Close

Strona 16 z 47 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 469

Domyślnie

nowy soft do tego aparatu na razie nie wyszedł więc wszyscy muszą mieć taką samą wersję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malysan Zobacz posta
    Teraz mam identyczną jak poprzednio : sandisk extreme III 20 Mbit/sec 4 Gb
    i tez z zestawu z czytnikiem. W FJ wymienili mi zestaw (karta + czytnik) na zestaw.

co do softu miałem wersję 1 (dokładnie numeru nie pamiętam a aparatu nie mam pod ręką) i dalej mam taki sam (sprawdziłem po przyjściu aparatu z serwisu)

malysan
    Ja mam taką samą i zero błędów z kartą, licznik - jakieś 2700 klapnięć.
    Piotr

Domyślnie

A ja coś czuje że temat powoli się wyczerpuje.

Wrzucam jeszcze 1 link.
    Link

Domyślnie

1400 klapnięć z kartami sandisk ultra II
    styki kart już mocno zmęczone (karty mają około rok czasu)
    odpukać żadnych przygód od nowości

może teraz jakaś partia trafionych kart wyszła, dlatego się cuda dzieją?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

wcześniej przechwaliłem się niestety, że u mnie błędów brak, trafił mi się jednak i wg mnie wygląda na to, że faktem jest, że problem ten dotyczy połączenia pomiędzy body a 18-105mm (tylko to posiadam), z czasem (u mnie) albo nawet i w nowych ekzemplarzach pojawia się minimalny luz na tym właśnie połączeniu i przez co pojawiają się błędy, także żadne zmiany softu tutaj nie pomogą, jedynie jakaś likwidacja tego luzu...... w jaki sposób nie mam pojęcia ... z tego co czytam serwis też narazie w niczym nie pomoże..... i tu tkwi moje pytanie ma ktoś jakiś pomysł jak ten luz usunąć (jest on minimalny słabo wyczuwalny ale jest, trzymając body w ręku można przekręcić obiektywem w lewo a potem w prawo)....

pozdrawiam serdecznie
    Nikon D90 + 18-105 VR + 70-300 VR + 35/1.8 (w miarę możliwości aktualizowane

Domyślnie

U nie w d50 i D80 też tak jest minimalnie można przekręcić obiektyw w mocowaniu. Nie tu tkwi błąd. Szukajcie dalej. Obserwuje ten wątek od początku, bardzo ciekawy przypadek z tymi D90.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

W moim D60 jest bardzo trudno przekręcić zamocowany obiektyw. Jeśli już, to są to nieomal niezauważalne, bardzo ciasne luzy.
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

A jak sobie radzicie po pojawieniu się błędu F-- ? U mnie wyłączenie i włączenie nie pomaga natomiast pomaga poruszenie obiektywem który ma lekki luz na mocowaniu ale z drugiej strony boję się, żeby poprzez takie poruszanie luz się nie powiększył.
    Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

F--, pojawił mi się wczoraj (po raz pierwszy) i to na statywie czyli krzywdy mu nie robiłem, ale tak jak u Ciebie poruszenie obiektywu i wszystko wraca do normy.
    dzis oglądałem organoleptycznie połączenie body - obiektyw i lipa nie widać żadnego miejsca "wyrobionego"
    i co z tym fantem robić..... wg mnie Nikon powinien przekonstruować mocowanie w obiektywie, chyba jednak tworzywo (jakie by ono nie było) nie zdaje egzaminu do połączenia tu powinna być stal....

i wg mnie w tm miejscu tkwi problem D90 z kitem

pytanie brzmi w tym momencie czy komuś z innym szkłem przytrafił się taki problem??
    Nikon D90 + 18-105 VR + 70-300 VR + 35/1.8 (w miarę możliwości aktualizowane

Oszczędny w słowach Awatar eXtreme
    Miasto
    Olsztyn/Gdańsk

Domyślnie

Również stawiałbym na luzy obiektywu. Ruszając nim błąd pojawiał się i znikał

Strona 16 z 47 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów