Close

Strona 46 z 47 PierwszyPierwszy ... 3644454647 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 469

Domyślnie

Nad czym tu się zastanawiać??

Cytat Zamieszczone przez Twelvi Zobacz posta
    Ja wczoraj robiłem wesele i 3 razy mi się zawiesił error.
    Czytam to co jest w poście ale nikt nie podał naprawdę przyczyny,nie wiem czy oddać do reklamacji. Jak myślicie?
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Wyczytałem że czyszczenie styków coś pomorze zobaczymy i podzielę się z wami moimi odczuciami.

Domyślnie data produkcji

czy ktoś może mi powiedzieć jak sprawdzić datę produkcji d90? Nie rozumiem tego kompletnie ale w Nikonie powiedziano mi że te dane są poufne ?!!!!!!!!!!! Mam obawy ....

Domyślnie

Mi Errory wywalało w pomieszczeniach o dużej wilgotności..... kluby, koncerty. Czyściłem styki aparatu i obiektywu. Poza tym wrzuciłem to torby od aparatu torebki wyciągające wilgoć.

Domyślnie

nie wiem ile to jest duża wilgotność, ale w zimie stosuję nawilżacz powietrza ustawiony na 65% (a więc 10% więcej niż teoretycznie poziom optymalny) a czasami bywało że jak dzieciaki miały katar to i 70% - zero problemów z D90 w takim pokoju. Dodam że często zmieniam szkła N35 1,8 <-> N17-55 i nigdy nie miałem problemów ze stykiem ano osławionego błędu....

Domyślnie

Mi sie wyswietla Err i napewno nie jest to wina ani wina karty bo probowalem kilku, ani obiektywu... pozatym zdjecia nie wazne czy robione z lampa czy bez... wychodza ciemne jak du... aparat mam tydzien :/ pozostaje mi raczej tylko wyslac do serwisu
    D60, D90, D600 + N18-55 + N24-70 + N50 1.8 + N80 1.8

FB

Domyślnie

wrzucam, być może komuś się przyda i pomoże...

You just found the Nikon D90 F-- error message*solution!*
    I had the same problem with the Nikon d90 F-- error message which drove me nuts!*
    I called Nikon, they walked me through a lengthy reset procedure which didn't work. After spending a few hours researching online, I found the answer.*
    It is not the memory card or nor a defective camera body. The lens does not need to be rechipped.*
    The F-- error means the camera is unable to communicate with the lens and is caused by a poor connection between the ground contact pin on the lens and the metal mounting ring on the camera. Most people buy the camera, install the lens once and then encounter the error. This one time lens installaiton does not give the contact point a chance to seat itself properly. You will find that if you hold down the lens release button and twist the lens as if to remove and reinstall the lens about 10 times that the problem will disappear. You don't even have to actually pull the lens away from the body, just press the release button and twist on and off and allow the friction to provide a better electrical contact.
    Too bad Nikon doesn't tell their customers about this simple fix. Other than that, great camera. Good luck.*
    źródło: http://www.fixya.com/support/t1346674-nikon_d90_picture

jeśli ktoś próbował niech napisze o efektach

Ostatnio edytowane przez niepodam ; 20-12-2010 o 01:36

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Zastanawiam się kolego niepodam, dlaczego w innych modelach nie trza 10 razy kręcić słoikiem w celu poprawy komunikacji z puszką...?!
    Ale gdy nie styka i wyświetla F--, to może mieć sens!
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie Tragedia

Witam

Postanowiłem ustrzec tym wpisem zapalonych "Nikoniarzy". Około dwa miesiące temu zakupiłem Nikona D90. Na wczorajszej konferencji prasowej wyskoczył napis "Err". Aparat używany w warunkach praktycznie sterylnych. Żadne resetowanie, przecieranie styków, wyciąganie baterii, formatowanie karty (Kingston) nie pomogło. Sprzęt zakupiony za 3030 zł jest zwyczajnym złomem. Formularz na stronie Nikona z trzema linijkami (do wyjaśnienia problemu) jest szczytem hipokryzji . Jestem pozbawiony środka służącego mi w pracy, za co firma Nikon nie odpowie. Rzecz jasna należy wykonać 400 czynności. Cały zestaw popakować, dowody wpłat, formularze, gwarancje, rejestracje na DHL, koszty. Aparaty "kliszowe" zostawione na pamiątkę działają do dziś bez zarzutu. Zapewne otrzymam naprawiony sprzęt co mnie nie satysfakcjonuje. Nie po to kupuję NOWY aparat, żeby trzeba go było rozbebeszać po dwóch miesiącach. O nowym zapewne mogę pomarzyć.Pierwszy i ostatni aparat tej marki.

Domyślnie

Kolego rozumiemy "rozgoryczenie i wkurzenie": nowy sprzęt, kupa kasy.... ja się też tak wkurzyłem po dwóch czy trzech error'ach, ale od roku cisza i spokój ... a obiektywy zmieniam częściej niż skarpetki i aparatu nie oszczędzam (ale dbam - fakt). Spokojnie, dzisiaj rozmawiałem z kolegą Canoniarzem i stwierdził " Kurcze, Nikon to jednak Nikon". Nie zarzekaj się, życzę jednak zadowolenia i więcej optymizmu.

Strona 46 z 47 PierwszyPierwszy ... 3644454647 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów