Szukaj
no faktycznie to co napisalem to sporo kasy.
ale mneijsza o wiekszosc.
.. mialem nadzieje, ze pokazesz cos ze swoich prac, fotograficznych jak i po manipulacjach cyfrowych.
damy rade?
Nikon D300, AF-S Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5 G ED, Cokin ND 0.9 Grad 3 Step. SB-900, Manfrotto Tripod
Nie mam nic ciekawego do pokazania - rąbię głównie zdjęcia i gazetki dla hipermarketów, druki używane w hotelach, katalogi i kalendarze.
no coz.. chyba jak to w profilu cyt. ' ponury buc'.
po co komu taki sprzet do robirenia kaledarzy ulotek i jakis ******* do hipermarketow? chyba ze dobrz placato wtedy spoko. zreszta nie moja sprawa. poprostu ciekawy bylem twojej tworczosci i tyle.
a ze ponurosc twoja wygrala nad uprzjemoscia i podzieleniem sie z kims innym to trudno.
z gory dziekuje.
pozdrawiam
Nikon D300, AF-S Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5 G ED, Cokin ND 0.9 Grad 3 Step. SB-900, Manfrotto Tripod
To nie ma nic wspólnego z uprzejmością - po prostu ostatnio nieczęsto robię coś ciekawego. Twórczo pracuję niewiele, sam fotografuję głównie pierdoły, pracuję sporo z fotografiami, ale wykonanymi przez innych - a tymi nie bardzo mam jak się pochwalić.
Czornyj, a miales przyjemnosc popracowac na Mac'u? ale popracowac tzn zrobic kilka, kilkanascie lub kilkadziesiat zdjec?
wgodniej i wydajniej pracuje sie na kompie, ktory ma normalny system operacyjny tzn nie pozera Ci pamieci, ktory sie nie zawiesi podczas pracy na warstwach lub nie zrestartuje. to jest wlasnie przyjemna i wydajna praca. zostaw swoj komputer wlaczony przez tydzien pracujac na nim...daje sobie reke uciac, ze po tygodniu bedziesz musial go uruchomic ponownie bo winda bedzie tak spowalniac kom, ze krew cie zaleje...ja tego problemu po dwoch tygodniach nie mialem. komp pracuje tak jak po wlaczeniu.
nie wiem jak to wyjasnic, ale odkad mam Mac'a wydruki czy wlasnie kalendarz wygladaja tak jak tego chce. z poprzednim kompem bylo tak, ze foty musialem rozjasniac do druku zeby byly takie jakie mi sie podobaja. w tej chwili brak problemow. obrabiam fote, wysylam do labu, ide odbieram i jest wszystko tak jak ma byc. nie za jasno, nie za ciemno - w sam raz![]()
ja to wlasnie nazywam przyjemna i wydajna praca...
czy ja musze skonczyc IT zeby moc pracowac na kompie bez grzebania w nim? jakos czasu na takie rzeczy nie mamlubie pracowac komfortowo i dlatego zdecdowalem sie na Mac'a. wlaczam, obrabiam, wysylam . (kropka) bez marnowania czasu w sieci na znalezienie odpowiedzi na nurtujace pytania lub dzwonienie do fachowcow, ktorzy i tak nie sa w stanie przez telefon pomoc...naprawde nie lubie marnowac czasu na bzdury...
MAC - i zycie stalo sie prostrze![]()
doklanie jak mowisz. bo wiekszosc polakow to lubi pokrecic i cos pomajsterkowac, ponarzekac. ...ale po jakims czasie grzebania w kompach w probach systemu i oprogramowania dochodza do perfekcji i po kazdej nast instalacji systemu na nowo musza cos dostrajac, dluuubac, instalowac.
..no chyba ze ktos lubi (sie szczycic) ze sobie pouststawial sam.
a narzekanie jest domena polskiego narodu i to we wszystkim chyba. z macami w srod kompow to jak wsrod samochodow. chcesz kupic japonczyka? zazwyczaj na forach odradzaja tylko ze wzgl na cene czesci. najlepiej to niemca kupic. a niemiec swoja niezawodnosc stracil juz pare lat temu. a jak juz mowa o jakims japoncu to ze np 143KM to malo a sam delikwent rozbija sie starym passatem. i badz tu madry i pisz wiersze. albo gangsterkie, flagowe BMW. idzie jak przecinak. a dlaczego nie honda s2000? tylk z poj 2 litry ma 250KM i to bez turbo. hmmm.... dziwny narod.
Skontaktuj się z nami