Close

Strona 64 z 371 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    Jeśli ktoś wciąż używa Win 95 do internetu, to z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć, że "internet" używa jego komputera do wysyłania spamu, ataków DDoS etc.
    no tak, przyznaję, nie przemyslałem tej kwestii, thx za uwage

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiemlo Zobacz posta
    Jeśli ktoś wciąż używa Win 95 do internetu, to z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć, że "internet" używa jego komputera do wysyłania spamu, ataków DDoS etc.
    Stare porzekadło mówi o Internet Explorerze, który umożliwia komputerowi użytkownika przeglądanie Internetu i odwrotnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    myapple.pl akurat nie jestem dobrym miejscem do wspominania w tym watku.
    niedowiarkom mozna polecic artykul z czołówki strony
    http://www.myapple.pl/czytaj.php?id=81201

Domyślnie

to się nazywa samokrytycyzm - cecha pozytywna. I to jest tez najlepszy dowód na to, że mac-userzy to nie sekta gloryfikująca swoje zabawki bez dostrzegania w nich cech ujemnych.
    Jak wiele osób w wątku już wspomniało - wszystko ma swoje zady i walety.
    Choć ja osobiście (+ kilka znajomych osób posiadających MB) nie zauważyłam problemu o którym traktuje przytaczany artykuł - znaczy jak dotąd (od początku tego roku kiedy zanabyłam mojego MacBooka) jeszcze nic w moim japku nie popękało, nie wytarło się ani nie zżółkło... - może mam podróbę?
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

bardzo prawdobodobne

Domyślnie

to Cortland Kosztelę zamiast Mackintosha mi sprzedał! Co to się na tym świecie porobiło!
    Blog AgaPe

Domyślnie

reklamuj moze z Cortlanda przysla ci jakiegos popekanego i zoltego

dobra juz nie offtopuje, chociaz moim zdaniem caly ten watek jest offtopiczny

Domyślnie

jest - i owszem.
    Blog AgaPe

Domyślnie

To może i ja dorzucę swoje trzy grosze. Od tygodnia bawię się OS X-em i odnoszę wrażenie że to chyba jednak system dla niewielu. Owszem wygląda ładnie, jest intuicyjny szybki itp itd. Zainstalowałem sobie to czego używam w XP do obróbki zdjęć (NX2 + CS3) i działa bez zarzutu chociaż nie zauważyłem, żeby było lepiej niż w XP - jest tak samo a nawet odnoszę wrażenie, że CS3 w XP działa szybciej. W kwestii stabilności też wcale nie jest stabilniejszy niż winda - nie wywalił mi się ani razu. Aplikacje internetowe, multimedialne i biurowe działają podobnie a jedyna różnica to wygląd interfejsu - wydaje mi się że zarówno jeden jak i drugi obsługuje się wygodnie. Jest jednak małe ale. Jak zapewne wielu z nas oprócz robienia zdjęć mam jeszcze inne pasje - w moim przypadku to samoloty RC i dłubanie w samochodzie. I tu niestety wychodzi słabość OS Xa.

* modele RC

Podstawowy soft którego używam zimą kiedy nie mogę latać na dworze to symulator RC. Są w zasadzie 3 liczące się tytuły: RealFligt, Aerofly i Reflex XTR - żadnego z nich nie ma pod OSXa. Poza tym istnieją setki drobnych programików pisanych przez pasjonatów dla pasjonatów. Często posiadają tylko jedną funkcję, ale bez nich życie byłoby o wiele trudniejsze. Tutaj niestety także 99:1 - o ile to nie zbyt optymistyczny dla OS Xa wynik.

* samochody

Nie znalazłem, żadnego programu serwisowego z porządną dokumentacją. To mógłbym przeboleć, bo od biedy da się te wszystkie informacje w niecie znaleźć. Potrzebuję jednak również dedykowanego oprogramowania które steruje konkretnym sprzętem (interfejs ECU silnika, interfejs LPG, interfejs PiggyBacka) a to istnieje tylko pod windę i jestem pewny, że nigdy na OS Xa nie powstanie.

To tylko dwa proste przykłady, ale każdy zdaje sobie sprawę że można takich znaleźć tysiące. Tak więc moim zdaniem OSX jak najbardziej, ale do tych najbardziej typowych zastosowań - grafika, dźwięk, internet, film itp. Kiedy w grę wchodzi jakieś bardziej specyficzne oprogramowanie - a nie oszukujmy się jest tak często - pozostaje tylko winda. I niech nikt mi nie pisze, że rozwiązaniem jest Bootcamp (z dual boot korzystam) albo Parallels, bo jeżeli do odpalenia 100Kb programiku mam uruchamiać drugi system to dziękuję.

P.S. W zeszłym tygodniu byłem naprawdę napalony na OS Xa i nadal bardzo mi się podoba. Niestety jest bezużyteczny tak jak wszystkie Linuxy którymi próbowałem się do tej pory bawić - nawet najlepsza wydajność, miliony wodotrysków i super ergonomia nie zrekompensują braków w oprogramowaniu.
    Żurek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Tylko oni przeginają w tym sensie, że strasznie wqrvili developerów i narazili ich na straty, a to już nie jest takie bardzo mądre.
    Eee, jeszcze nigdy przepisanie programu od nowa nie wyszło mu na złe.
    Photoshop jest niestety z wersji na wersję coraz większym klockiem, który ledwo się ślimaczy. Może przy okazji przepisywania coś tam jednak poprawią, uspójnią itp. W CS3 szlag mnie na przykład trafia, że podstawowe kombinacje klawiszy do obsługi tekstu są nadal windowsowe, mimo iż używam Japka. Fajnie byłoby, gdyby w nowej wersji działało to jak w całym systemie. A że przeskoczę sobie jedną wersję? Czysta oszczędność.
    EDi .:. nabi.pl
    [D200 : SB900 : Nkr 18-70-300 : Sgm 18-50/2.8 : Ptn 50/1.8 : 3M5A 500/8]

Strona 64 z 371 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów