Close

Strona 24 z 47 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 469
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malyr Zobacz posta
    no i u mnie pojawił się błąd karty ale......

tylko wtedy jak podłączę ją do kompa przez czytnik, nagram jakiś plik itp.

np. nagrajcie na kartę pliki mp3/avi
    co kilka razy w aparacie wywala błąd

format karty z poziomu aparatu: błędu brak

wykonałem kilkanaście testów zawsze to samo

może ktoś u siebie sprawdzić tą zależność?

o kurcze.... u mnie błąd f-- pojawił się dokładnie po tym jak chciałem posłużyć się kartą z czytnikiem jak pendrajwem - do przeniesienia plików (niezdjęciowych) między kompami.
    Pomimo formatowania karty na kompie - nie mogłem nagrać na nią plików... (pokazywało za mało miejsca na dysku co było bezsensu, bo karta 8 Gb)
    Włożona ponownie do aparatu i sformatowana na wszelki - działa normalnie (tzn. zapisuje zdjęcia, jak się uda )

może rzeczywiście coś w tym jest - do dziś nie rozumiem, dlaczego system pokazywał za mało miejsca przy próbie nagrania danych....

Domyślnie

Wiecie jak tak sobie czytam to nasuwają mi się dwa wnioski.
    1 aparat nie do końca radzi sobie z systemem sdhc. Pytanie czy z kartami sd też tak się komuś zadziało?
    2 aparat nie radzi sobie z formatem karty (FAT) kiedy pojawiają się inne elementy na karcie niż system Nikona zakłada. np. koszt (xp to namiętnie wrzuca) czy też info o dysku.

pzdr

PS
    Mi się zdarzyło raz coś takiego po wyjęciu karty z kompa. Po wyjęciu i ponownym włożeniu było już cacy. karta SanDisk Extreme III 8G
    D600 , N50/1,4 , , To16-28/2,8 , N24-70/2,8 , N28-300 , S70-200/2,8 , N70-300, S150-500 , itd...

Ludzie marzą o Aniołach, ja miałem jednego Krabbika w ramionach...

Domyślnie

Jak zakłada się ankietę. Czy ktoś może założyć ankietę o której pisałem rano??

Czy zdarzyły Ci się jakiekolwiek błędy w Nikonie D90??

* Tak, Err CHA i błąd F--
    * Tak, Err CHA
    * Tak, błąd F--
    * Tak, ale inne
    * Nie miałem żadnych problemów z Nikonem D90

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tommyfp Zobacz posta
    Jak zakłada się ankietę. Czy ktoś może założyć ankietę o której pisałem rano??
    Każdy może założyć ankietę, Ty też. Zakładasz nowy wątek i na samym dole zaznaczasz, że chcesz dołączyć ankietę. Proste.
    Nie zapomnij dodać na końcu ankiety opcji: mam to gdzieś
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Czy zdarzyły się Tobie jakiekolwiek błędy w Nikonie D90??

link do ANKIETY

Domyślnie

Mam go tydzień i przy bardzo intensywnym używaniu żadnych błędów jak na razie nie mam. szkło 18-105 vr
    D90 AF-S DX 18-105 VR

Domyślnie

U mnie pojawia się czasami błąd F-- w D90 w trakcie focenia - obiektyw Tamron 17-50 2.8 - znika jak odepnę na chwilę obiektyw i przypnę z powrotem. Przy Nikonie 70-300 VR i 50 1.8 nie miałem jeszcze takich problemów.

Domyślnie

witam wszystkich na forum.

mam ten sam problem z moim nikonem. moj zestaw to d90 + 18-105 + sandisk extreme III 8gb.
    dzisiaj zdazylo mi sie to po raz pierwszy. 2 razy w odstepie 4 godzinnym pojawil sie "cha err". dopiero wyjecie baterii pomoglo. zestaw posiadam od tygodnia, kupilem go w holandii.
    Ostatnio edytowane przez jacal ; 05-04-2009 o 04:30

Domyślnie

Zapraszam do ankiety.

====LINK====

Domyślnie

Będąc przy temacie errorów.
    Kiedyś coś bardzo szybko chciałem ustawić w menu. Wcisnąłem "MENU" i zacząłem klikać z prędkością światła, ku mojemu zdziwieniu aparacik się zawiesił. Zdarzyło sie może coś takiego komuś z was ?

Poza opisana sytuacją, nie maiłem jeszcze żadnego problemu z D90.

Strona 24 z 47 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów