Close

Strona 6 z 32 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AsKier Zobacz posta
    ...ale prawda (brak ludzi do pracy, brak fachowców, za dużo reklamacji, brak czasu etc.) - wtedy mielibyśmy pojęcie co w trawie piszczy bo tak nie wiemy nic... .
    I co? Uważasz ze taka odpowiedź usatysfakcjonuje wszystkich niezadowolonych klientów? Obojętnie co powiedzą to będzie zwykła obrona. Konsument ma prawo do naprawy - choćby w ramach gwarancji - i niekoniecznie musi go obchodzić że na Postępu codziennie ląduje latający spodek pełen napalonych kosmitów używających sobie na pracownikach Chyba każdy żąda efektów a nie obietnic i zdawkowych tłumaczeń. Na to mieli już czas.
    Ostatnio edytowane przez jarkko ; 29-10-2009 o 14:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    Oczywiście masz racje, jednak pewne rozgoryczenie może budzić fakt, ze tak naprawdę informacja była bardzo zdawkowa. działania odniosły skutek - usuńcie linki i czekajcie..... nie wiadomo jaki skutek, nie wiadomo ile czekać i nie wiadomo tak naprawdę na co. Tak jak pisał everyman - sprawa powinna być załatwiona od drugiej strony. Natomiast ocena czy działania odniosły skutek należy tylko i wyłącznie do klientów serwisu.
    Sek w tym ze tego typu dzialania i naciski, ktore Nikon stosuje wobec Piotra maja na dluzsza mete krotki nogi i powoduja w 99 na 100 przypadkow skutek odwrotny od zamierzonego.

Jak ktos ma watpliwosci proponuje sobie wygoglowac historie bloga "Fake Chuck Westfall" i historii proby jego usuniecia przez Canona. Z dnia na dzien slupki ogladalnosci poszybowaly w kosmos.

Domyślnie

Kompletnie nie rozumiem postulatu o usuwanie linków do wiadomej strony. Problem tejże strony jest banalny do rozwiązania. Wystarczy pracować w sposób prawidłowy i na tej stronie opinie pozytywne wypchną te negatywne. Forum jest dla użytkowników Nikona, a więc dla wyrażania także ich opinii o problemach z posiadanym sprzętem. Jeśli negatywnych opinii nie wolno tu przytaczać, to należy uczynić odpowiedni zapis w regulaminie. Jeśli jest to natomiast prośba właściciela, to może być wysłuchana lub nie. Przecież powinno chodzić o jak najlepsze odczucia związane z używaniem sprzętu Nikona i Forum raczej powinno próbować nagłaśniać nieprawidłowości, aby przyczynić się do poprawy - w tym przypadku pracy serwisu.
    Piszę tu truizmy - wszyscy doskonale wiemy o co chodzi.
    Rozwiązanie jest proste - prawidłowa praca serwisu.

Domyślnie

Ja poczekałbym na odzew Nikon Polska. Wbrew tym wszystkim niemiłym sytuacjom, uważam, że pracują tam w większości bardzo mądrzy ludzie. Wiem, że serwis się reorganizuje, wierzę, że idzie ku lepszemu. Fakt, że Nikon Polska nie chciałoby, aby sprawa dalej rozchodziła się w sieci jest zrozumiały - zostanie to tam na bardzo długo i pomimo poprawy sytuacji (w którą wierzę), nadal będzie straszyć potencjalnych klientów. Myślę również, że oprócz wspomnianych na forum niemiłych sytuacji jednak większość spraw jest rozwiązywana szybko i pozytywnie (tutaj też przydałoby się info, nawet procentowe, od NP). Mnie cieszy, że jest reakcja na problem, że Piotr podjął się udziału w rozwiązaniu całej sprawy. Forum to ogromna rzesza wszechstronnie uzdolnionych ludzi o ogromnej wiedzy z różnych dziedzin. Umiejętne wykorzystanie tych zasobów ludzkich w celu poprawy jakości pracy serwisu, ale też ogólnie Nikon Polska, pomoże nam wszystkim. I od razu - nie pracuję i nie pracowałem dla Nikon Polska, ale zawsze mogłem się z pracownikami tej firmy porozumieć i uważam, że dialog to podstawa.

Domyślnie

Tylko, ze duzo lepszy skutek odniosloby wyslanie opodiwedniego oswiadczenia przez Nikona do wlasciciela strony PNS (ktore podejrzewam byloby natychmiast opublikowane), niz proba posredniego blokowania swobody wypowiedzi na forum.

Robiac to co robi z punktu widzenia PR wsrod uzytkownikow Piotr strzela sobie do wlasnej bramki niestety.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 29-10-2009 o 15:02

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Ja odniosłem wrażenie, że to przestaje być forum użytkowników aparatów fotograficznych firmy Nikon a staje się przybudówką do firmy Nikon Polska, która może coś Adminowi kazać...
    Piotrze, o jakich mediacjach piszesz? Czyżby firma weszła z kimś w spór o wizerunek, który wykreowała działalnością swojego serwisu?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Tylko, ze duzo lepszy skutek odniosloby wyslanie opodiwedniego oswiadczenia przez Nikona do wlasciciela strony PNS (ktore podejrzewam byloby natychmiast opublikowane), niz proba posredniego blokowania swobody wypowiedzi na forum.

Robiac to co robi z punktu widzenia PR wsrod uzytkownikow Piotr strzela sobie do wlasnej bramki niestety.
    Pewnie masz rację, że zostałoby opublikowane. Ale z jakimi komentarzami ? Nie chcę nawet się domyślać.
    Nie bronię serwisu - na szczęście moje doświadczenia są obojętne - ani dobre ani złe - i takie właśnie być chyba powinny.

Pozdraqwiam
    Yoora

a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarkko Zobacz posta
    I co? Uważasz ze taka odpowiedź usatysfakcjonuje wszystkich niezadowolonych klientów? Obojętnie co powiedzą to będzie zwykła obrona. Konsument ma prawo do naprawy - choćby w ramach gwarancji - i niekoniecznie musi go obchodzić że na Postępu codziennie ląduje latający spodek pełen napalonych kosmitów używających sobie na pracownikach Chyba każdy żąda efektów a nie obietnic i zdawkowych tłumaczeń. Na to mieli już czas.
    skoro napisane zostało, ze wpisy są dla nich krzywdzące to niech się wytłumaczą - o to mi chodziło, chciałbym zrozumieć w czym mają problem i go zrozumieć, bo takowy widzę nie tylko ja (kłamią o terminach napraw, naciągają ludzi i nie raczą nawet odebrać telefonu czy odpisać na email - to główne zarzuty)....niech wyciągną wnioski z tej akcji...

przyznanie się do winy to cecha uczciwego człowieka, jeżeli tego nie zrobią to jestem pewien, że oficjalne stanowisko będzie mydleniem oczu tylko po to aby wyjść jakoś z tej całej sytuacji, która nabiera rozmachu - tak to imho jest dopiero początek i jeżeli nie zadziałają to stracą klientów i $$$ a co za tym idzie renomę na rynku...i marketing tutaj nie pomoże, bo KAŻDY potencjalny klient szuka opinii właśnie na tym FORUM w internecie....oraz na innych systemowych gdzie mamy poparcie w tej akcji...
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta

Słusznie - piłka była i jest po ich stronie. Reakcja ze strony użytkowników odnoście usunięcia linków powinna być odpowiedzą na kroki osób odpowiedzialnych za działanie serwisu. Do czasu oficjalnego zajęcia stanowiska, akcja powinna trwać.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

AsKier, a zauważyłeś że reakcja nastąpiła po tym, jak na forum zaczęto coraz częściej mówić o możliwościach naprawy sprzętu za granicą. Czyżby monopolista poczuł zagrożenie dla swojej pozycji?

Strona 6 z 32 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów