Close

Strona 38 z 47 PierwszyPierwszy ... 283637383940 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 469

Domyślnie

W starych dobrych czasach złocono styki i nie było problemów. Teraz złoto drogie więc może w ramach oszczędności powlekają styki czymś złotopodobnym i dlatego te problemy.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Moja pucha jest z grudnia 2008, więc wtedy na pewno jeszcze problemu CHA nie naprawili. No chyba, że przyszli jak spałem i podmienili body
    Nikon D7200 | MB-D15 | Nikkor 85 mm f/1.8 G AF-S | Samyang AE 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS | Nikon SB-900

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ster Zobacz posta
    Ja non stop używam karty w czytniku i ani razu nie mialem CHA, mialem dwa razy F-- przy 18-105, ale o tym juz pisalem
    Karta zawsze kopiowana z czytnika od san diska, obiektyw 18-105 podpiety najczesciej, z tych, ktore mam, obiektywy zmieniane nierzadko i od wrzesnia 2008 zadnych problemow typu blad -cha- czy -f-

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    a ja chyba jestem wyjątkiem bo nie zdarzyło mi się to ani razu
    nie jesteś - "jest nas wielu"

myślę, że to kwestia samego użytkowania (choć nie mówię, że może co któryś serio jest jakiś "specjalnej troski")
    bardzo podobne błędy występują z użytkowaniem chociażby nowych Passatów - jedni przeklinają go, że strasznie wadliwe są (tak jak co niektórzy klną na Nikona), a jedni wychwalają pod niebiosa, ze to najlepsze fury w swojej klasie... (tak jak ja zachwalam D90 hehe)

ps. sorki - jak to "dociskacie obiektyw" ? mając "luzy" (?) nie będzie działał ;P nie ma siły xD
    ps2. ani razu nie podłączyłem Nikona do kompa....zawsze czytnik... w pewnym momencie zostałem zmuszony używać kart microSD z adapterem na SD (wyjąłem z telefonu, bo potrzebowałem...) i zrobiłem na takich kartach mnóstwo zdjęć... żadnych problemów
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

Hmm w źródło problemu w postaci luzów niechciało mi się wieżyć do wczoraj kiedy pierwszy raz zobaczyłem ten efekt na d60 z vr kitem.. Plastikowy bagnet to plastikowy bagnet.

Domyślnie

A ja chwalę ten aparat pod każdym względem. Kartę tam kingstona i ani razu żaden błąd nie wyskoczył. Na sandisku również.
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Oszczędny w słowach Awatar bedzisz
    Miasto
    Bystrzyca Kł./Dublin

Domyślnie

a moze to pomoze?? - czasem warto sprobowac...
    D90 “ERR” mystery solved
    By John Watson //

I was having intermittent trouble with my new D90 recently. The dreaded blinking “ERR” in the LCD. My symptoms included: wouldn’t focus, shutter would trip but no image recorded, ERR light. The only way to clear it was to remove the battery. The thing is that it would only happen once in a while so, at first, I didn’t think too much about it. It got bad enough though that I decided I had a bad copy and was about to send it back for a replacement when… I noticed that the LCD would flickr when I wiggled the lens.

The solution? I removed the lens, wiped down the contacts and the mounting ring, and reattached it. Problem solved. I feel a little sheepish admitting how lame/lazy I am for not checking that in the first place. Lessons learned? I’m an idiot. Plus, check the lens mount if you’re getting weird intermittent mechanical problems with your DSLR.
    D300S+F100+S70-200 2.8HSM+ S18-50 2.8-4.5 OS HSM+T-a 11-16 2.8 Pro DX+ N85 1.8+ N35 1.8+Sabinka800+4GB SDExtremeDucati+ 8GB SD ExtremeIII+SB800+8GB EXTREME IV

Domyślnie

Miałem nie zaklinać, ale co tam.

Puchę kupiłem 3 miesiące temu z przebiegiem ok 2,5k. Używam jej z N18-70 i N50, jak na razie używałem jej w polskim klimacie (góry itp.) oraz 2 tyg. w Chorwacji. Zrobiłem dotychczas z 2-3k klatek, używam karty Kingstone oraz Sandisk (obie 4GB SDHC) i nie miałem z aparatem najmniejszego problemu. Więc to chyba zależy jednak od partii.

pzdr
    m

Domyślnie

Witam. Mam D90 od jakiś 2 tygodni. Używam go z N18-200. Dotej pory zrobiłem jakieś 2k zdjęć i żadnych problemów nie miałem. Jednak nie chwalę dnia przed zachodem słońca. Mam nadzieję, że mnie ominą takie problemy. Aparat kupiłem w FOTOIT
    Pozdrawiam, Karol.

Domyślnie

Witam koledzy mam problem i to chyba dosc powazny.

Dzis robilem zdjecia i jakos tak zaczelo mi sie zdawac ze lustro dziwnie pracuje. Dzwiek zaczal byc dziwny taki hmmmm sprężynowaty metaliczny inny niz zawsze i zaczal sie pojawiac err. Zrobie kilka zdjec i pojawia sie err na kilka sekund i znika znow zrobie kilka zdjec i znow err. Najczesciej przy wolnych czasach migawki tak sie dzieje.

Coz sie rozwaliło i od razu pytanie czy ktos wie czy w Szczecinie jest autoryzowany serwis Nikona. Ehh ( Aparacik ma dopiero 8 miesiecy.

Aha jeszcze pytanko bo nie pamietam czy tak bylo, jak poruszam samym body to cos lata w okolicach lustra slychac jakby cos tam sie ruszalo, czy tak jest normalnie czy moze faktycznie lustro sie obluzowalo ?

No i teraz mały update zauważyłem jeszcze jedną rzecz, błąd wyskakuje gdy zrobie bardzo jasne zdjęcie, np przy dlugim czasie naswietlenia lub jak wykonam zdjęcie nieba itp wtedy wyskakuje błąd może to jednak obiektyw zawodzi ? moze z dzwiekiem lustra mi sie wydaje, ale to jest bardzo dziwne, robie zdjecia w pokoju jest ok zrobie zdjecie nieba błąd, ustawie dlugi czas naswietla i zdjecie sie przeswietli i tez blad, czyzby obiektyw ?? hmmm
    Ostatnio edytowane przez yahooo8 ; 24-10-2009 o 13:59
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Strona 38 z 47 PierwszyPierwszy ... 283637383940 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów