Close

Strona 65 z 371 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 3702

Domyślnie

Mała uwaga odnośnie odczarowywania pewnych stereotypów.
    Pracowałem w 2 dużych redakcjach dzienników, obecnie współpracuję z tygodnikiem, w tych miejscach są i były macki nie tylko do grafiki, ale dla dziennikarzy także.
    I cóż, prawa statystyki, zdarzały się z nimi problemy - zwisy, inne śmieszne rzeczy, awaryjność na dzień dobry. Mówię to z obserwacji wieloletniej, to co mi wpadło w oczy, nie chodzę za informatykami krok w krok, a w redakcjach codzienie nie bywam, przeciwnie.
    Prawa statystyki. Nie pisze tego po to by pobudzać do nadaktywnego działania nieprzejednanych zwolenników maców (sam jestem ich gorącym sympatykiem mimo że wciąż mam peceta) tylko by wyrazić swoje stanowisko, że to mit ta bezawaryjność.
    Byc moze gdyby macow było tyle co pecetów, zaobserwowana awaryjnośc byłaby podobna.

Domyślnie

Apple do grafiki oraz do obrobki filmow zawsze byl i bededzie nr 1. natywne specjalnie przygotowane aplikacje pod system ktory nie posiada rejestru a pliki wykonywalne sa poprostu folderami zawierajacymi wszelkie informacje o aplikacji nie skompresowane (co jest odwrotnie zrobione w windzie) zawsze beda lepiej dzialaly na macu.

Jestem userem maca od wielu lat i pracuje jako informatyk i powiem ze trudno z windy na maca sie przesiasc ... ale jak czlowiek to zrobi to juz nie ma powrotu bo za karzdym razem jak jestem sila zeczy zmuszony w pracy korzystac z Windy do obrobki grafiki szlak mnie trafia biore auto jade do domu i pracuje nad danym tematem na miejscu
    Never argue with an idiot. They'll lower you to their level and then beat you with experience. macandart.pl
    D90 + 8 mm f/3.5 Fish-eye + 18-55 mm + 50mm f/1,8 + 70-300mm

Domyślnie

Bylo to wiele lat temu gdy pojawily sie pierwsze komputery Appla, znajomy skomentowal tak - coz to za komputer w ktorym jesli myszka sie popsuje, bedzie bezuzyteczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Danel Zobacz posta
    Bylo to wiele lat temu gdy pojawily sie pierwsze komputery Appla, znajomy skomentowal tak - coz to za komputer w ktorym jesli myszka sie popsuje, bedzie bezuzyteczny
    lol

Chyba maka nie używałeś

Ja powiem odwrotnie - co to za system, w którym w każdym programie są inne skróty klawiszowe?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    lol

Chyba maka nie używałeś

Ja powiem odwrotnie - co to za system, w którym w każdym programie są inne skróty klawiszowe?
    Co ma system do skrótów klawiaturowych?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Co ma system do skrótów klawiaturowych?
    To, że w maku w każdym programie są takie same.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    To, że w maku w każdym programie są takie same.
    No dobrze, tylko dalej nie kminię:
    - jaki to ma związek z systemem?
    - jaki to problem, skoro skróty można sobie w każdym programie pokonfigurować wedle własnego widzimisia?

Domyślnie

Czornyj: powodzenia w ustawieniu windy tak żebyś miał skróty klawiszowe z typu:
    - alt + back space (kasujemy jedno słowo)
    - ctrl + a, ctrl + e (przejście na początek i koniec lini)
    inne emacs'owe
    działąjące, w konsoli, pasku adresu każdej przeglądarki, wordzie i gdziekolwiek jeszcze ale jest masz na to łatwy sposób to daj znać
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

shift + ctrl + lewa/prawa strzałka - zaznacza cały wyraz
    home/end - początek, koniec linii

W windzie też można bindować dowolnie klawisze Nie natywnie, ale można.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    No dobrze, tylko dalej nie kminię:
    - jaki to ma związek z systemem?
    - jaki to problem, skoro skróty można sobie w każdym programie pokonfigurować wedle własnego widzimisia?
    Z samym systemem pewnie nie - jednak na maku jest to uporządkowane - nie wiem czy z powodu systemu, czy tego, że wszystkie aplikacje są napisane "zgodnie" przez producentów.

Ustawiać można, pewnie! Jednak jak jest z defaultu to jest przyjemnie

Strona 65 z 371 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów