nowy soft do tego aparatu na razie nie wyszedł więc wszyscy muszą mieć taką samą wersję
Szukaj
nowy soft do tego aparatu na razie nie wyszedł więc wszyscy muszą mieć taką samą wersję
A ja coś czuje że temat powoli się wyczerpuje.
Wrzucam jeszcze 1 link.
Link
1400 klapnięć z kartami sandisk ultra II
styki kart już mocno zmęczone (karty mają około rok czasu)
odpukać żadnych przygód od nowości
może teraz jakaś partia trafionych kart wyszła, dlatego się cuda dzieją?
wcześniej przechwaliłem się niestety, że u mnie błędów brak, trafił mi się jednak i wg mnie wygląda na to, że faktem jest, że problem ten dotyczy połączenia pomiędzy body a 18-105mm (tylko to posiadam), z czasem (u mnie) albo nawet i w nowych ekzemplarzach pojawia się minimalny luz na tym właśnie połączeniu i przez co pojawiają się błędy, także żadne zmiany softu tutaj nie pomogą, jedynie jakaś likwidacja tego luzu...... w jaki sposób nie mam pojęcia ... z tego co czytam serwis też narazie w niczym nie pomoże..... i tu tkwi moje pytanie ma ktoś jakiś pomysł jak ten luz usunąć (jest on minimalny słabo wyczuwalny ale jest, trzymając body w ręku można przekręcić obiektywem w lewo a potem w prawo)....
pozdrawiam serdecznie
Nikon D90 + 18-105 VR + 70-300 VR + 35/1.8 (w miarę możliwości aktualizowane
U nie w d50 i D80 też tak jest minimalnie można przekręcić obiektyw w mocowaniu. Nie tu tkwi błąd. Szukajcie dalej. Obserwuje ten wątek od początku, bardzo ciekawy przypadek z tymi D90.
W moim D60 jest bardzo trudno przekręcić zamocowany obiektyw. Jeśli już, to są to nieomal niezauważalne, bardzo ciasne luzy.
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
A jak sobie radzicie po pojawieniu się błędu F-- ? U mnie wyłączenie i włączenie nie pomaga natomiast pomaga poruszenie obiektywem który ma lekki luz na mocowaniu ale z drugiej strony boję się, żeby poprzez takie poruszanie luz się nie powiększył.
Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443
F--, pojawił mi się wczoraj (po raz pierwszy) i to na statywie czyli krzywdy mu nie robiłem, ale tak jak u Ciebie poruszenie obiektywu i wszystko wraca do normy.
dzis oglądałem organoleptycznie połączenie body - obiektyw i lipa nie widać żadnego miejsca "wyrobionego"
i co z tym fantem robić..... wg mnie Nikon powinien przekonstruować mocowanie w obiektywie, chyba jednak tworzywo (jakie by ono nie było) nie zdaje egzaminu do połączenia tu powinna być stal....
i wg mnie w tm miejscu tkwi problem D90 z kitem
pytanie brzmi w tym momencie czy komuś z innym szkłem przytrafił się taki problem??
Nikon D90 + 18-105 VR + 70-300 VR + 35/1.8 (w miarę możliwości aktualizowane
Również stawiałbym na luzy obiektywu. Ruszając nim błąd pojawiał się i znikał![]()
Skontaktuj się z nami