hmmm
oddalam aparat z moja wiecznie swiecaca dioda karty pamieci .. nie pomogly resetowania, rozladowywania, wymiany kart itp..
aparat oddalam do serwisu.. jak tak czytam to chyba podpisuje sie pod teoria stykowo-czytnikowa
Szukaj
hmmm
oddalam aparat z moja wiecznie swiecaca dioda karty pamieci .. nie pomogly resetowania, rozladowywania, wymiany kart itp..
aparat oddalam do serwisu.. jak tak czytam to chyba podpisuje sie pod teoria stykowo-czytnikowa
Aby opisywany w wątku problem nie występował może wystarczy odpowiednio trzymać aparat? nie za samo body, tylko poddtrzymywać lewą ręką obiektyw. cała historia moim zdaniem dotyczy nie d90 tylko wszystkich lustrzanek, szczególnie z podpiętymi ciężkimi obiektywami - trzymanie za samo body bez poddtrzymania obiektywu może powodować brak styku między obiektywem a aparatem. Szczególnie przy cięższych obiektywach.
Poddtrzymywanie obiektywu nie jest jakąś bardzo upierdliwą sprawą. A trzymanie lustrzanki zawieszonej na szyi, ze zwisającym w dół teleobiektywem musi doprowadzić do rozluzowania.
Pozdrawiam.
to prawda ale w przypadku D90 większość ludzi ma obiektyw kitowy 18-105 (tak mi się wydaje) i nie zaliczyłbym go kategorii "ciężkich obiektywów". a skoro coś luzuje się na stykach z tym obiektywem to co będzie jak się podepnie prawdziwy teleobiektyw ??
Tak się zastanawiam, jak ja trzymałem aparat z dwukilowym tele? Nie pamiętam...![]()
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Pewnie ręką. od spodu![]()
czy są jakieś nowe opinie, ktoś jeszcze oddawał do serwisu i czy wiadomo coś nowego??
Ja oddawałem ostatnio na serwis.
Pojawiała mi się informacja o podłączeniu obiektywu bez procesora lub nie podłączeniu żadnego obiektywu, podczas pracy z kitem 18-105.
Czasem też komunikat o podłączeniu lampy nie obsługującej trybu TTL podczas pracy bez lampy.
Czasem pojawiały się jednocześnie.
1,5 miesiąca bez aparatu i znów się ciesze foceniem :P
Na razie wszystko działa.
Dokładnie tak. Co stwierdził serwis??
Skontaktuj się z nami