Cześć ponownie.
Jestem już po drugim weselu, tak jak napisałem wcześniej pobiegłem do MM po dwie nowe karty, kupiłem Toshibe 8GB Premium klas 4 i San Diska 4GB UltraII klas 4. Po piątkowych przeżyciach z 20-kilkoma Err, miałem nadzieje że te nowe karty rozwiążą problem, dodam że przeczyściłem wszystkie styki obiektywu, puszki i kart, zrobiłem jeszcze reset body, podpięty grip, dwie baterie.
Spostrzeżenia po weselu i zrobieniu około 1300 fotek:
Aparat pierwszy błąd pokazał po 600 fotkach na karcie Toshiba, w odróżnieniu do poprzednich błędów wystarczyło tylko zrobić OFF/ON bez wyjmowania baterii, błąd Err pojawił się na tej karcie 3x, naprawa to OFF/ON.
Na karcie SanDisk błąd pojawił się również 3x i tak samo OFF/ON naprawia problem.
Wnioski są takie że jest lepiejna poprzedniej karcie SanDiska był koszmar, tylko wyjęcie baterii naprawiało problem, czy jest to wina kart? czy po prostu puszka się dociera
tego już nie wiem, może na następnej imprezie będzie super, a może pucha padnie całkiem? Wątpię aby był to problem kart, czy obiektywów, wina leży po stronie puszki i tyle.
Prędzej czy później pewnie każdy tego doświadczy, obym się mylił.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami