-> Borowa - ale mi nie chodziło o CiebieMiałem na myśli osoby udzielające się aktywnie w offtopowaniu tego wątku i próbujące za wszelką cenę przekonać Czornyja, że Mac wielkim jest i basta
Każdy robi to, co uważa za słuszne, z bardziej lub mniej logicznych powodów. Sam kiedyś byłem blisko zakupu MBP (kiedy $ cudownie dołował względem złotego), uwielbiam design Apple i podobają mi się niektóre rozwiązania software'owe, ale to nie jest powód, żebym każdego przekonywał o ich wyższości nad pecetami
Odpowiadając na Twoje pytanie - z osiągami nie byłoby problemu, bo mac to w tej chwili technicznie to samo. W żywotności bakterii się nie orientuję, ale 17" MBP pewnie nic nie przebije; brak wirusów i stabilny system - mamy rok 2009 a nie 1998, Windy przeszły w tym czasie dłuuugą drogę i ze stabilnością już nie jest tak źle jak zdeklarowani makowcy uważają. Jeśli potrzebujesz większej stabilności i żadych wirusów, jest przecież linux... Oczywiście na tą chwilę nie ma dla niego w pełni profesjonalnych programów graficznych, więc do pewnych zastosowań się nie nadaje, ale wymagania, które podałeś, spełnia.
Graficy używają maków często z przyzwyczajenia, w tej chwili różnica jest marginalna. Chyba, że to twój komputer "do wszystkiego" - wtedy rzeczywiście zalety OSX-a zaczynają się ujawniać.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami