Close

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Wątek: jaki mac?

Domyślnie

Wrzuce swoje trzy grosze.
    Swojego pierwszego Maca (uzywany MacBook Pro 15'' 2.16Ghz, 4GB RAM, 250HDD) kupilem pol roku temu na Allegro. Mialem szczescie, zaplacilem tyko 2700PLN. Od niedawna w biurze pracuje na drugiej makowce (nowy MacBook 13.3'' unibody).

Nie przypuszczalem ze kiedys to powiem, ale po pol roku nie wyobrazam juz sobie powrotu do PCta.
    Piekna estetyka, super szybki i solidny system operacyjny (pod maska UNIX).

Jesli tylko sie nie boisz, sprobuj wyrwac uzywana maszyne. Nowki sa absurdalnie drogie (Stefanowi Jobsowi ostatnio palma odbila).
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

-> ENZO całkiem ciekawa propozycja
    w cenie MBP mam jeszcze Lenovo ThinkPad W500 (NRA2XPB) http://www.komputronik.pl/Notebooki_...elny,id,64068/

ogólnie szukam laptopa który ma mocną kartę, dobrą wytrzymałą baterię no i kilka innych rzeczy które mnie interesują - niestety wszystkie obecne PCety są na VISTA - a ja dostaję szału jak ją widzę...

Plus PC jest tai że kupując PSa na PC mogę mieć go na głównej maszynie i na laptopie o ile się nie mylę - zgodnie z licencją
    Ostatnio edytowane przez Borowa ; 05-05-2009 o 13:25
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamil Zobacz posta
    Wrzuce swoje trzy grosze.
    Swojego pierwszego Maca (uzywany MacBook Pro 15'' 2.16Ghz, 4GB RAM, 250HDD) kupilem pol roku temu na Allegro. Mialem szczescie, zaplacilem tyko 2700PLN. Od niedawna w biurze pracuje na drugiej makowce (nowy MacBook 13.3'' unibody).

Nie przypuszczalem ze kiedys to powiem, ale po pol roku nie wyobrazam juz sobie powrotu do PCta.
    Piekna estetyka, super szybki i solidny system operacyjny (pod maska UNIX).

Jesli tylko sie nie boisz, sprobuj wyrwac uzywana maszyne. Nowki sa absurdalnie drogie (Stefanowi Jobsowi ostatnio palma odbila).
    tak, fakt są super drogie .... ale muszę mieć FVAT..... i brak problemów
    Mam już rozpisanego MACa w dofinansowaniu więc zmiana choć możliwa - niesie masę problemów z pismami i zgodą...
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakoop Zobacz posta
    dlaczego wolny?
    Bo wolno działa

Cytat Zamieszczone przez enzo Zobacz posta
    >>Adrian

Iphon'e jest wolny? Bez przesady, uzywalem Nokii E50 i E51 i ta pierwsza byla od IP wolniejsza a druga najwyzej taka sama a to tylko telefony a IP to jednak cos wiecej. Poza tym ten dotykowy ekran jest zajefajny
    Te nokie to na symbianie? Jeżeli tak to się nie dziwię Symbian jest jeszcze wolniejszy. Natomiast sam iphone nie jest szybkim telefonem. Ekran jest wporzo - fakt :]
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

na poczatku grudnia 2008 kupilem MacBook Pro 15" ze starej linii zaplacilem 6400PLN (2.54 procek, 2Gb RAM + 2 dokupione, 512mb grafika) jest to moja glowna maszyna do obrabiania zdjec - tydzien temu otrzymalem kalendarze, a w przyszlym tygodniu dostane pocztowki (wsyztkie zdjecia obrabiane na laptopie) gdybym Wam pokazal produkt koncowy to byscie nie widzieli roznicy miedzy PC + Eizo (10k) a MBP za 6k

przyjemnosc pracowania z Mac'iem jest ogromna, zwlaszcza gdy ma sie otwartych kilkanascie aplikacji i folderow jeden klawisz i podglad wszystkich otwartych okien albo takie SPACES 4 pulpity w jednym juz nigdy nie wroce do PC
    Mac jest wart wydanych pieniedzy...moj pracuje tak cicho, ze gdyby nie pobieral aktualizacji oprogramowania to wogole bym nie wiedzial, ze komp dziala
    3xMAC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    gdybym Wam pokazal produkt koncowy to byscie nie widzieli roznicy miedzy PC + Eizo (10k) a MBP za 6k
    Może nie róbmy sobie jaj - od śp. T60p nie ma w lapkach choćby znośnych LCD-ków i maczek nie stanowi tu specjalnie wyjątku. Jest trochę lepszy niż nędzny.

Domyślnie

no to w sumie Eizo tez jest troche lepszy niz nedzny. znajomy, ktory mi skladal kalendarz oraz pocztowki pracuje wlasnie na jednym z Eizo. bylem u niego w styczniu i przerzucalem zdjecia z mojego kompa (troche lepszy niz nedzny) na jego kompa (wyglada na to, ze tez troche lepszy niz nedzny) ja nie widzialem roznicy i on tez nie, a na codzien zajmuje sie grafika i DTP.

Czornyj podaj mi adres wysle Ci kartke zrobiona na Maczku i to na laptopie :P jak ja otrzymasz to napisz mi co jest nie tak (kolory, cienie itp itd) bo moze rzeczywiscie powinienem kupic monitor za 15k zeby kalendarze czy pocztowki byly jeszcze lepsze nie wspominajac juz o wydrukach 40x60

Domyślnie

Makówki mają p*****e ustawienie Gamma (1.8 ).
    Mozna oczywiscie przestawic na 2.2, ale pojawia sie powazny problem - wszystkie programy Apple'a do obrobki video pracuja w 1.8, tzn. film obrobiony w a) Quicktime b) iMovie c) FinalCut Pro bedzie wygladal strasznie (sprany, sztucznie podjasniony) na monitorze pracujacym @gamma 2.2. Rzuccie okiem na rezultaty Googla "mac gamma quicktime". Problem znany chyba od 2 lat, Apple leje toto szerokim strumieniem.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

Robiłem składy na 14" CRT w 1024x768 interlaced, przy którym ten maczek to jest proofiarka - to nie jest żaden argument.
    Nie twierdzę też wcale, że do dtp-u konieczny jest high-endowy monitor do krytycznej oceny barw.

Twierdzę natomiast stanowczo, że obraz na 15" diodaku z MBP za cholerę nie będzie przypominał obrazu na sprzętowo skalibrowanym Eizo/Necu.

Cytat Zamieszczone przez kamil Zobacz posta
    Makówki mają p*****e ustawienie Gamma (1.8 ).
    Bodaj od czasów pierwszych Cinema Display wszystkie panele Apple kalibrowane są już pod gamma 2,2
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 05-05-2009 o 17:13

Domyślnie

Czornyj twierdzisz, ze 15" diodaka MBP nie da sie sprzetowo skalibrowac? a da sie

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów