Close

Strona 27 z 47 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 469

Domyślnie

Dokładnie! Co o tym piszą na zagranicznych forach? Jak ktoś zna jakiś obcy język na tyle dobrze to niech poczyta troszkę i może przekaże nam jakieś ciekawe informacje

Domyślnie

Znalazłem coś takiego :
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=31793041
    Wg tego co pisze gość RAC1664 w serwisie zrobili :
    - wyczyścili mu matryce
    - wymienili czytnik kart sd

Dodatkowo często piszą że karty przy wyciąganiu siedzą ciasno w czytniku
    W każdym bądź razie nie ma konkretnej odpowiedzi.

Ja swoją D90 wysłałem do serwisu jakoś w marcu (po tygodniu odesłali). Nie zrobili nic. Napisali że wina karty. Kartę wymieniłem i od tego czasu nie mam errorów ( 2,5 miesiąca) . Obiektywy zmieniam często.

Pozdrawiam
    Pozdrawiam Wojtek

Domyślnie

malysan no jest to jakies pocieszenie ale z drugiej strony jak widze taki post jak ten http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...&postcount=252 gdzie kolega pisze ze karta dzialala pol roku i nagle zaczynaja pojawiac sie bledy to ciezko sobie wyobrazic ze karta sie "zużyła". Moje zdanie jest niestety troche inne niz wiekszosci tu na forum - uzywam wiele kart pamieci roznych firm i nie uwazam ze karty Sandiska to jakis cud techniki aczkolwiek sa takie jak wiele innych - po prostu dzialaja - bardziej zawsze problem lezal w sterownikach zwlaszcza wlasnie do kart SDHC. I to poprzez wlasnie owe sterowniki zawsze byl najwiekszy problem z komunikacja - tak przynajmniej bylo w wielu modelach PDA. Wezcie tez pod uwage ze wiele kart sie stosuje w nawigacjach samochodowych - czy tam wystepuja takie problemy ? Jedyne co rozni wiele tych kart ze jedna dziala troche szybciej a druga troche wolniej ale DZIAŁA. Sam nie wiem moze ja zawsze trafialem na dobre karty.

Sam tez sie zastanawiam czy uzywana D80 czy sie szarpnac na D90. Ale prawde powiedziawszy jest to dla mnie spory wydatek i nie chcial bym przy kazdej racie myslec ze kupilem bubel.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Esc Zobacz posta
    ...Sam tez sie zastanawiam czy uzywana D80 czy sie szarpnac na D90. Ale prawde powiedziawszy jest to dla mnie spory wydatek i nie chcial bym przy kazdej racie myslec ze kupilem bubel.
    Im się spodobał, ale może oni się nie znają.

Tutaj też mają nie najgorsze zdanie.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Im się spodobał, ale może oni się nie znają.

Tutaj też mają nie najgorsze zdanie.
    Tutaj nie chodzi czy się znają czy nie. Nikt nie zaprzecza, że D90 to dobry aparat, ale sprawę błędów trzeba wyjaśnić...

Domyślnie

Na nikonians nie wiedzialem jakis specjalnych narzekan na ten model. Moze trzeba poczekac na update firmware...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    Tutaj nie chodzi czy się znają czy nie. Nikt nie zaprzecza, że D90 to dobry aparat, ale sprawę błędów trzeba wyjaśnić...
    Odnosiłem się do słów:
    Cytat Zamieszczone przez Esc Zobacz posta
    ....nie chcial bym przy kazdej racie myslec ze kupilem bubel.
    Buble są rzadko nagradzane, ale kto wie, może tym razem się pomylili.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Uważam że to wina czytnika kart w body, w sobotę kupiłem dwie nowe karty w MM, są to dedykowane przez Nikona Toshiba 8GB i Sandisk 4GB, jeśli mają być podrobione to proszę mi podać źródło gdzie można kupić oryginalne? Na tych nowych kartach również miałem Err ! Przecież nie będę kupował nagminnie co chwile nowych kart, w D50 chodziły super wszystkie, również w nawigacji wszystko śmiga, koledze dałem 8GB SanDisk do kamery HD i też wszystko mu chodzi idealnie, nie wspomnę o czytnikach do kompa. Karty nie są tu problemem, takie jest moje zdanie i tyle, wściekły jestem że tyle kasy wywaliłem i same problemy. Na D300 mnie nie stać ale jak tak dalej będzie to ma pewno będzie mnie stać na Canona 40D lub nawet 50D, z bólem serca myślę o zmianie systemu, mam już dość nerwówki.
    Może jeszcze taka ciekawostka, jak pojawiał się Err to ostatnio wystarczyło zrobić ON/OFF, ale po włączeniu nadal ten Err jest wyświetlany, wyzwolenie migawki naprawia problem, wcześniej musiałem wyjąc baterie z gripa ale tylko jedną i było OK, trochę to dziwne bo druga przecież cały czas zasila body.
    I jeszcze jedno, karty które pracowały z D50 miały format FAT, te formatowane w D90 maja FAT32, poza tym jedna SD z D50 jest zupełnie niewidzialna dla D90.
    D7200---S17-50 F2.8---T70-300 F4-5.6 VC USD---Nikkor 85 F/1.8 D---Samyang Fisheye 8mm--metz 52AF-1---metz 48AF

Domyślnie

Jestem tutaj za "mały" na tym forum, ale może ktoś (moderatorzy) wystosują oficjalne pismo do Nikon Polska z pytaniem o błędy? zgadzam się z Pawelfoto, że przecież wszystkie karty nie mogą być trefne!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    Jestem tutaj za "mały" na tym forum, ale może ktoś (moderatorzy) wystosują oficjalne pismo do Nikon Polska z pytaniem o błędy? zgadzam się z Pawelfoto, że przecież wszystkie karty nie mogą być trefne!
    Khem, khem, nie ma chyba "za małych", albo "za dużych", żeby zajrzeć do nikonowskiej d...
    Każdy może.
    Piotr

Strona 27 z 47 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów