Close

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 82

Wątek: Technika HDR

Domyślnie

Wysyła się Jestem ciekaw efektów, bo w sumie HDRami bawię się od wczoraj.

Domyślnie

eee a czym robisz tego HDRa? chyba wiem skad taka poswiata......jak cos to pisz na priv.

a co do info o HDR to jest znakomity tutorial i chyba wszystko co trzeba wiedziec w wersji Lonely Wolfa ktory byl kiedys dostepny na Onecie......mialem gdzie to w PDFie.... radze poszukac dobrze w sieci....na 100% sie przyda!

Domyślnie

Mail nie dotarł, znaczy dotarł ale bez nefa

Domyślnie

Kurczę, wysyłałem potem jeszcze raz z nefem. Już podsyłam

Domyślnie

Ja bym coś takiego zaproponował:

Domyślnie

Poświata dalej jest. No i dla mnie, na moim laptopowym "monitorze" kolory są nienaturalne. Moja wersja też jest mocno przesadzona, ale wygląda mi jednak na bardziej zbliżoną do rzeczywistości.

Domyślnie

Ciekawe, kolory zupełnie inne mam w pliku, zaraz Ci podeśle na maila hehe jak to się stało? co do poświaty to na nefie sa informację, ale program jakoś dziwnie to składa.

Domyślnie

Naprwade, moim zdaniem próbujecie tutaj wyważyć drzwi, które bombel z ekipą już dawno otworzył.

Zajrzyjcie sobie na tamten wątek. Jest mnóstwo info jak dobrze poskładać HDRa.

Znow pojawia sie problem "program jakoś dziwnie to składa".

wywolać 2/3 nefy i recznie poskladac na warstwach w fotoszopie, albo nawet gimpie. Wtedy bedzie efekt taki, jaki WY chcecie osiągnąć, a nie to, co sobie softowe algorytmy "wymyslily".

pozdr
    ef-ixy, de-ixy plus pare gratow starszych ode mnie.
    tomaszpietrek.carbonmade.com

Domyślnie

Cała sprawa polega na tym, że nie ma 2/3 nefów

Domyślnie

No i oczywiście można godzinami siedzieć składać warstwy i się bawić szopem, ale są też programy, które dają czas dla rodziny komu nie pasuje to się bawi, ja z 3 nefów osiągam to co lubię w pseudoprogramach bez dłuższej zabawy.

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów