Close

Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 263

Wątek: D300s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Chcialbym przypomniec, ze Nikon ulokowal D300 wlasnie w dzialce "profi" wiec jego nastepca zapewne tez sie tam znajdzie, idac dalej tym samym rozumowaniem, jego ukazanie sie na rynku powinno zgrac sie wlasnie z nowym modelem Dx.
    Jeśli Dxxx jest profi to jak określa się serię Dx ? Chyba nie postawisz równości między jedno i trzycyfrowymi body?
    Czym niższa seria (jak ją zwał tak zwał) tym częściej sa wypuszczane modele. D300 było wypuszczane razem z D3 ze względu na to, że to było rezerwowe body reportera, oparte na podobnie obrazującym niskoszumiącym sensorze CMOS. Teraz nie ma takiej "konieczności". Zresztą wtedy wypuszczenie D300 i D3 równocześnie było też bardzo dużym zaskoczeniem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jeśli Dxxx jest profi to jak określa się serię Dx ? Chyba nie postawisz równości między jedno i trzycyfrowymi body?
    Napisalem wyraznie, ze Nikon ulokowal D300 wlasnie w dzialce "profi" http://www.nikon.pl/product/pl_PL/pr.../overview.html Jezeli analizujesz polityke firmy, staraj sie myslec tak jak ona, a nie zgodnie z Twoimi odczuciami.

Domyślnie

a jak określa się półkę na której jest D3? To ta sama półka co D300? Pies drapał słowo, chodzi o fakt czy to ten sama półka.
    Wg tego co podlinkowałeś nikon ma 2 półki - profi i popularne (wg polskiej www). Jak się nazwie profi D300 to jego posiadacze się będą lepiej czuli. No ale sempirofi to tez profi, nieprawda?
    Wyszczególnia się 4 półki u nikona, nie dwie. D5000 i D90 to też nie ta sama przegródka, obojętnie jak by to na stronie nikona podlinkowali.
    Może powinienem ci pisać w takim przypadku, że nikon częściej wypuszcza body trzycyfrowe niż jednocyfrowe. Usatysfakcjonowany?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

to jak go nazwa to juz sprawa drugorzedna imho a wrzesien mialby sens, akurat D300 stukna 2 lata.
    podpis nieczytelny

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    a jak określa się półkę na której jest D3? To ta sama półka co D300? Pies drapał słowo, chodzi o fakt czy to ten sama półka.
    Wg tego co podlinkowałeś nikon ma 2 półki - profi i popularne (wg polskiej www). Jak się nazwie profi D300 to jego posiadacze się będą lepiej czuli. No ale sempirofi to tez profi, nieprawda?
    Wyszczególnia się 4 półki u nikona, nie dwie. D5000 i D90 to też nie ta sama przegródka, obojętnie jak by to na stronie nikona podlinkowali.
    Może powinienem ci pisać w takim przypadku, że nikon częściej wypuszcza body trzycyfrowe niż jednocyfrowe. Usatysfakcjonowany?
    Odnosze wrazenie, ze niepotrzebnie sie irytujesz. Skieruj swoje kwasy do Nikona a nie do mnie. Nie tylko na polskiej stronie Nikon umieszcza D300 na polce profi, na niemieckiej rowniez. To jak Ty klasyfikujesz ich produkty (na jakiej polce je ukladasz) jest malo istotne, dla kogos innego np. D60 moze byc profi, bo zarobil nim na komunii Widocznie nie tylko, wielkosc matrycy decyduje o usytuowaniu danego modelu... Dla mnie temat sie wyczerpal. Zycze wiecej dystansu, zielen zobowiazuje, nawet jak sie od niedawna klatka powiekszyla

Domyślnie Dlaczego to takie ...

Ja Was z calym szacunkiem nie rozumiem, dlaczego tak napalacie sie na nikona D300s. Przeciez ten aparat jeszcze nie wyszedl, co wiecej nawet nie ma oficjalnego potwierdzenia. Zeby tego bylo malo to nie rozumiem dlaczego seria D300 jest tak popularna, przeciez cena jest moim skromnym zdaniem zbyt wysoka, konkurencja juz ma lepsze aparaty i to w okolicach 3500zl. Ja juz od roku planuje kupic nowa puszke i to wlasnie D300 jednak czekam az cena spadnie bo uwazam ze ten aparat nie jest wart ponad 5000zl. Zwlaszcza jak mozna miec canonshita 500D za 3500zl, ktory ma wieksza matryce i lepsza oraz nagrywa filmy full hd. Jezeli mozna to Wyjasnijcie.
    Coraz mniej Nikona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez weller Zobacz posta
    Ja Was z calym szacunkiem nie rozumiem, dlaczego tak napalacie sie na nikona D300s. Przeciez ten aparat jeszcze nie wyszedl, co wiecej nawet nie ma oficjalnego potwierdzenia. Zeby tego bylo malo to nie rozumiem dlaczego seria D300 jest tak popularna, przeciez cena jest moim skromnym zdaniem zbyt wysoka, konkurencja juz ma lepsze aparaty i to w okolicach 3500zl. Ja juz od roku planuje kupic nowa puszke i to wlasnie D300 jednak czekam az cena spadnie bo uwazam ze ten aparat nie jest wart ponad 5000zl. Zwlaszcza jak mozna miec canonshita 500D za 3500zl, ktory ma wieksza matryce i lepsza oraz nagrywa filmy full hd. Jezeli mozna to Wyjasnijcie.
    Czyżby Canon 500D jest lepszy od D300?

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez weller Zobacz posta
    ??? Canon 500D, pelna klatka?

Domyślnie

.. Skieruj swoje kwasy do Nikona a nie do mnie. Nie tylko na polskiej stronie Nikon umieszcza D300 na polce profi, na niemieckiej rowniez. To jak Ty klasyfikujesz ich produkty (na jakiej polce je ukladasz) jest malo istotne,
    Zaczeła mnie ta dyskusja bawić. Wg ciebie D100 D200 i D300 można przemieszać z modelami D1 D2 D3? To dlaczego nikon (a nie ja) wyróżnia wyraźnie serię jednocyfrową od trzycyfrowej własnie symbolami, innej długości ciagami liczb?
    Podział na body jedno, trzy, dwu i czterocyfrowe nie wprowadziłem ja, tylko nikon. Zobacz jak zorganizowane jest nasze forum. Zobacz jak zorganizowane jest forum dpreview, jak posegregowane jest forum nikonians. Nie ja to ustalałem.
    .dla kogos innego np. D60 moze byc profi, bo zarobil nim na komunii
    Mylisz pojęcia.
    Zycze wiecej dystansu, zielen zobowiazuje, nawet jak sie od niedawna klatka powiekszyla
    ja swoje D700 tez nie kładę konsekwentnie na półce profi, gdybys nie zauważył, to tez trzycyfrowiec Jakoś zupełnie z tego powodu nie odczuwam kompleksów.

Domyślnie

dla kogos innego np. D60 moze byc profi, bo zarobil nim na komunii )
    to ze ktos zarabia uzywaja D60 nie powoduje ze aparat jest klasy pro. zarabiac to i coolpixem mozna. to co do klasy pro kwalifikuje to cechy apartau, jego wykonie i parametry techniczne. i za to placisz. i tak jak sprzetem pro mozna robic amatorskie foty, tak sprzetem amatroskim (klasy amatorskiej) mozna robic zawodowo fotki. jedno drugiemu nie przeczy
    podpis nieczytelny

Strona 6 z 27 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów