Uważam że to wina czytnika kart w body, w sobotę kupiłem dwie nowe karty w MM, są to dedykowane przez Nikona Toshiba 8GB i Sandisk 4GB, jeśli mają być podrobione to proszę mi podać źródło gdzie można kupić oryginalne? Na tych nowych kartach również miałem Err ! Przecież nie będę kupował nagminnie co chwile nowych kart, w D50 chodziły super wszystkie, również w nawigacji wszystko śmiga, koledze dałem 8GB SanDisk do kamery HD i też wszystko mu chodzi idealnie, nie wspomnę o czytnikach do kompa. Karty nie są tu problemem, takie jest moje zdanie i tyle, wściekły jestem że tyle kasy wywaliłem i same problemy. Na D300 mnie nie stać ale jak tak dalej będzie to ma pewno będzie mnie stać na Canona 40D lub nawet 50D, z bólem serca myślę o zmianie systemu, mam już dość nerwówki.
Może jeszcze taka ciekawostka, jak pojawiał się Err to ostatnio wystarczyło zrobić ON/OFF, ale po włączeniu nadal ten Err jest wyświetlany, wyzwolenie migawki naprawia problem, wcześniej musiałem wyjąc baterie z gripa ale tylko jedną i było OK, trochę to dziwne bo druga przecież cały czas zasila body.
I jeszcze jedno, karty które pracowały z D50 miały format FAT, te formatowane w D90 maja FAT32, poza tym jedna SD z D50 jest zupełnie niewidzialna dla D90.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami