemy naszego admina a nie dlatego, że Nikon Polska nam tak kazał...pragnę zauważyć, że to była prośba a nie nakaz
    Tak, dokładnie - na prośbę i przez szacunek. Właśnie przez to można potraktować to jako wspomnianą przez kichu1979 próbę "pośredniego blokowania swobody wypowiedzi na forum".

Ps. Poprawiony autor cytatu - oko mi z wątku zlazło
    Ostatnio edytowane przez jarkko ; 29-10-2009 o 15:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Muszę wystąpić w obronie Piotra - naprawdę jest w niezręcznej sytuacji i ataki na niego nie mają sensu. Rozumiem rozgoryczenie osób poszkodowanych, ale skoro Nikon Polska dał sygnał, że zajmuje się sprawą, to dajmy im trochę czasu. Wiem, nie miałem żadnych problemów ani z serwisem ani z samą firmą, więc nie wiem co to znaczy. Potrafię jednak postawić się w sytuacji Piotra, który musi zachować w pewnym sensie neutralność.
    Dlatego też wyczyściłem swoją stopkę, by nie utrudniać ew. rozmów Admina z NS i załatwienia sprawy po myśli forumowiczów.

Domyślnie

Tak, dokładnie - na prośbę i przez szacunek. Właśnie przez to można potraktować to jako wspominianą przez Yoora "posredniego blokowania swobody wypowiedzi na forum".
    Sorki, ale to nie moje słowa .
    Nie mniej - tak to jest jakieś pośrednie blokowanie swobody wypowiedzi na forum.
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Tylko, ze duzo lepszy skutek odniosloby wyslanie opodiwedniego oswiadczenia przez Nikona do wlasciciela strony PNS (ktore podejrzewam byloby natychmiast opublikowane), niz proba posredniego blokowania swobody wypowiedzi na forum.
    Robiac to co robi z punktu widzenia PR wsrod uzytkownikow Piotr strzela sobie do wlasnej bramki niestety.
    Dokładnie. Sprawa jest załatwiana na zasadzie 'wicie rozumicie'.
    Sprawa się ciągnie długo - nie da się jej nie zauważyć - czego najlepszym przykladem jestem sam. Od 10 lat używam sprzętu Nikona - aktualnie mam chybą już 6 puszkę. I nie mogę złego słowa powiedzieć. Jedyny kontakt z serwisem to jednokrotna wizyta w ramach NPS - i załatwiono jak należy. Duży plus i tyle w temacie.
    Ale nie da się nie zauważyć narastającego od dosyć dawna problemu. I gdy narósł i pokazała się omawiana strona, to zabrano się za załatwianie problemu właśnie na zasadzie 'wicie rozumicie'.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoora Zobacz posta
    Sorki, ale to nie moje słowa .
    Nie mniej - tak to jest jakieś pośrednie blokowanie swobody wypowiedzi na forum.
    Tak - Przepraszam - to słowa kichu1979
    Poprawione
    Ostatnio edytowane przez jarkko ; 29-10-2009 o 15:29

Domyślnie

Tak, dokładnie - na prośbę i przez szacunek. Właśnie przez to można potraktować to jako wspominianą przez Yoora "posredniego blokowania swobody wypowiedzi na forum".
    ok ale zauważ, że oficjalnego zakazu nie ma więc jeżeli sytuacja się nie zmieni na lepsze to nie sądzę aby ktoś zakaz taki wprowadził - będziemy mogli wrócić do tego co robiliśmy...wydaje mi się, że czytałem iż admin jest po naszej stronie w tej batalii..teraz jest między młotem a kowadłem, dajmy mu czas i zróbmy jak prosił, jak nic z tego nie wyjdzie wrócimy do ofensywy...

Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Ja jestem za tym aby dać czas serwisowi Nikona, niezbyt często słyszy się o reakcji na postulaty grupy entuzjastów, więc nie idźmy na wojnę skoro istnieje szansa na pokojowe rozwiązanie....
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Strona 7 z 32 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów