Wysyła sięJestem ciekaw efektów, bo w sumie HDRami bawię się od wczoraj.
Szukaj
Wysyła sięJestem ciekaw efektów, bo w sumie HDRami bawię się od wczoraj.
de czysta's + 10-210
Paweł Karski - fotografia fotoblog
eee a czym robisz tego HDRa? chyba wiem skad taka poswiata......jak cos to pisz na priv.
a co do info o HDR to jest znakomity tutorial i chyba wszystko co trzeba wiedziec w wersji Lonely Wolfa ktory byl kiedys dostepny na Onecie......mialem gdzie to w PDFie.... radze poszukac dobrze w sieci....na 100% sie przyda!
Nikon http://greg77.com/
Kurczę, wysyłałem potem jeszcze raz z nefem. Już podsyłam
de czysta's + 10-210
Poświata dalej jest. No i dla mnie, na moim laptopowym "monitorze" kolory są nienaturalne. Moja wersja też jest mocno przesadzona, ale wygląda mi jednak na bardziej zbliżoną do rzeczywistości.
de czysta's + 10-210
Ciekawe, kolory zupełnie inne mam w pliku, zaraz Ci podeśle na maila hehe jak to się stało? co do poświaty to na nefie sa informację, ale program jakoś dziwnie to składa.
Naprwade, moim zdaniem próbujecie tutaj wyważyć drzwi, które bombel z ekipą już dawno otworzył.
Zajrzyjcie sobie na tamten wątek. Jest mnóstwo info jak dobrze poskładać HDRa.
Znow pojawia sie problem "program jakoś dziwnie to składa".
wywolać 2/3 nefy i recznie poskladac na warstwach w fotoszopie, albo nawet gimpie. Wtedy bedzie efekt taki, jaki WY chcecie osiągnąć, a nie to, co sobie softowe algorytmy "wymyslily".
pozdr![]()
ef-ixy, de-ixy plus pare gratow starszych ode mnie.
tomaszpietrek.carbonmade.com
Cała sprawa polega na tym, że nie ma 2/3 nefów![]()
No i oczywiście można godzinami siedzieć składać warstwy i się bawić szopem, ale są też programy, które dają czas dla rodzinykomu nie pasuje to się bawi, ja z 3 nefów osiągam to co lubię w pseudoprogramach bez dłuższej zabawy.
Skontaktuj się z nami