Close

Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415
Pokaż wyniki od 141 do 145 z 145

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Tylko np. jak kto by chciał się manualami pobawić to albo tańsze puszki i full manual, albo Dxxx i pomiar światła - co nie oszukujmy przydatną rzeczą jest. No i tu Nikon niestety leci w ch... znaczy kulki. Dlatego dobrze jest wiedzieć czego się oczekuje od aparatu, a raczej do czego się tego aparatu będzie używać poza zdjęciami u cioci na imieninach
    To jest dobre podejście do kupna aparatu. Ja np nie wiedziałem, że będę lubił manualne stałki (mam 3 sztuki) i D80 bez pomiaru światła jest trochę upierdliwy... Przydałaby się funkcjonalność D200. Ale z drugiej strony często z nich nie korzystam, więc dobieranie ekspozycji na oko nie jest aż tak problematyczne jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka.

Cytat Zamieszczone przez clueless Zobacz posta
    polukaj po sklepach typu media expert, media markt, saturn, electro world i innych takich. w czasie wakacji mają wiele promocji (typu: o 20% taniej, albo bez vatu!) w związku z taka promocją kupiłam mojego d5000 za 2880(niestety ta promocja już się skoczyła).
    Czytałem ostatnio fajny test D5000. Funkcjonalność dla przeciętnego zjadacza małpek jest wystarczająca. Jednakowoż cena blisko 3000 PLN za samo body jest na razie dość wysoką ceną.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    To jest dobre podejście do kupna aparatu. Ja np nie wiedziałem, że będę lubił manualne stałki (mam 3 sztuki) i D80 bez pomiaru światła jest trochę upierdliwy... Przydałaby się funkcjonalność D200. Ale z drugiej strony często z nich nie korzystam, więc dobieranie ekspozycji na oko nie jest aż tak problematyczne jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka.
    Zwłaszcza biorąc pod uwagę różnicę w cenie... za którą można kupić szkiełko lub lampę, albo szkiełko i lampę Za to wymieniając puszkę wypadałoby zakupić model z wyżej pólki (Dxx -> DXX) a starą zostawić sobie jako zapas.
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 21-08-2009 o 21:01
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Zwłaszcza biorąc pod uwagę różnicę w cenie...
    Ja kupiłem D80 + 18-55VR w momencie gdy w sklepach były ostatnie sztuki D200. Chciałem się załapać na promo w saturnie, ale nie zdążyłem. Kosztowałoby mnie to tylko 500 PLN drożej za body w stosunku do tego co dałem za D80 + kit. Narazie jakaś szalona promoca w postaci wejścia na rynek D400 się nie szykuje, więc chyba trzeba kupować co jest
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!

Oszczędny w słowach Awatar Garos
    Miasto
    HollyŁódź

Domyślnie

Myślę iż warto poczekać do września lub października to może też pojawią się jakieś obniżki cenowe.Teraz jeszcze trwa okres wakacyjny i wiadomo iż aparaty mają większe zainteresowanie więc nie będzie dużych rabatów.
    Nikon D300 + kilka weków
    www.fotokadry.wordpress.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Garos Zobacz posta
    Myślę iż warto poczekać do września lub października to może też pojawią się jakieś obniżki cenowe.Teraz jeszcze trwa okres wakacyjny i wiadomo iż aparaty mają większe zainteresowanie więc nie będzie dużych rabatów.
    Tutaj trzeba uważać. Był czas kiedy bardziej interesowałem się promocjami. Często była stosowana praktyka znacznego podnoszenia cen na kilka tygodni przed promocją. Potem w gazetce pojawia się jakaś duża obniżka, która w stosunku do ceny przed obniżką jest bardzo atrakcyjna. Jednak gdy porównywało się ceny sprzed kilku tygodni, to cena była zbliżona a nawet wyższa (raz takie coś widziałem).
    Poza tym jest kilka dobrych sklepów internetowych, które mają konkurencyjne ceny w stosunku do wielkich sieci AGD-RTV.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!

Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415

Uprawnienia umieszczania postów