Close

Strona 25 z 44 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 469

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darmesz Zobacz posta
    Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jak przedstawiona przez pozostałych użytkowników!! Mam d50, jestem drugim właścicielem i przez prawie 1,5 roku nie miałem najmniejszego problemu. Żadnych zawieszeń itp a zrobiłem około 17 tyś. zdjęć w najróżniejszych warunkach. Na mrozie , przy sporej wilgotności, tylko nie na deszczu. Jutro odbieram swoje nowe body czyli d90- kę i MAM wielką nadzieję że będzie się na niej pracować jak na starym poczciwym d50. Jak dojdzie do zawieszeń i błędów to krótka piłka! Dzwonie do serwisu, informuję co się dzieję i nie wyobrażam sobie że Pan czy Pani powie mi, że problem nie istnieje, lub wymyśli coś innego na poziomie pięciolatka. Zasady są proste:

1. To nie jest sprzęt za 20zł tylko aktualnie ponad 3 tyś- z racji tego oczekuje iż będzie działał jak należy
    2. Instukcja- Err- USZKODZENIE APARATU
    -F- brak obiektywu
    CHA- błąd karty
    Jeżeli będzie się wyświetlał Err- od razu żądam NAPRAWY aparatu, jeżeli po naprawie dalej występuje omawiany problem żądam wymiany body, kolejne błędy- zwrot pieniędzy.
    Analogicznie z błędem F- tylko tu mogą się doczepiać do obiektywu, bo będę używał sigmy, ale nikorra też mam.
    Karty- Kupię dedykowaną, jeżeli będą błędy to co wcześniej!

TO NIE JEST SPRZĘT ZA NAWET 400 ZŁ Z TARGU!

Jeżeli to jest jakaś wada techniczna to nikon doskonale zdaje sobie sprawę z tego "faktu" i nigdy się do tego nie przyzna!!! Ile aparatów musieli by wymienić?? W ilu krajach?? Ile kasy by stracili? Taką sytuację trzeba nagłośnić!! W MEDIACH! Zorganizować jakąś listę, zebrać podpisy i wysłaś do Nikona! Tle, że tych podpisów nie wystarczy sto, ale znacznie więcej. I tu zaczynają się schody! Po ankiecie widać ilu jest użytkowników z opisanymi powyżej problemami! Tak pozostaje tylko indywidualna walka z N i tyle na temat! Pozdrawiam wszystkich!

ja 2,5 roku miałem D50, przejechałem z nim troszkę świata, robiłem zdjęcia w półtora metrowym śniegu (w tatrach), na egipskiej pustynii, podczas 2 godzinnych meczy w potężnych ulewach (na stadionach bez dachu) ... Ta puszka (mimo braku uszczelnień) była dla mnie magiczna i wspaniała.

Problem jest taki, że teraz mam D90 (a dokładniej to jego zwłoki)

a serwis Nikona jest taki jaki jest (podobno serwisy canona i sonego nie są wcale lepsze) ...
    maja w d.... prawa i obowiązki konsumenta / klienta

ja się nie obawiam o to "czy" mi naprawią aparat - bo to jest ich obowiązkiem!!!
    największym problemem jest to, że jest piękna pogoda, za moment zaczną się wakacje ... a serwis nikona podobno rzadko naprawia sprzęt krócej niż m-c!!!

mam w najbliższym czasie kilka ciekawych meczy z których powinienem przygotować fotorelacje,
    11 mam czerwca jechać na zlot nikona w Karkonoszach ale jak ja tam pojadę jeśli Nikon mi nie naprawi aparatu??? (a to ledwie 3 tygodnie).

chyba trzeba zbierać na jeszcze droższą puszkę albo trzeba pomyśleć o zmianie systemu
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartos Zobacz posta

a serwis Nikona jest taki jaki jest (podobno serwisy canona i sonego nie są wcale lepsze) ...
    maja w d.... prawa i obowiązki konsumenta / klienta

ja się nie obawiam o to "czy" mi naprawią aparat - bo to jest ich obowiązkiem!!!
    największym problemem jest to, że jest piękna pogoda, za moment zaczną się wakacje ... a serwis nikona podobno rzadko naprawia sprzęt krócej niż m-c!!!

chyba trzeba zbierać na jeszcze droższą puszkę albo trzeba pomyśleć o zmianie systemu
    Serwis Sonego tez trzyma ile wlezie....
    Jesli bardzo chcesz to zmien system, jednak uwazam ze miales pecha i trafiles na trefny sprzet i tyle, to sie zdaza...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darmesz Zobacz posta
    Jeżeli to jest jakaś wada techniczna to nikon doskonale zdaje sobie sprawę z tego "faktu" i nigdy się do tego nie przyzna!!! Ile aparatów musieli by wymienić?? W ilu krajach?? Ile kasy by stracili? Taką sytuację trzeba nagłośnić!! W MEDIACH! Zorganizować jakąś listę, zebrać podpisy i wysłaś do Nikona! Tle, że tych podpisów nie wystarczy sto, ale znacznie więcej. I tu zaczynają się schody! Po ankiecie widać ilu jest użytkowników z opisanymi powyżej problemami! Tak pozostaje tylko indywidualna walka z N i tyle na temat! Pozdrawiam wszystkich!
    Był już problem z D70 tzw. BGLOD Blinking Green Light of Death syndrom i Nikon naprawia to za darmo nawet po gwarancji.
    Konkurencja też ma problemy. Właśnie Canon przyznał się że w 1D/1Ds Mark III olej ścieka na matrycę
    http://www.dpreview.com/news/0905/09...1dsmarkiii.asp

oraz inny problem
    http://www.dpreview.com/news/0904/09...enoticeg10.asp
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

A co piszą o awaryjności D90 na obcojęzycznych forach? Jak ktoś zna dobrze język angielski niech tam spojrzy i zda relację.

Domyślnie

Dokładnie! Co o tym piszą na zagranicznych forach? Jak ktoś zna jakiś obcy język na tyle dobrze to niech poczyta troszkę i może przekaże nam jakieś ciekawe informacje

Domyślnie

Znalazłem coś takiego :
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=31793041
    Wg tego co pisze gość RAC1664 w serwisie zrobili :
    - wyczyścili mu matryce
    - wymienili czytnik kart sd

Dodatkowo często piszą że karty przy wyciąganiu siedzą ciasno w czytniku
    W każdym bądź razie nie ma konkretnej odpowiedzi.

Ja swoją D90 wysłałem do serwisu jakoś w marcu (po tygodniu odesłali). Nie zrobili nic. Napisali że wina karty. Kartę wymieniłem i od tego czasu nie mam errorów ( 2,5 miesiąca) . Obiektywy zmieniam często.

Pozdrawiam
    Pozdrawiam Wojtek

Domyślnie

malysan no jest to jakies pocieszenie ale z drugiej strony jak widze taki post jak ten http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...&postcount=252 gdzie kolega pisze ze karta dzialala pol roku i nagle zaczynaja pojawiac sie bledy to ciezko sobie wyobrazic ze karta sie "zużyła". Moje zdanie jest niestety troche inne niz wiekszosci tu na forum - uzywam wiele kart pamieci roznych firm i nie uwazam ze karty Sandiska to jakis cud techniki aczkolwiek sa takie jak wiele innych - po prostu dzialaja - bardziej zawsze problem lezal w sterownikach zwlaszcza wlasnie do kart SDHC. I to poprzez wlasnie owe sterowniki zawsze byl najwiekszy problem z komunikacja - tak przynajmniej bylo w wielu modelach PDA. Wezcie tez pod uwage ze wiele kart sie stosuje w nawigacjach samochodowych - czy tam wystepuja takie problemy ? Jedyne co rozni wiele tych kart ze jedna dziala troche szybciej a druga troche wolniej ale DZIAŁA. Sam nie wiem moze ja zawsze trafialem na dobre karty.

Sam tez sie zastanawiam czy uzywana D80 czy sie szarpnac na D90. Ale prawde powiedziawszy jest to dla mnie spory wydatek i nie chcial bym przy kazdej racie myslec ze kupilem bubel.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Esc Zobacz posta
    ...Sam tez sie zastanawiam czy uzywana D80 czy sie szarpnac na D90. Ale prawde powiedziawszy jest to dla mnie spory wydatek i nie chcial bym przy kazdej racie myslec ze kupilem bubel.
    Im się spodobał, ale może oni się nie znają.

Tutaj też mają nie najgorsze zdanie.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Im się spodobał, ale może oni się nie znają.

Tutaj też mają nie najgorsze zdanie.
    Tutaj nie chodzi czy się znają czy nie. Nikt nie zaprzecza, że D90 to dobry aparat, ale sprawę błędów trzeba wyjaśnić...

Domyślnie

Na nikonians nie wiedzialem jakis specjalnych narzekan na ten model. Moze trzeba poczekac na update firmware...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 25 z 44 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów