Close

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 145

Domyślnie

już się nie mogę doczekać !

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cambridgei Zobacz posta
    już się nie mogę doczekać !
    Jestesmy z toba. Trzymaj sie;>

Domyślnie

Na początek czemu, nie. Trzeba iść z duchem czasu. Skoro video odgrywa taką ważniejszą rolę, to trzeba zaopatrzyć się w takie cudo. Osobiście jestem przeciwny wszelkim nowym technikom typu video w aparacie. Rozumiem, że wiele osób mnie poprze lub naskoczy na moją osobę za takie treści. Dla mnie D80 to już wyżyna, zapewne za te kilka lat będę przesiadał się na coś pokroju D300 (może i będzie D400 wtedy) Kupiłem go ze względu na jego cenę 2099 zł w EURO. Teraz waha się pomiędzy 3000zł w co niektórych sklepach - masakra.

Jak już kupisz D5000, to napisz nam trochę jakiż to on jest fajny (nie naśmiewam się!) i jak sprawuje się ekran. - Powodzenia i miłego wejścia w świat foto.
    Gdybyś nie chciał video, to tak jak kolega powyżej napisał: D40 + zestaw akcesoriów i możesz lecieć w plener.
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

Spoko napiszę jak tylko go dostane i postaram się cyknąć fajne foty !!!!! chcę już aparattt !

Domyślnie D5000 ;-)

Hey. Fociłem K200D, D80, D90 no i posiadam D5000. Powiem tak, K200D fajny korpusik +KIT ale jego stabilizacja cieniutka jak nici. Przez 6 miechów posiadałem D60 +kicia 18-55 ED II, teraz znalazłem kupca na niego i posiadam od 3 dni D5000 +18-105. Tak co dla mnie jest na + to to : Cmos, 11 AF, szybsze szkiełko tzn. AF, LV ale to rzadko będę używał. A że nie ma silnika hehe kupię szkło z AF-S no lub tego pełnego CLS, jedynie co zauważyłem w porównaniu z 18-55 to to że 18-105 jak jest blisko mocnego światła robi przekłamania ,bliki na szkiełku. D80 i D90 lepiej się trzyma. ale to kwesti przyzwyczajenia. D5000 to lustereczka dla tatusiów co mają córki, dlatego LV, filmy i 18-105.
    D3100|18-105 VR

Domyślnie

Heja.

O, fajnie, widać zapał.

Aleee - tylko jedną rzecz chciałem od siebie dodać - 18-105 jest naprawde fajne na początek (wiem, sa używam), ale do makro sie raczej nie nadaje...
    ef-ixy, de-ixy plus pare gratow starszych ode mnie.
    tomaszpietrek.carbonmade.com

Domyślnie

Przekonamy się po zdjęciach wykonanych przez kolegę (kupującego). Dopiero, co się uczę w makro - więc nie mam co porównywać - chyba będzie musiał dokupić Raynoxa.
    Chyba wolę klasyczny wizjer i przeglądanie później na ekranie. Live view to nie dla mnie - zbyt smętnie. Filmy tym bardzej nie grają dla mnie żadnej roli. Wątpię abym korzystał z takich gadżetów skoro posiadam kamerę. Ale każdy ma swój gust. Wolę poczekać, aż wypuszczą korpus z piekarnikiem, to może i dla przyszłej żony się przyda
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

Do makro i obiektyw szerokokątny w swoim czasie jak tylko dostane go zamieszczę foty !

Domyślnie

cambridgei - nie śpiesz się z umieszczaniem zdjęć na tym forum, uwierz mi.
    Opiszę ci moją historie z zakupem prawdziwego aparaty fotograficznego.
    Zaczęło się niewinnie, gdy mój wysłużony Canon A510 wydał mi się niewystarczający mimo trybu manual.
    Do zakupu przymierzałem się około roku czasu.
    Pierwszy typ padł na Canona 1000D, po wielu lekturach dowiedziałem się jak mało wiem ( ile lustrzanka ma zuma itd.)
    No i zaczęło się pod górkę. Czytanie artykułów, opisów, testów. ostatecznie wybór padł na Nikona D90 z 18-105. ( budżet przekroczony 2,5 krotnie, od planowanego na początku.
    Z głową pełną wiedzy, z pustym kontem i wymarzonym aparatem, poszedłem CYKNĄĆ FOTY.
    Jakie było moje zdziwienie jak swoje pierwsze wypociny obejrzałem na monitorze komputera.
    Blade to takie, kadry nieciekawe. Ze zdjęć wieje nudą jak z polskich filmów. Po prostu Zgroza, Zgroza, Zgroza.
    Zachodząc w głowę doczytałem na końcu instrukcji do aparatu, małym druczkiem , że to nie aparat robi zdjęcie tylko ja. A aparat jest tylko narzędziem. ( wiem, że nie ma, Ale powinno być. I to na pudełku Grubą czcionką).
    Przyszedł czas na teoretyczną naukę robienia zdjęć. I tu zaczęła się jeszcze większa górka.
    Pomimo wiedzy teoretycznej zdjęcia nadal wychodzą mi nijakie, i nie lepsze jak gdybym kupił sobie małpkę za 500 PLN.
    Ale ( i tu trochę przemyśleń dla ciebie, zanim wydasz pieniądze ) cieszę się z każdego dobrze zrobionego zdjęcia nawet jednego na sto.
    Chcę się uczyć dalej, i choć trochę zbliżyć się średniej na tym forum.
    Nie zrażam się nieudańcami, bo dzięki nim dowiaduję się co robię źle.
    Dopiero teraz wiem, że naprawdę się uczę tego ciężkiego hobby.

A teraz krótkie podsumowanie.

1. Pomimo zakupu lustrzanki, na początku nie będziesz robił lepszych zdjęć niż na zwykłej małpce.
    2. Aparat to tylko narzędzie, im lepsze kupisz tym na dłużej na początek ci starczy ( i ile się nie zniechęcisz )
    3. Oglądaj zdjęcia na forum i czytaj co w nich jest nie tak ( z przesiewem informacji )
    4. Ucz się. ucz się i jeszcze raz ucz się.
    5. Zbieraj pieniądze. ( bo ja swój budżet z przed półtora roku temu przekroczyłem 2,5 krotnie. A za tydzień po zakupie dodatkowego obiektywu i lampy będzie już 5 krotnie).
    6. Czytaj forum i nie pisz jak byś dzięki nowemu aparatowi złapał boga za nogi, bo nie zrobisz tutaj na nikim wrażenia, a tylko się spalisz.

Życzę powodzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprycjusz Zobacz posta
    Tak, nadaje się idealnie.

Podobnie zresztą jak D40, D60, D90, D300, D700, D3 i D3x.
    Temat w zasadzie juz wyczerpany,pare osob wykazalo chec pomocy,udzielilo porad itd ...tylko jeszcze ja sie spytam po co takie posty jak Ten ? - jesli chesz zadrwic z niedoswiadczonej osoby ,ktora pyta sie o rade bardziej obeznanych w temacie to moze lepiej nic nie pisac...jak mawiaja , milczenie jest złotem
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów