Szukaj
Ja kupilem w UK i tez sie zacina , karta 4gb extreme 3 , sigma 17-70 2.8-4.5 HSM .
Jak już wcześniej pisałam, dwa razy pojawił mi się błąd F-- zdarzyło się to w niskiej temperaturze powietrza, ale trwało zaledwie chwilkę, przekręciłam pokrętło trybów było ok...
W instrukcji obsługi na stronie 255 jest napisane tak;
F-- miga
do aparatu nie podłączono obiektywu
podłączono obiektyw bez procesora
rozwiązanie problemu;
podłącz obiektyw Nikkor inny niż typu IX
wybierz tryb M
Co do problemów z kartami, to ja w moim d90 używam zwykłej karty Kingston, nigdy nie miałam z tym problemu , choć to zwykła najtańsza karta...
Odpukać, błąd Err który oznacza uszkodzenie aparatu nie pojawił się do tej pory...
Pozdrawiam wszystkich....![]()
Witam
Może i ja wtrącę swoje 5 groszy.
Kupiłem D90 z obiektywem 18-105 i kartą 4 Gb sandisk extreme III w tamtym roku na początku listopada .
Towar zakupiłem w fotoelktro i do dziś zero problemów, nigdy żaden błąd mi nie wyskoczył i nie miałem żadnych problemów omówionych w temacie .
Nikon D90 , Nikkor AF-S 18-105 mm f/3.5-5.6 VR DX ED , SanDisk Extreme III 30MB/s
Witam
Mam zrobione ponad 2 tysiące zdjęć i używałem w różnych warunkach, opady deszczu , śnieżyca , a nawet w storczykarni gdzie cały czas jest utrzymywany klimat równikowy czyli ogromna wilgotność.
Nigdy nie miałem żadnych problemów
Nikon D90 , Nikkor AF-S 18-105 mm f/3.5-5.6 VR DX ED , SanDisk Extreme III 30MB/s
no i u mnie pojawił się błąd karty ale......
tylko wtedy jak podłączę ją do kompa przez czytnik, nagram jakiś plik itp.
np. nagrajcie na kartę pliki mp3/avi
co kilka razy w aparacie wywala błąd
format karty z poziomu aparatu: błędu brak
wykonałem kilkanaście testów zawsze to samo
może ktoś u siebie sprawdzić tą zależność?![]()
A ja proponuje stworzyć ankietę. Nie mam pojęcia jak to się robi ale proponuję aby wyglądało to tak:
Czy darzyły Ci się jakiekolwiek błędy w Nikonie D90
* Tak, Err CHA i błąd F--
* Tak, Err CHA
* Tak, błąd F--
* Tak, ale inne
* Nie miałem żadnych problemów z Nikonem D90
* Tak, błąd F--
Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Były zenity, Canony a teraz Nikon z Canonemczyli Nikon d90 + 18-105mm VR oraz Canon a610
Moja galeria: http://plfoto.com/32307/autor.html
Skontaktuj się z nami