Close

Strona 165 z 371 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 641 do 1 650 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez statler Zobacz posta
    piecowi znacznie bliżej do maca pro niż imaca
    A dlaczegóż to? Bo iMac ma fikuśną obudowę i monitor? To tylko różnice pozorne. Mac Pro natomiast mimo podobieństwa obudowy wewnętrznie różni się znacznie.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

przełączanie pomiędzy powyższymi
    A próbowałeś cmd+~?

Domyślnie

niemożność ustawienia time machine na archiwizację na dysku sieciowym...
    No pacz Pan, a u mnie na tanim NAS Synology działa i bucy...
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

a myszą to jak wcisnąć to cmd+~?
    No patrz Pan, a z routerem z podpiętym dyskiem usb nie działa, mimo że dysk widzi...
    do NASa się powoli szykuję i jeśli do tej pory mac nie pójdzie do ludzi to będę musiał dokładnie spr co jest z nim kompatybilne.

Domyślnie

Fakt, są po drodze jeszcze klawisze...
    Ale można dokupić drugą myszkę i wtedy nie powinno być problemu...

Domyślnie

No patrz Pan, a z routerem z podpiętym dyskiem usb nie działa, mimo że dysk widzi...
    do NASa się powoli szykuję i jeśli do tej pory mac nie pójdzie do ludzi to będę musiał dokładnie spr co jest z nim kompatybilne.
    Na zwyczajnym dysku USB to nie pójdzie. Trzeba NAS'a z odpowiednią funkcją. Ze swojej strony polecam to co napisałem wyżej.

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Ja nie wyobrażam sobie życia bez Expose - można z klawiatury, ale można i myszą (narożniki, ikona w Dock'u).

Pozdrawiam i cierpliwości w nauce systemu życzę.
    Brak stopki

Domyślnie

tak na szybko: resize okien tylko w jednym rogu,
    Owszem, jest to coś, do czego trzeba się przyzwyczaić. Dla mnie jest to już tak naturalne, że nie dostrzegam w tym niewygody. Za to masz zieloną glutożelkę, która działa znacznie sensowniej od Windzianego odpowiednika.

kombinowanie przy otwieraniu nowych okien jednego programu,
    Hę??? Nie bardzo rozumiem o co chodzi? Tak poza tym, to japco-N, nie znam wygodniejszej metody.

przełączanie pomiędzy powyższymi,
    Expose. W Windzie z racji braku odpowiednika czuję się jak z przetrąconymi nadgarstkami.

$#@%$@&$%#& możliwość zamykania nieaktywnych zakładek we wszystkich przeglądarkach oprócz ie,
    Ale to ma być wada?

którego oczywiście nie ma
    To akurat zaleta

i brak działających akceleratorów w tych dostępnych,
    Hę?

niemożność ustawienia time machine na archiwizację na dysku sieciowym...
    Można. Juz gugle Luk! 3 minuty z terminalem załatwiają sprawę.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

rozumiem, że biadolenie na ms jest trendy, ale wytłumacz mi proszę jak np w firefoxie czy chrome jednym kliknięciem myszy przetłumaczyć zaznaczony fragment tekstu. bardzo często korzystam z akceleratora 'translate with bing' i byłbym bardzo zobowiązany za wskazówki (tłumaczenie całej strony z google toolbar mi nie odpowiada)
    niespecjalnie widzę sens w defautowym zamykaniu nieaktywnych zakładek, ale powiedzmy że to kwestia gustu i ciągłego utrzymywania wzmożonej uwagi.
    wczoraj za radą Wiewioora poustawiałem narożniki w expose i muszę przyznać że po przyzwyczajeniu powinno być dobrze
    nie ma nic lepszego niż grzebanie w trzewiach systemu, konsola rządzi! udało mi się nawet znaleźć sposób na zmuszenie systemu do obsługi partycji ntfs!

Domyślnie

wytłumacz mi proszę jak np w firefoxie czy chrome jednym kliknięciem myszy przetłumaczyć zaznaczony fragment tekstu.
    FF na Maku używam niewiele, w Safari: plugin Franker, klik prawym i do wyboru jest tłumaczeni strony albo selekcji. Idę o zakład, że do FF też to już ktoś wymyślił.

niespecjalnie widzę sens w defautowym zamykaniu nieaktywnych zakładek, ale powiedzmy że to kwestia gustu i ciągłego utrzymywania wzmożonej uwagi.
    Ale o czym Ty piszesz, jakie automatyczne zamykanie zakładek?
    I'm one of those bad things that happen to good people

Strona 165 z 371 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów