plik ma w 4288 pikseli na h 2848 pixeli
a rozdzielczosc zeby byla oczywiscie dobrej jakosci. myslalem o wyrduku A0 wiec powiedz jakbys ty to chcial zrobic dla siebie i jak to musi wygladac zeby mialo dobry efekt.
dziekuje
Szukaj
plik ma w 4288 pikseli na h 2848 pixeli
a rozdzielczosc zeby byla oczywiscie dobrej jakosci. myslalem o wyrduku A0 wiec powiedz jakbys ty to chcial zrobic dla siebie i jak to musi wygladac zeby mialo dobry efekt.
dziekuje
Nikon D300, AF-S Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5 G ED, Cokin ND 0.9 Grad 3 Step. SB-900, Manfrotto Tripod
Ok, akurat schowalem kalkulatorFormat A0 to 841mm × 1189mm czyli 84.1cm x 118.9cm czyli 33.11inch x 46.81inch.
Twoj obraz ma 4288x2848 czyli dla 300DPI mozesz wydrukowac najwiekszy 4288/300 x 2848/300 = 14.29inch x 9.48inch. Pewnie jak wydrukujesz to tak na 100DPI to pojdzie. Albo interpoluj to zdjecie do wiekszego jak chcesz miec wiecej DPI.
Jak cos schrzanilem poprawcie mnie![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
jak tak sobie czytam posty i ludzi ktorzy narzekaja czemu mac'i sa drogie to mi sie smiac chce. Żyjąc w stanach pewnie z 1 lub 2 pensji kupisz maca i na ipoda pewnie wystarczy. W Polsce po przeliczeniu $ wychodzi jak wychodzi - trudno !. Porsche czy ferrari tez sa drogie. Placisz za to ze ktoś wykonał kawał roboty. Mac to nie tylko komp ale i soft i wszystko ładnie poskładane do kupy. To rowniez fajne rozwiązania technologiczne (np magsafe - czy ktos inny na to wpadl ? ). Nikt za darmo nie robi badań latami wydając mln $ na wynajdowanie technologi i rozwiazan a pozniej sprzedawac to za darmo !?!
Jak ktos kupi sobie zegarek za 10k to tez sie dziwicie ? przeciez pokazuje godzine jak ten za 30 zł. Maca mam bo mi sie podoba i fajnie ze tyle kosztuje. Wszedzie za fajny design sie płaci choc ma to cos wady jak i zalety !
interpolacja... hmmm coz za fachowy jezyk. czy autor wypowiedzi ma na mysli, zeby w prsty sposob zmienic wartosci np w PS lub innym programie na wieksze? poprostu z 14 cali zmienic na 46 cali?
a jesli zostawie 300dpi ?
ja osobiscie nie bede tego drukowac tylko fotograf, wiec ja dostarczam plik na nosniku i na nast dzien odbieram.
dziekuje.
Nikon D300, AF-S Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5 G ED, Cokin ND 0.9 Grad 3 Step. SB-900, Manfrotto Tripod
off topicznie
jesli chcesz drukowac duzy format to w PS recznie podajesz wielkosc obrazu. szerokoscxwysokosc, ale zanim to zrobisz to ustaw 240dpi. wiekszej nie trzeba. ostatnio mi jeden taki czlowiek powiedzial, ze jak duzy format to 240dpi wystarczy![]()
oo super. dziekuje bardzo![]()
nie ma sprawy![]()
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
dziekuje.
a czy program PhotoZoom Pro to ten, ktorym on to robi? czy raczej powinien sie jego osobiscie zapytac?
Skontaktuj się z nami