Close

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 103

Wątek: jaki mac?

Domyślnie

plik ma w 4288 pikseli na h 2848 pixeli
    a rozdzielczosc zeby byla oczywiscie dobrej jakosci. myslalem o wyrduku A0 wiec powiedz jakbys ty to chcial zrobic dla siebie i jak to musi wygladac zeby mialo dobry efekt.
    dziekuje
    Nikon D300, AF-S Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5 G ED, Cokin ND 0.9 Grad 3 Step. SB-900, Manfrotto Tripod

Domyślnie

Ok, akurat schowalem kalkulator Format A0 to 841mm × 1189mm czyli 84.1cm x 118.9cm czyli 33.11inch x 46.81inch.
    Twoj obraz ma 4288x2848 czyli dla 300DPI mozesz wydrukowac najwiekszy 4288/300 x 2848/300 = 14.29inch x 9.48inch. Pewnie jak wydrukujesz to tak na 100DPI to pojdzie. Albo interpoluj to zdjecie do wiekszego jak chcesz miec wiecej DPI.

Jak cos schrzanilem poprawcie mnie
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

jak tak sobie czytam posty i ludzi ktorzy narzekaja czemu mac'i sa drogie to mi sie smiac chce. Żyjąc w stanach pewnie z 1 lub 2 pensji kupisz maca i na ipoda pewnie wystarczy. W Polsce po przeliczeniu $ wychodzi jak wychodzi - trudno !. Porsche czy ferrari tez sa drogie. Placisz za to ze ktoś wykonał kawał roboty. Mac to nie tylko komp ale i soft i wszystko ładnie poskładane do kupy. To rowniez fajne rozwiązania technologiczne (np magsafe - czy ktos inny na to wpadl ? ). Nikt za darmo nie robi badań latami wydając mln $ na wynajdowanie technologi i rozwiazan a pozniej sprzedawac to za darmo !?!
    Jak ktos kupi sobie zegarek za 10k to tez sie dziwicie ? przeciez pokazuje godzine jak ten za 30 zł. Maca mam bo mi sie podoba i fajnie ze tyle kosztuje. Wszedzie za fajny design sie płaci choc ma to cos wady jak i zalety !

Domyślnie

interpolacja... hmmm coz za fachowy jezyk. czy autor wypowiedzi ma na mysli, zeby w prsty sposob zmienic wartosci np w PS lub innym programie na wieksze? poprostu z 14 cali zmienic na 46 cali?
    a jesli zostawie 300dpi ?
    ja osobiscie nie bede tego drukowac tylko fotograf, wiec ja dostarczam plik na nosniku i na nast dzien odbieram.
    dziekuje.
    Nikon D300, AF-S Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5 G ED, Cokin ND 0.9 Grad 3 Step. SB-900, Manfrotto Tripod

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    jak tak sobie czytam posty i ludzi ktorzy narzekaja czemu mac'i sa drogie to mi sie smiac chce. Żyjąc w stanach pewnie z 1 lub 2 pensji kupisz maca i na ipoda pewnie wystarczy. W Polsce po przeliczeniu $ wychodzi jak wychodzi - trudno !. Porsche czy ferrari tez sa drogie. Placisz za to ze ktoś wykonał kawał roboty. Mac to nie tylko komp ale i soft i wszystko ładnie poskładane do kupy. To rowniez fajne rozwiązania technologiczne (np magsafe - czy ktos inny na to wpadl ? ). Nikt za darmo nie robi badań latami wydając mln $ na wynajdowanie technologi i rozwiazan a pozniej sprzedawac to za darmo !?!
    Jak ktos kupi sobie zegarek za 10k to tez sie dziwicie ? przeciez pokazuje godzine jak ten za 30 zł. Maca mam bo mi sie podoba i fajnie ze tyle kosztuje. Wszedzie za fajny design sie płaci choc ma to cos wady jak i zalety !
    well done!
    to jakby ktos sie zapytal dlaczego za PS trzeba zaplacic ponad £400 kiedy gimp jest za free?
    i jednym i drugim obrobisz fotke lub grafike zrobisz.

Domyślnie

off topicznie
    jesli chcesz drukowac duzy format to w PS recznie podajesz wielkosc obrazu. szerokoscxwysokosc, ale zanim to zrobisz to ustaw 240dpi. wiekszej nie trzeba. ostatnio mi jeden taki czlowiek powiedzial, ze jak duzy format to 240dpi wystarczy

Domyślnie

oo super. dziekuje bardzo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 51st8 Zobacz posta
    interpolacja... hmmm coz za fachowy jezyk. czy autor wypowiedzi ma na mysli, zeby w prsty sposob zmienic wartosci np w PS lub innym programie na wieksze? poprostu z 14 cali zmienic na 46 cali?
    a jesli zostawie 300dpi ?
    ja osobiscie nie bede tego drukowac tylko fotograf, wiec ja dostarczam plik na nosniku i na nast dzien odbieram.
    dziekuje.
    Interpolacja...wiesz są specjalne algorytmy i programy do tego, a przestawiać numerki w PS to dzieci sobie mogą, ale wtedy efekty są takie jakby kto ten obrazek wys***ł
    Kolega Pebal ma fajniutki algorytm, podeślij mu i powiedz jak duże chcesz to Ci powiększy.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

dziekuje.

a czy program PhotoZoom Pro to ten, ktorym on to robi? czy raczej powinien sie jego osobiscie zapytac?

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów