Szukaj
Dorzuce swoje 3 grosze - moze kogos to zainteresuje
ponizej zdjecie na zero:
Uzylem programu easyHDR - uwazam, ze jest lepszy niz photomatix
Ze wzgledu na wyjsciowa tonacje uzylem 5 plikow zrobionych przez ACR - -1, 0, 1, 2 i 3EV
Wynik - ustawienia default, bez ingerencji w suwaki w easyHDR jest taki:
zadnych poswiat, czy idiotycznie nienaturalnych kolorow....
".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009
No nie wiem, jak dla mnie to bawiąc się suwakiem "Exposure" w CNX możesz otrzymać taki sam efekt. Dla mnie to zdjęcie jest po prostu rozjaśnione.....
Magnezowe cos z lusterkiem w srodku, zoltym paskiem i do tego sloiki
Pozdrawiam, Kamil
photomatrix 6 zdjęć ale troche przesadziłem z suwakami
tylko ta poświata nad drzewami ale to chyba przez to ze niebo było bezchmurne
Nikon D700/D50 N18-70/f3,5-4,5 S70-300/f4,5-5,6 N50/1.8D T35-75/f2.8
Wydaje Ci sie - to zdjecie bylo "latwe" do obrobienia, stad tak myslisz - moze wieczorem wrzuce przyklad czegos "mniej oczywistego"
i co to ma byc? popatrz sobie na ta poswiate i fioletowy shit na niebie - niestety to "firmowka" photomatixa. i powiem wiecej - zdjecie oryginalne jest duzo lepszeZrobione z jednego RAWa, najpierw CNX, potem Photomatrix
".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009
W easyHDR poświata nie występuje? No Twojej fotce jej nie widać, ale niebo jest też dość pochmurne... Nie jestem pewien od czego zależy występowanie tego "shitu".
EDIT: Ehh, nie mam jak przetestować tego programu... Nie ma wersji na Maca, może spróbuję odpalić go na jakimś translatorze... ;/
Magnezowe cos z lusterkiem w srodku, zoltym paskiem i do tego sloiki
Pozdrawiam, Kamil
Skontaktuj się z nami