Close

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Domyślnie 1 Lustrzanka Cyfrowa Nikon

Witam . Jestem tutaj nowy .Chciałbym kupić moją 1 lustrzankę cyfrową Nikon . Zafascynowałem się lustrzankami kiedy zobaczyłem aparat kolegi Nikon D200 i zdjęcia jakie robi . WYPAS !!!!

i Sprawa wygląda tak .Parę osób których znam poleciło mi D5000 w zestawie z 18-105 vr.
    Czy wy też byście polecili mi D5000 ? ( wiem że D90 jest lepszy bo ma tam jakieś bajery na lampy itp ale mi tego raczej nie potrzeba nie będę kupował lepszej lampy itp . ) może jakieś inne obiektywy tylko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cambridgei Zobacz posta
    (...)Chciałbym kupić moją 1 lustrzankę cyfrową Nikon . Zafascynowałem się lustrzankami kiedy zobaczyłem aparat kolegi Nikon D200 i zdjęcia jakie robi . WYPAS
    Jakie aparat robi zdjęcia... Polecam zenita.

Domyślnie

nie rozumiem ?

Domyślnie

No tak bo kolega ma taki....i robi taaaakie foty....
    Może ktoś ma checi coś innego napisać.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

poprostu chciałem zapytać czy Nikon D5000 nadawał by się na 1 lustrzankę + 18 - 105

Domyślnie

Tak, nadaje się idealnie.

Podobnie zresztą jak D40, D60, D90, D300, D700, D3 i D3x.

Domyślnie

Kup sobie. D5000 to z pewnością świetny aparat. Ja też, gdybym miał pieniądze, zamieniłbym moją starą Astrę na nowego Porsche, chociaż kierowcą jestem takim sobie. Każdemu wolno przecież jeździć czym chce, chociaż nie wszyscy to rozumieją.
    Zwłaszcza posiadacze lustrzanek.
    http://www.flickr.com/photos/blazeje/

Domyślnie

Jako pierwszą lustrzankę kupiłem D90 i 18-105, uczę się cały czas (jest mobilizacja) i efekty coraz lepsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cambridgei Zobacz posta
    Witam . Jestem tutaj nowy .Chciałbym kupić moją 1 lustrzankę cyfrową Nikon . Zafascynowałem się lustrzankami kiedy zobaczyłem aparat kolegi Nikon D200 i zdjęcia jakie robi . WYPAS !!!!

i Sprawa wygląda tak .Parę osób których znam poleciło mi D5000 w zestawie z 18-105 vr.
    Czy wy też byście polecili mi D5000 ? ( wiem że D90 jest lepszy bo ma tam jakieś bajery na lampy itp ale mi tego raczej nie potrzeba nie będę kupował lepszej lampy itp . ) może jakieś inne obiektywy tylko

Kiedy czytam Twoją wypowiedź jestem w stanie stwierdzić jedno: Tobie podoba się aparat kolegi. Bo a) robi wypas zdjęcia - a spytałeś kolegi ile w tym siedzi i jak to robi, że zdjęcia są takie WYPAS !!!! ???
    b) wygląda pro - jak kupisz sobie 1 lustrzankę też będziesz PRO!

Jeżeli chcesz D5000, masz tyle kasy i jesteś gotów aby wejść w świat fotografii, to nie pytaj tylko kupuj. D5000 zagwarantuje Ci wszystko. Jednak cena D5000 jest spora więc zastanów się lepiej z 10x czy wykorzystasz możliwości D5000.

Koledzy natomiast starają Ci się wytłumaczyć, to iż lepszy aparat z pełną gamą funkcji ma tylko pomagać Ci zrobić zdjęcie. Twoim zadaniem jest wprowadzenie odpowiednich danych do korpusu i zrobienie fotki.

Jak mam Ci polecić aparat na który się nie wykosztujesz, to bierz D40, D50, D60, D70/70s, D80 - wszystko to używki kupisz do 2000zł.

Najlepiej by było gdybyś sprecyzował co będziesz fotografował - (zastanów się! Odpowiadając wszystko zrobisz z siebie błazna, odpowiadając nie wiem - idiotę) Lepiej powiedz na czym Ci zależy, a każdy z nas doradzi Ci co masz wybrać. Dodaj także informację o funduszach - ile chcesz przeznaczyć na pierwsze body. Dochodzi do tego torba, z czasem statyw, a potem nawet i lampa gdyż wbudowana nie spełnia wszystkich wymogów.

Co do Twojej wypowiedzi o D90 - tak znajdą się tacy, co powiedzą, że D90 jest lepsze. Toć to przecież taka lepsza lustrzanka. D80 też niczego sobie - chociaż już dziadkiem został i wnuczęta ma. STANOWCZO ZALECAM CI ABYŚ ZASTANOWIŁ SIĘ NAD TEMATAMI SWOIM ZDJĘĆ I PODAŁ FUNDUSZE. Przemyśl też jakie ogniskowe będziesz wykorzystywał.
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

Tomek B dzięki ! masz racje
    Co fotografować ! Sporo podróżuje zależy mi na krajobrazach i zwierzętach głównie w tym fotki makro !

A co do funduszy 3500 zł

http://sklepfotograficzny.pl/aparaty...5000-18-105mm/

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów