Close

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 145

Domyślnie

To była odpowiedź na pytanie, czy D5000 nadaje się na pierwszą lustrzankę do robienia zdjęć. Wcześniej autor wątku pisał, że aparat jego kolegi robi pięęęękne zdjęcia. Więc napisałem, że każdy z tych aparatów nadaje się do robienia dobrych zdjęć, w domyśle miałem: jeśli tylko fotograf będzie umiał je wykorzystać. Strasznie jestem wrażliwy na twierdzenie, że aparat robi zdjęcia.

Domyślnie

Można by ciągnąć temat długimi autostradami i cytować każde słowo użytkowników. Ważne, iż amator kupi sprzęt i się za niego zabierze z chęciami. Tak jak powyżej wspominają ludzie tak i ja powiem. Warto inwestować w technologię, warto kupować nowszy sprzęt (o ile będzie miał starczyć na dłużej i ma się zasoby), warto także pytać gdyż polecić można każdy aparat, ale i tak Ty drogi czytelniku będziesz pstrykał, a aparat jako narzędzie będzie tylko pomagać Twoje marzenie zapisać i odpowiedni naświetlić, etc, etc. Nie ma się co czepiać. Może i już zaczynam się rządzić (chociaż dopiero, co się uczę), to temat o lustrzance do 3000zł byłby zdatny (upowany co jakiś czas - nawet byłbym w stanie się tego podjąć).
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

A ja mam taki problem : kupić D90 z N18-200 czy D300 z 50/1.8.... Cena tego pierwszego zestawu ok.5800, a drugiego w promocji 5999zł. Jak kupię drugi zestaw, to w tym roku nie będzie już kasy na większą ogniskową . Nie wiem co robić...

Domyślnie

Ja bym się nie zastanawiał i brał D300

Domyślnie

D300 ma lepszą matrycę i jest zestawem takim hmm już bardziej PRO. Chociaż jeżeli masz zooma z VR 18-200 Nikonowskiej produkcji i bardzo dobre body, to nie masz co się ekscytować D300 tylko brać D90. Jedynie, że skusisz się nabyć D300 ze stałką, a następnie się jej za pomocą internetu pozbyć.
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

^^na pierwszy aparat to bym i tak proponowal komus zakup wlasnie D90/D5000 i jakis lepszy obiektyw, niz D300 z jakims 18-55 czy innym podobnym tworem wyobrazni (bez urazy dla posiadaczy kitowych zestawow, bo sam takowy posiadam 18-135). sam od kilku lat pstrykam D80 i w zupelnosci mi to wystarcza, a miedzy czasie wole rozbudowac szklarnie. aparaty sie wymienia co rusz, ale dobre szklo zostanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RRBM Zobacz posta
    cambridgei - nie śpiesz się z umieszczaniem zdjęć na tym forum, uwierz mi.
    Nie rozumiem dlaczego...boisz się konstruktywnej krytyki? Do następnego zdjęcia drzewa dorzuć rady, które tu dostałeś i będzie lepiej
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    A ja mam taki problem : kupić D90 z N18-200 czy D300 z 50/1.8.... Cena tego pierwszego zestawu ok.5800, a drugiego w promocji 5999zł. Jak kupię drugi zestaw, to w tym roku nie będzie już kasy na większą ogniskową . Nie wiem co robić...
    A może D90 body 3000zl, N18-105 1000zl, N50/1.8 500 zł, SB900 1500 zł, razem ok 6000 i masz cacy na poczatek.
    Nikon D5000 + 18-105 + 35 + Metz 48 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Nie rozumiem dlaczego...boisz się konstruktywnej krytyki? Do następnego zdjęcia drzewa dorzuć rady, które tu dostałeś i będzie lepiej
    Nie chodzi o konstruktywną krytykę, bo tej się nie boję.
    Tylko o to, żeby nie wrzucać pierwszych lepszych zdjęć, żeby udowodnić wszystkim, że mój aparat też robi zdjęcia.
    A takie wrażenie odniosłem czytając posty założyciela wątku.

A tak kończąc OT.

Zaczynam odnosić wrażenie, że nowe, tanie aparaty zmierzają w kierunku dotykowego ekranu, odtwarzacza mp3 itd.
    Dla mnie już LV to trochę niewłaściwa droga.

Domyślnie

Właśnie przed chwilą byłem w MM i potrzymałem () D300 i D90. Bez dwóch zdań, lepiej leży w ręku D300....

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów