Close

Strona 37 z 44 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 469

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Rych
    Gość

Domyślnie

Używałem przez rok 3-ke Nikona i przez 2 lata 30-tke Canona w różnych warunkach pogodowych - i nigdy nie miałem żadnego problemu. Tutaj 8 miesięcy po kupnie sprzęt wysiada

Domyślnie

Ja miałem błąd F-- w D60 z sigmą zapiąłem obiektyw (nowy z pudełka) zrobiłem jedno zdjęcie i drugiego już się nie udało obiektyw tego samego dnia wrócił do sklepu
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Rych
    Gość

Domyślnie

Odkryłem że w trybie automat z lampą, full automat, T, sport - aparat działa OK, Tryb M, A, naturalne światło - poz zrobieni zdjęcia >> zdjęcie niedoświetlone + err.

W manualu po errorze nie można ustawić ekspozycji, no chyba że cyknę jedną fotkę na trycbach, które okazało sieże działają i przełącze na M, wtedy mogę działa OK >> no chyba że cyknę zdjęcie.

Mi to wygląda na winę aparatu (a nie obiektywu czy karty pamięci), więc myśle że może ponowne wgranie firmware coś pomoże?

Domyślnie

Z jednej strony masz rację ...tylko dlaczego tyczy się to tylko D90. Mimo wszystko że posiadaczy innych modeli jest sumarycznie dużo więcej - nikt nie robi o to chałasu.
    Sam jak pisałem mam D60 i sporo kart , jedna to jakiś okaz muzealny 512mb, szkła też zmieniam z plastikowym bagnetem i nic się nie dzieje. Nie czytałem nigdzie by z innym sprzętem niż d90 ktoś miał podobne problemy. Wiadomo czasem może wyskoczyć ale nie w 25% userów jakiegoś sprzętu.
    Reasumując uważacie że to wszystko wina użytkownika, dalej dać sobie spokuj, kupić i następnie co- właśnie... co
    Nawet jak to wina userów to czemu użytkownicy bardziej amatrorskich korpusów nie mają podobnych problemów na tym poziomie "ilościowym"?
    Osobiście najbardziej bym się zdenerwował gdyby na zagranicznej wycieczce miał zwieche i musiałbym formatować karte- sory chyba aparat wylądowałby w morzu !!! Focę od niemal 10 lat różnym sprzętem i nigdy nie miałem żadnych problemów ze sprzętem i wolałbym by tak pozostało.
    Dlatego też obawiam się jak cholera zakupu D90-
    Co też dziwne i troszkę mnie pociesza poza tym foróm jest dość cicho o w/w problemie. Jednostkowe sygnały. W opiniach a przeczytałem ich mnogo nikt nic podobnego nie wytykał- Szczeże troszkę zastanawiające.
    Wniosek albo wszyscy - tutaj "wylewją "swoje żale albo ...
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 02-11-2009 o 21:52
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

D80 mial takie same problemy.......a poza tym zobacz ankiete "jakiego body uzywasz" i zobacz jak sumarycznie wiecej jest posiadaczy innych modeli....!
    Ja nie wiem co to sa te problemy, moj znajomy kupil D90 i po miesiacy oddal go na error karty, wymienili mu na nowy i erroru nie ma! Fakt ze to nie w Polsce!
    Za to mam kumpla w Polsce ktory ma D80 i blad F-- co chwila!
    Dodam jeszcze ze u mnie F-- pojawil sie raz i to z Tamronem z metalowym bagnetem i w deszczu!

Domyślnie

Dobra . Czy ktoś ma pomysł jak można w sklepie choć z grubsza odrzucić taki co może być z nim kłopot?
    Nie wiem zdjęcia seryjne, jakieś zabiegi z kartą SD ?
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

trudno okreslic moj byl ok przez 9 miesiecy i nagle padł, a dokladniej chyba mechanizm przyslony padl i mam err. Body wyladowalo w serwisie i jak narazie od tygodnia nie wiem co z moim aparatem, mam nadzieje ze w koncu sie odezwa bo potrzebuje. Niby do 3 tygodni ma wszystko trwac ale zobaczymy.
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yahooo8 Zobacz posta
    ........... od tygodnia nie wiem co z moim aparatem, mam nadzieje ze w koncu sie odezwa........

Ty nie miej nadziei bo w tym przypadku to głupota dzwoń tam 10 razy dziennie i nękaj ich
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    Ty nie miej nadziei bo w tym przypadku to głupota dzwoń tam 10 razy dziennie i nękaj ich
    pisalem maile i nic. Wsparcie ladnie odpisuje i szybko natomiast serwis w ogole
    No ale dostalem od nich list z numerem klienta i numerem mojej sprawy i moge na necie sprawdzac status, narazie wciaz oczekuje na naprawe. Od otrzymania listu napisali ze naprawia w ciagu 2-3 tygodni zobaczymy.
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie

... czasem się zdarza. \
    Ja tylko ponownie proszę czy komuś zdarzyło się tak że stracił<nieplanowo> dane na nośniku SD??
    D5100//// 18-105VR

Strona 37 z 44 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów