Close

Strona 36 z 47 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 469

Domyślnie

mnie wyskoczył err i f-- 1 raz w tunezji i od tamtej pory spokój - dziwne że przed błędami i trochę po coś się zablokowało i iso cały czas było 3200 - ziarno nawet przy świetle dziennym ale zobaczyłem to dopiero jak skopiowałem do kompa później wszystko wróciło do normy i od miesiąca jest ok i niech tak zostanie
    to iso jest trochę zastanawiające ustawione było na autoISO i wszystkie zdjęcia przez jakiś czas 3200 i zaszumione obrzydliwie - później ideał ale ciągle było isoAUTO z tym że ustawiał zależnie od potrzeb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mg-maciek Zobacz posta
    mnie wyskoczył err i f-- 1 raz w tunezji i od tamtej pory spokój - dziwne że przed błędami i trochę po coś się zablokowało i iso cały czas było 3200 - ziarno nawet przy świetle dziennym ale zobaczyłem to dopiero jak skopiowałem do kompa później wszystko wróciło do normy i od miesiąca jest ok i niech tak zostanie
    to iso jest trochę zastanawiające ustawione było na autoISO i wszystkie zdjęcia przez jakiś czas 3200 i zaszumione obrzydliwie - później ideał ale ciągle było isoAUTO z tym że ustawiał zależnie od potrzeb
    A zdjęcia nie były w związku z tym prześwietlone ? Z ciekawości - na jakim trybie robiłeś wtedy zdjęcia i jakie parametry przysłony/czasu naświetlania zostały wybrane?

Domyślnie

Jakiś czas temu pisałem o F-- i przeczyszczeniu styków szkła... Zrobiłem jakieś 1200 zdjęć od tamtej pory i wszystko byłoby ok aż tu nagle raz pojawiło się znowu F--. Jednak wyłączenie i włączenie aparatu pomogło.

Oszczędny w słowach Awatar bedzisz
    Miasto
    Bystrzyca Kł./Dublin

Domyślnie

a moze niech wielu z Was sprobuje resetu za pomoca 2 magicznych przyciskow - cytat z maila z serwisu Nikona -
    " W razie pojawienia się błędu proszę zrobić reset ustawień aparatu dwoma przyciskami oznaczonymi zielona kropką na obudowie aparatu poprzez jedoczesne ich wciśnięcia na 2-3 sekundy, aż przygasnie górny wyświetlacz aparatu." - niektorym pomoglo, ale i tak czas oraz czeste uzytkowanie zweryfikuje co i jak... - pozdrawiam
    D300S+F100+S70-200 2.8HSM+ S18-50 2.8-4.5 OS HSM+T-a 11-16 2.8 Pro DX+ N85 1.8+ N35 1.8+Sabinka800+4GB SDExtremeDucati+ 8GB SD ExtremeIII+SB800+8GB EXTREME IV

Domyślnie

Na serię ok. 700 zdjęć dwa razy F--...

Domyślnie

a Nikon MILCZY......i mówi że to wina karty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tommyfp Zobacz posta
    a Nikon MILCZY......i mówi że to wina karty
    Moim zdaniem to ZDECYDOWANIE nie wina karty. Ja mam kartę San Disk Extreme III SDHC 4gb i powinno być ok. Mimo to błędy występują.

Domyślnie

witajcie, miałem podobną sytuację, na ok 1200 fotek 3-4 razy pojawił się komunikat f--
    i cóż, to raczej nie wina karty, ale ... komunikacji puszki ze szkłem. W moim przypadku delikatne "dociśnięcie" obiektywu natychmiast załatwiło sprawę. To niestety kłopot ( zastanawiam się nad serwisem...), bo trudno mi sobie wyobrazić, zeby w ten sposób załatwiać sprawę.

pozdr.
    NIKON D90 + 18-105 VR, Sony H9, Olympus mju 790 sw

Domyślnie

a ja chyba jestem wyjątkiem bo nie zdarzyło mi się to ani razu

Domyślnie

Jestem świeżym posiadaczem D90 + 18-105VR. Aparat kupiłem przed samym wyjazdem do Tunezji i na miejscu po 2 dniach i wykonaniu ok. 200 zdjeć zaczeło sie pokazywać F--. Zauważyłem że błąd pokazuje się jak delikatnie ruszam obiektywem. Poźniej wyskoczył jeszcze Err. Tym razem niby wina karty. Wymiana z SanDisk'a Extreme na zwykłego Kingstona nie pomogła. Nie powiem że byłem "lekko" załamany.
    Ale.
    Przeczyściłem styki obiektywu i korpusu szmatką zmoczoną w spirytusie. Wyczyściłem też styki karty i gniazda karty w aparacie. Tu przydał się kawałek tekturki. Od tego czasu, (ok 3 k zdjęć) odpukać w niemalowane albo puste, żaden z błędów nie wyskoczył ponownie.

Strona 36 z 47 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów